Ida Jansson klar för VM – Landslagsavtalet delvis löst

Ida Jansson klar för VM – Landslagsavtalet delvis löst


Ida Janssons team, Specialized, accepterade igår Svenska Cykelförbundets erbjudande om att köpa loss rättigheterna gällande landslagscyklisternas utrustning vid VM 2017 och därmed är den gångna veckans konflikt som uppstått kring mountainbikecyklisternas landslagsavtal delvis löst.

Som ett led i att lösa den konflikt som uppstått kring SCF:s landslagsavtal, har förbundet erbjudit tre MTB-team att köpa rättigheterna för viss utrustning, så att de svenska cyklister som de har avtal med ska kunna köra VM i Cairns med egen hjälm och glasögon. Rättigheterna har erbjudits teamen till en symbolisk summa av en (1) euro. Ida Janssons team, Specialized, har godtagit erbjudandet och Ida Jansson kommer nu att ställa upp på VM som går i Australien den 5-10 september.

”Jag är oerhört glad att Ida kommer till VM, det betyder mycket att hon är med, både för henne själv, men också för resten av landslaget.  Från att det sett så mörkt ut och sen känns det jättebra nu att vara på ett VM och fokusera mer på sport än konflikter och avtal” Säger förbundskapten Annie Söderberg till Bicycling från Val di Sole där landslaget laddar för 4X-VM. 

Scott SRAM, som har avtal med Jenny Rissveds har valt att inte acceptera förbundets erbjudande och mountainbikelandslaget kommer nu att åka till VM i Australien utan OS-medaljören.

Enligt det landslagsavtal som cyklisterna sluter med Svenska Cykelförbundet ska de tävla i den utrustning som förbundet tillhandahåller – tröja, byxor, handskar, skydd, glasögon och hjälm av det svenska märket POC. 

”Vårt jobb är att stötta och hjälpa svensk cykelsport att så att den kan växa, hela vägen från föreningens nybörjare till elitsatsande cyklister som vill nå proffsnivå. Självklart är det tråkigt att se hur infekterad debatten kan bli kring vårt arbete, inte minst för att de aktiva får negativ press på sig. Vi har såklart reflekterat över senaste veckans diskussioner och ska nu arbeta för att lösa frågan permanent. Vi hoppas att alla som är involverade – SCF, team, cyklister och UCI – hittar ett konstruktivt sätt att föra arbetet framåt så att våra cyklister på alla nivåer får bästa möjliga förutsättningar. I det korta perspektivet är vi glada att vi kommer att få se Ida Jansson köra VM, men såklart hade vi föredragit att få positiv respons även från Scott SRAM”, säger Stefhan Klang, ordförande för Svenska Cykelförbundet

Förbundskapten Annie Söderberg kommer inom kort att presentera den VM-trupp som slutligen ska göra upp om världsmästartitlarna i XCO och DHI i Cairns. VM i mountainbike XCO/DHI startar den 5 september, men redan till helgen möts världseliten i italienska Val di Sole när sista deltävlingen i XCO/DHI världscupen avgörs.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Mateo

Lägg ner SCF, de gör inte mycket för svensk cykelLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Ung trupp till XCO-VM i Leogang

Jenny Rissveds, sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM...

Läs mer

XCO SM 2020 – ett hopp för framtiden

Nästa helg (19-20 september) står Göteborg och cykelklubben Master värd för årets upplaga av SM...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Grönt ljus för XCO-SM i Göteborg 19-20 september

Polisen har gett klartecken för CK Master att arrangera MTB XCO-SM i Skatås, utanför Göteborg...

Läs mer
Team Bicycling 2020 - Laget

De sex deltagarna i årets upplaga av Team Bicycling har nu hunnit avverka två träningsläger, ett i Högbo Bruk utanför...

Läs mer
Stort intresse för Hemmavasan

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år...

Läs mer