Madelene Olsson: redo för comeback

Madelene Olsson: redo för comeback


Jag heter Madelene Olsson, är 30 år gammal och har tävlat i cykel sedan 1996. 
Inför 2012 skrev jag kontrakt med holländska AA-Drink-Leontin.nl. Säsongen började helt ok, och jag trivdes bra med min nya roll som hjälpryttare för flera duktiga världsåkare. Men i maj tog det tvärt slut. På kvällen efter världscupen i Kina fick jag kraftig smärta i ryggen, som senare efter visade sig vara en blodpropp i höger lunga.

Behandlingen blev medicinering med blodförtunnande i sex månader och detta betyder att blodet behöver längre tid för att koagulera. Det innebär att det är farligt med kraftiga slag mot buk och huvud, och eftersom det finns en risk att krascha i cykel blev jag avrådd att utsätta mig för denna risk så länge medicineringen pågick. Det blev inte riktigt som jag hoppats men hälsan kändes viktigare än att få tävla just då.

Men nu är jag fri från mediciner och satsar på en comeback till 2013 och jag är tillbaka i Alriksson-teamet igen (AA-Drink-teamet lägger ner sin satsning).

Mina första tävlingsår var för Svanesunds Gif från Orust, vilket också är där jag är ifrån. Numera bor jag i Skara. När jag började tävla var det främst tempo som jag var bra på, och jag har bland annat SM-medaljer i ungdomsklasserna från det.

På senare år har jag blivit mer av en allroundåkare. Jag föredrar både etapplopp och kuperade race mer än platta endagarsrace. Jag har kört en del landslagsuppdrag runt om i Europa, och för tre år sedan som jag började köra som professionell. De första två åren körde jag i svenska UCI-laget Alriksson gogreen, och utvecklades där som cyklist. Jag körde bra på en del kategori 2-etapplopp, och jag körde även till mig en plats till VM-laget 2011 i Köpenhamn.

Jag ser fram emot en ny tävlingssäsong 2013 och jag återkommer framöver med mer om och ifrån min satsning framöver.

Text: Madelene Olsson

http://www.alrikssongogreen.se/
http://www.madeleneolsson.dinstudio.se/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel...

Läs mer

Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der...

Läs mer

Richard Larsén - Snabbast genom Sverige!

Att cykla genom hela Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, på under...

Läs mer

Ernesto Colnago för arvet vidare

I dag, 140 år efter att den första kedje- och pedaldrivna tvåhjulingen såg dagens ljus,...

Läs mer
Min bästa helg: Patrik Alm

Tänk dig en cykelhelg som innehåller allt. Var är du? Vad gör du?

Läs mer
Inget VM för Emilia Fahlin

Det blir inget cykel-VM för Emilia Fahlin. I tisdagens Giro Rosa-etapp råkade hon ut för en oturlig handskada som nu...

Läs mer