Kessiakoff: Det är en lång väg till Madrid

Kessiakoff: Det är en lång väg till Madrid


Han ligger sexa i sammandraget och har fått ta över rollen som ledare i Pro Team Astana, men det är med försiktig tillförsikt han blickar framåt.

– Jag är väldigt glad över att vara där jag är i sammandraget. Men det är en lång väg till Madrid. Jag vill inte vara topp-5 efter två veckor och ingenstans i slutet. Jag föredrar att sikta på topp-15 i sammandraget. I går förlorade jag några sekunder men det är inget problem. Jag föredrar att undvika stress och meningslös utmattning. Jag behöver fortfarande växa in i rollen som en åkare för sammandraget. Jag kom inte hit som lagets ledare så jag vill inte sätta press på mig själv, säger Fredrik Kessiakoff.

Fredrik Kessiakoff blev 16:e man på fredagens etapp till Talavera de la Reina och det imponerar på Andrei Kashechkin som efter målgången förklarade att han nu är beredd att jobba för svensken.

– Jag är beredd att jobba för Fredrik. Jag har haft otur i början av tävlingen och jag har redan tappat en del tid i sammandraget så jag ska hänge mig till Fredrik som är bäst placerad för den sammanlagda tävlingen. För min del kommer jag att fokusera på och ge allt för att ta en etappseger, säger Andrei Kashechkin.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Hon kör Vueltan solo

Monika Sattler har en unik plan, att som första kvinna köra hela Vuelta a España...

Läs mer

"Jag är sjukt taggad inför detta"

Tobias Ludvigsson är enda svensk när Spanien runt startar på lördag. Vi ställde några frågor...

Läs mer

Cobo höll undan till slutseger - Sagan vann i Madrid

Juan José Cobo (Geox-TMC) höll undan för Chris Froome (Sky Procycling) i sammandraget när den...

Läs mer

Gavazzi spurtvann efter lång utbrytning

Torsdagens etapp präglades av en lång utbrytning som fick möjligheten att hålla hela vägen. Hetast...

Läs mer

Haedo vann efter dramatisk avslutning

Efter några riktigt hårda etapper och en vilodag var det åter dags för spurtarna att...

Läs mer
En hel dag i utbrytning belönades med etappseger för Taaramae

Rein Taaramae (Cofidis) vann lördagens hårda etapp till La Farrapona Lagos de Somiedo i Vuelta a España.

Läs mer
Sagan firar seger nummer två

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) noterade på den tolfte etappen sin andra etappseger i årets upplaga av Vuelta a España. Fredrik Kessiakoff...

Läs mer