Lindgren letar efter känslan och Engen vilar
Foto: © Cor Vos/CykelNytt Alessandro Petacchi (LPR Brakes-Farnese Vini) klarade sig undan den massvurpa som inträffade på upploppet i Scheldeprijs Vlaanderen och spurtade i stor stil hem den 97:e ...

Lindgren letar efter känslan och Engen vilar


Den svenska XC-truppen till världscuptävlingen i Italien krymper. I nuläget kommer bara fem cyklister att tävla. Nyblivna europamästarinnan Alexandra Engen och junioren Erik Jonsson kommer inte till start.

Alexandra Engen: ”Nu blir det grundträning”
Det kompakta tävlingsprogrammet och de långa resorna tar hårt på de tävlande. För Alexandra Engens del har EM- och SM-guldet tömt de mentala reserverna, vilket tydligt märktes förra veckan vid tävlingen i schweiziska Champéry. ”Jag satsar fullt på att vara i toppform till VM i Kanada” förklarar Alexandra. ”Nu blir det grundträning, sen ska jag köra Cykelvasan innan jag reser med landslaget till Amerika för Cup-avslutningen och VM” meddelar Alexandra Engen från bostaden i tyska Freiburg.
Emil Lindgren: ”Letar efter känslan”
”Läget är bra” berättar Emil Lindgren, Rabobank-Giant Offroad Team, som gjorde säsongbästa förra veckan i Champéry. ”Jag tömde mina energidepåer rejält i Champéry och mitt fokus har legat på att fylla på ordentligt med energi. Träningen har varit bra här i Val di Sole och banan är riktigt tuff. Jag ser fram emot lördagstävlingen, vilken bjuder på branta klättringar och snabba utförslöpor. Inte så supertekniskt med vid höga farter blir den svår. Det talas om både regn och sol. Vid regn blir banan nog något av en löptävling. Jag tror dock på sol och full gas för min del” säger Emil Lindgren som i första hand hoppas hitta den riktiga känslan i cyklingen. I Champéry visade han att han är på väg tillbaka. Skall den positiva trenden fortsätta för Emil?
Magnus Darvell: ”Formen är fortfarande bra”
”Var ute på äventyr idag med lugn cykling. Känns fortfarande riktigt bra. Har hört av Åsa Erlandsson att det inte ska vara några problem att ta sig runt banan. Imorgon provar även vi den” meddelar Manus Darvell som i sitt premiärlopp med den svenska mästartröjan noterade säsongsbästa förra veckan i Champéry. – Skall ”Rättviksbenen” återigen vara grunden för ett nytt fint resultat?
Åsa Erlandsson: ”Prövar ett annorlunda upplägg”
”Är osäker på hur kroppen mår egentligen, men har kört banan några varv idag i alla fall. Hoppas få lite mer energi till lördagen och jag kommer att ta det lugnare, dagarna innan racet jämfört med Champéry, för att se om kroppen funkar bättre med ett sådant upplägg. Banan är ju mycket fysisk krävande med mycket klättring, vilket vanligen passar mig, men nu känns det som det kan gå hur som helst” berättar Åsa Erlandsson, som hade en tung dag i Champéry för en vecka sedan.
Mattias Nilsson: ”Allt känns kanon”
Läget är fint. Jag har varit ute på några fina träningspass här i Italien och allt känns kanon. Ser framemot lördagens drabbning. Då blir det åka av” förklarar Mattias Nilsson som hittade fina formen till SM i Rättvik och då gick fort i Champéry av bara farten. – Om resultatutvecklingen håller i sig, blir Nilsson en av kandidaterna till att köra i U23-klassen i VM.
Olof Jonsson: ”Siktar på att få komma med till VM”
Toppresultatet i EM ställde direkt förväntningar på Olof Jonsson. Vid SM lyckades han inte helt fullt ut och i Champéry förra veckan bröt han. Skall Olof bli aktuell för VM krävs nog resultat på lördag.
Damernas lopp startar klockan 11:15 på lördag och herrarnas klockan 14:30.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer