Kessiakoff om dagens etapp till La Covatilla


– Jag tror att de flesta åkarna var trötta efter gårdagens ansträngning, atmosfären var mer avslappnad i gruppen i dag. Självklart har alla utmanare till totalsegern blivit mer nervösa i de sista bergen och farten har hårdnat i klungan. Jag kände mig väldigt bra i inledningen av sista stigningen men när jag kommit halvvägs började jag blir trött och kände av ansträngningen från i går. Därför valde jag att inte svara på några av attackerna. Jag bestämde mig för att fortsätta klättra i min egen fart. Sen började jag känna mig bättre mot slutet så jag tror att jag fortfarande har krafter kvar till tempot i morgon, säger Fredrik.

I morgon väntar ett mycket viktigt tempolopp i Salamanca för utgången av den sammanlagda tävlingen.

– Jag tror att morgondagen kommer att bli en smärtsam dag för oss alla. Jag kommer inte köra med målet att vinna etappen eller ta över ledartröjan, men för att förlora så lite tid som är möjligt. Jag hoppas på att bara förlora 20 till 30 sekunder. Jag känner mig bra men jag vill inte slita ut mig för mycket under det här tempoloppet. Det är fortsatt en lång väg till slutet av Vueltan, jag vill fortsätta behålla krafterna, avslutar Fredrik.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Hon kör Vueltan solo

Monika Sattler har en unik plan, att som första kvinna köra hela Vuelta a España...

Läs mer

"Jag är sjukt taggad inför detta"

Tobias Ludvigsson är enda svensk när Spanien runt startar på lördag. Vi ställde några frågor...

Läs mer

Cobo höll undan till slutseger - Sagan vann i Madrid

Juan José Cobo (Geox-TMC) höll undan för Chris Froome (Sky Procycling) i sammandraget när den...

Läs mer

Gavazzi spurtvann efter lång utbrytning

Torsdagens etapp präglades av en lång utbrytning som fick möjligheten att hålla hela vägen. Hetast...

Läs mer

Haedo vann efter dramatisk avslutning

Efter några riktigt hårda etapper och en vilodag var det åter dags för spurtarna att...

Läs mer
En hel dag i utbrytning belönades med etappseger för Taaramae

Rein Taaramae (Cofidis) vann lördagens hårda etapp till La Farrapona Lagos de Somiedo i Vuelta a España.

Läs mer
Sagan firar seger nummer två

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) noterade på den tolfte etappen sin andra etappseger i årets upplaga av Vuelta a España. Fredrik Kessiakoff...

Läs mer