Jenny Rissveds får sällskap av Linn Gustafzzon i Team 31 – där cykling ska vara kul

Jenny Rissveds får sällskap av Linn Gustafzzon i Team 31 – där cykling ska vara kul


Team 31, med Jenny Rissveds i spetsen, fortsätter att satsa på prestationer på världscupsnivå, men det ska vara ännu viktigare att ha kul och inspirera andra. 2022 års Team 31-lag kommer bestå av Jenny Rissveds, amerikanskan Kelsey Urban och Linn Gustafzzon som blir ny i laget och fanns med i XCO-landslaget under förra säsongen

I ett internationellt pressmeddelande berättar man att Jenny Rissveds personliga resa ligger bakom hela idén. Efter en personlig kamp med ätstörningar och depression lämnade Jenny elitcyklingen. Men hon tog sig tillbaka och länge betonat vikten av att jobba för mental hälsa.

Nya Team 31-medlemmen Linn Gustafzzon utgjorde tillsammans med Jenny Rissveds hela det svenska damelitlandslaget under 2021. Rissveds körde bra på världscupen och slutade som trea i totalen. Kelsey Urban finns med i det amerikanska landslaget.

Laget på stigarna utanför Santa Cruz, USA

Men just placeringar är något som Team 31 själva vill tona ner. I stället för pressad struktur och elitsatsning med fokus bara på medaljer vill man lyfta fram glädjen i sporten. Lagets namn uppmärksammar också artikel 31 i FN:s barnkonvention, som säger att varje barn har rätt till vila och fritid och att ägna sig åt lek- och fritidsaktiviteter.

 ”Det lätt att glömma att det är roligt att cykla. Med Team 31 har vi möjlighet att se cyklingen och livet i ett bredare perspektiv. Vi gillar verkligen att cykla och det är den delen som får uppmärksamhet, men det är bara en liten del av livet. Vi vill inspirera nästa generation att hålla sig aktiv och frisk”, sammanfattar Team 31-medlemmarna.

Team 31 kommer att tävla på den nya USA-tillverkade cykeln Exie från Ibis.

”Ibis har bevisat att de är redo att ta ett steg i en annan riktning. Det är precis vad vi som team söker. Jag är glad över att hjälpa till att driva sportbranschen mot något hälsosammare. Tillsammans med Ibis vill vi visa nästa generation att sport kan vara lekfullt, roligt och fritt från press – och att det inte bara handlar om att vinna eller förlora. Sport är för alla”, säger Jenny Rissveds.

Linn Gustafzzon håller med:

”Vårt mål är att visa vad som är viktigt med sport, det ska vara KUL, hälsosamt, självförtroendebyggande – och för alla.”

Läs mer om teametLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Jenny Rissveds totaltvåa i Gracia Orlová tour och Sverige vinner lagtävlingen

En offensiv taktik räckte till andraplats för Rissveds – och svensk seger i lagtävlingen. Jenny...

Läs mer

Jenny Rissveds plockar ledartröjan på Gracia Orlová tour i Tjeckien

Succén för Jenny Rissveds och det svenska laget från första etappen av Gracia Orlová tour...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jenny Rissveds och Julia Borgström i starkt lag till tjeckiskt etapplopp

Efter en pandemipaus är det nu åter igen dags för Tjeckiska Gracia Orlová tour som...

Läs mer
Nya Otocon från POC - välventilerad fullface

När POC skulle designa denna helt nya hjälm hade man med sig några ledord som säger en del om vad...

Läs mer
Cykla med Jenny Rissveds på lördag och bidra till Musikhjälpen + tävla om hennes guldtröja

Nu på lördag, den 18 december kommer Jenny Rissveds cykla 30 mil från Falun till Norrköping för att lämna över...

Läs mer