Lindgren och Engen i fokus på Cypern
2008 års Tour de France blev ingen långvarig strapats för Magnus Bäckstedt (Garmin-Chipotle). Den stora östgöten missade tidsgränsen på den sjunde etappen till Aurillac och är därmed ute ur tävlingen.

Lindgren och Engen i fokus på Cypern


På söndag startar den cypriotiska tävlingen Sunshine Cup. Flera av Sveriges bästa mountainbike-cyklister är på plats för att trimma igång sina tävlingshungriga kroppar och få en tidig start på säsongen. På två av cyklisterna ligger det extra mycket fokus – Emil Lindgren och Alexandra Engen.

Alexandra Engen vann förra året den populära säsongsupptaktstävlingen på Cypern. Hennes seger indikerade också vad som var på gång. Hon kunde vid cykelgalan i Jönköping summera sin bästa säsong någonsin. Nu kommer hon till Cypern som proffs och skall köra sin första tävling för sin nya klubb, det tyska stallet Rothaus – Cube MTB Team.
Även Emil Lindgren gjorde bra ifrån sig vid tävlingen förra året. Han vann fyra deltävlingar och kom trea i ett. Han valde att inte fullfölja tävlingen på Cypern då han skulle vidare till Sydafrika för att köra den stora prestigetävlingen Cape Epic tillsammans med Andreas Kugler från Schweiz. De två i lag slutade som totaltrea där. I år tävlar Emil för det holländska stallet Rabobank – Giant Offroad Team.
Både Alexandra Engen och Emil Lindgren coachas av Andreas Danielsson och inte helt överraskande har de ett liknande upplägg på årets Cyprus Sunshine Cup.
– Vi kommer att köra cupen som en träningstävling. Det är klart att när nummerlappen är på plats, så är tävlingsmomentet där och man kör för seger. Men nu är det träningstävling och det är en stor skillnad, förklarar Emil som nyligen blev far.
– Jag har haft en jättebra vinterträning och känner mig i bra slag. Min målsättning för 2010 är enkel – jag ska etablera mig bland världscupens topp tio. I slutet av förra säsongen var jag där och högg, så jag vet vad som krävs, avslutar en vältränad och nöjd Emil Lindgren.
Vårt kvinnliga MTB-proffs Alexandra Engen har varit i Tyskland sedan mitten av januari och tränat i sin nya proffsmiljö. Hon förklarar per telefon inför avresan till Cypern:
– Nej, nej jag reser inte till Cypern för att vinna! För min del handlar det i första hand om bra träning. Om det sen räcker till för en topplacering så skulle det vara toppen. Jag planerar ett något annorlunda upplägg i år med sikte på en första formtopp i den tävlingsintensiva perioden april/maj. Men först ska Cypern klaras av och nu är det träningstävling som gäller.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer