Kokostoppen bästa cykelfikat!
Kokos är mycket energirikt och en liten kokostopp kan innehålla många kalorier,
vilket gör den till ett utmärkt bränsle i kompakt format för dina längre cykelrundor.
De flesta kokostoppar är gjorda av helt naturliga råvaror vilket ger dig ett bra tillskott av enkla kolhydrater, fett och protein.
Ett extra plus är att de är lätta att stoppa ner i ryggfickan samtidigt som de har det som de flesta gels och energikakor sakar en smak av lyx och fest.
Men tänk på att njuta med måtta. Kokostoppar innehåller mycket socker och fett, så du gör bäst i att spara dem till de riktigt långa och energikrävande passen. Eller ät dem som ett välförtjänt after-bike-snack när du kommer hem.
SUPERLÄTTA KOKOSTOPPAR
Du behöver:
7 dl riven kokos, 1,5 dl socker, sirap eller honung , 3 ägg, Muffinsformar eller bakplåtspapper.
Eventuell smaksättare: finrivet apelsin-, citron- eller limeskal, vaniljextrakt, kardemumma, kakao, saffran
använd din fantasi. Eller kanske vill du doppa kakan i smält mörk choklad
när den är klar.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Vispa äggen med smaksättaren tills det blir pösigt
3. Häll i kokos och socker. Rör om tills det blir en jämn och formbar smet och låt den stå och svälla ett par minuter.
4. Skopa upp en rågad matsked av smeten i varje muffinsform eller klicka ut direkt på bakplåtspappret.
5. Grädda i 15 till 20 minuter tills de är gyllenbruna.
6. Låt dem svalna innan du äter. Förvara i en burk med lock.
I kylen håller de i åtminstone en vecka, om du håller de i åtminstone en vecka, om du inte hinner äta upp dem innan förstås.