Julia Borgström – enda svenska i Tour de France
Foto: Bastien Gason

Julia Borgström – enda svenska i Tour de France


Ett ”riktigt” Tour de France för cykeldamerna är tillbaka på världstouren. Med åtta etapper, start vid Eiffeltornet på söndag, 1029 km att avverka, gott om tuffa stigningar och en sammanlagd prissumma på 250 000 dollar är Touren en av säsongens mest spektakulära tävlingar. Men kan Kan Julias succéstart på säsongen fortsätta i Touren?

– Det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Teamet förväntar sig att jag ska göra det absolut bästa jag kan på varje etapp. Och det ska jag verkligen försöka leva upp till, säger Julia Borgström, proffs i AG Insurence-NXTG Team och enda svenska i startlistan.

Den 21-åriga skånskan har haft en imponerande inledning av World Tour-året med flera topp-20 placeringar och åttondeplatsen i Ride LondonClassique i slutet av maj som höjdpunkten – hittills.

– Jag är väldigt överraskad själv. Att det skulle gå så här bra var inget man trodde på i början av säsongen. Men alla pusselbitar verkar ha hamnat på plats och självförtroendet har fått en verklig boost. Njuter man av livet så brukar det gå bra på cykeln också, säger Julia Borgström till vargardacycling.se.

Hur långt det kan räcka mot favoriter som Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini och Cecilie Uttrup Ludwig återstår att se.

– Men jag ser fram emot åtta härliga tävlingsdagar. Det känns lite nervöst men oroskänslorna som jag hade i början av årets tävlingar är borta. Nu ska jag göra det bästa jag kan och samtidigt njuta av att tävla.

Foto: Bastien GasonLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Julia Borgström redo för Vårgårdas World Tour

En vecka i de franska bergen förändrade plötsligt en stor del av tillvaron för Julia...

Läs mer

Äntligen dags för damerna på Tour de France!

Dagen efter det att herrarna gått i mål i Paris nu på Söndag tar damerna...

Läs mer

Tour de France 2022 - Fyra etapper som fortfarande kan avgöra touren

Under precis hela juli kommer världens cykelögon vara riktade mot Tour de France. Årets upplaga...

Läs mer

Jenny Rissveds totaltvåa i Gracia Orlová tour och Sverige vinner lagtävlingen

En offensiv taktik räckte till andraplats för Rissveds – och svensk seger i lagtävlingen. Jenny...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jenny Rissveds och Julia Borgström i starkt lag till tjeckiskt etapplopp

Efter en pandemipaus är det nu åter igen dags för Tjeckiska Gracia Orlová tour som...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer