Kajsa Snihs – världscupens bästa svensk
Alexandra Engen noterade nytt personbästa med en 15:e plats. Tredje omgången av mtb-världscupen avgjordes i tjeckiska Nove Mesto, två mil sydost om Prag.

Kajsa Snihs – världscupens bästa svensk


– Det var smart gjort att man stängde av stenpartierna, annars vet jag inte hur det kunde ha slutat, tyckte Kajsa Snihs om dagens tävling.
Men trots sin femteplats var hon inte helt nöjd.
– Det var okej, men jag fick jobba mig in i loppet. Inledningsvis låg jag tvåa men tappade. Å andra sidan var jag stark på slutet och tog två placeringar, sade Kajsa som också menade att vurpan på fredagens träning hade inte hämmat henne på något sätt.
– Jag är glad att jag varit och tävlat här idag. Det har gett mig många viktiga erfarenheter till nästa år VM på denna banan.

– Det här är naturligtvis ett finfint resultat som är bra för Kajsa att ha i ryggen framöver, och visar att hon grejat övergången till MTB från vinterns satsning på cykelcross galant, säger förbundskapten Fredrik Ericsson.

En 45:e plats för Alexandra Engen
– Vilken dag! Jag har haft roligt, kämpat, hållit mig på rätt sida gränsen och klarat alla svåra passager geschwint, utropade Alexandra Engen som var glad över att vara tillbaka efter sin olycka.
– En väl godkänd insats även om en 45:e placering inte är mycket att tala om. Jag körde så hårt jag kunde. Jag har ju inte kunnat träna hårt den senaste månaden på grund av omständigheterna efter Cypern-vurpan, så det fanns inte mycket färskvara i kroppen idag, men det kommer, förklarade den femfaldiga svenska mästarinnan.
– Jag trivs i mitt nya team och jag har med mig en bra känsla härifrån. Nu ser jag fram emot bra träning de kommande veckorna.

Förbundskapten Fredrik Ericsson är glad att Alexandra Engen är tillbaka på banan igen:
– Jag tycker att det bara var grymt skönt att Alexandra var på plats och tävlade med tanke på alla problem med det misstänkta båtbensbrottet för en månad sen. 45:a är ju knappast vad hon vill vara på världscuptävlingarna och nu gäller det så klart att påbörja träningen så att hon hittar tillbaka till sin normala nivå till Houffalize om en månad.

Emil Lindgren 22:a i världscuppremiären
– Att Emil skulle göra ett mycket bra lopp i Sydafrika kändes nästan givet med tanke på hans fina körning på Cypern, som visade att han har vittring på en placering blad de tio bästa. Det är ett viktigt delmål på hans väg mot toppen. En topplacering på världscupen är dock inget man snyter ur näsan hur som helst. 22:a plats är ett av hans bättre världscupresultat och en fin start på säsongen. Han har mindre än 2minuter eller 2% upp till delmålet, vilket är inom felmarginalen för dagsform, så han är i allra högsta grad med i matchen, säger förbundskapten Fredrik Ericsson om Lindgrens resultat.

Magnus Darvell 74:a i världscuppremiären
– Magnus Darvell åkte ner med målet att ta en topp 60 vilket innebär att han får stå bland de 60 första i kommande världscuper (därefter ställer man upp efter världsranking) och är en viktig förutsättning för goda världscupresultat i kommande lopp. Jäkligt trist att han inte lyckas med detta i dag. Magnus hade lite tunga ben som i kombination med lite handgemäng i starten gjorde att det blev stolpe ut, säger förbundskapten Fredrik Ericsson.


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lidingöloppet MTB lägger ner

Med sorg tog vi idag emot beskedet att Lidingöloppet MTB efter åtta år som ett...

Läs mer

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Emil Johansson - om vägen som lett honom till toppen

Upp, upp och uppåt. Starten på Emil Johanssons karriär pekade lika brant uppåt som inrunet...

Läs mer

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där...

Läs mer
SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som hette Trailfox, men deras segment...

Läs mer
Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård plockade segern på Cykelvasan 2021

Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog...

Läs mer