Häng med och gör "Dubbeln i New York"!

Häng med och gör "Dubbeln i New York"!


Vi börjar med att springa 21,1 kilometer på Brooklyn Half Marathon, lördag 19 maj. Dagen efter, söndagen den 20 maj, är det dags för det 160 kilometer långa cykelloppet New York Gran Fondo. Tillsammans utgör dessa båda lopp en tuff och unik utmaning – i en av världens mest dynamiska storstäder. Missa inte det!

Vi behöver säkert inte förklara varför man ska åka till New York – vi pratar ju ändå om städernas stad här. Att dessutom kunna köra ”Dubbeln” med Johan Olsson, Daniel Breece och Anders Szalkai gör det här till en utmaning du inte vill missa.

LÄS MER OCH BOKA HÄR!

Brooklyn Half Marathon och New York Gran Fondo är två mycket populära och välarrangerade lopp. Halvmaran i Brooklyn är USAs största halvmaraton (27 410 anmälda löpare 2017), och den har vuxit för varje år sedan premiären 1981. Starten går i Prospect Park och den platta banan går sedan igenom hela Brooklyn ned till målgången vid nöjesfältet på legendariska Coney Island. Du får alltså se det mesta av det bästa av denna levande och klassiska stadsdel i New York. Givetvis firar vi det med att hänga kvar i målområdet på  after-run partyt.

De av oss som ska genomföra ”Dubbeln” är kanske inte kvar till sist däremot. För redan klockan 07.00 morgonen därpå är det dags för det 160 kilometer långa New York Gran Fondo. Starten går på den avstängda George Washington Bridge – en av världens mest trafikerade broar i vanliga fall – och fortsätter sedan i det kuperade landskapet längs Hudson River, innan man kommer till målet i New Jersey. Totalt klättrar vi 2 800 höjdmeter, och utöver din sluttid registreras även din tid i fyra utvalda backar – kanske är det du som utses till King eller Queen of the mountain efter målgång?

Är du prenumerant? Ange ”Bicycling” som bokningskod och få 1000 kr rabatt på resan!

Är 160 kilometer för långt för dig? Kör halva sträckan, 80 kilometer, istället. Är du inte sugen på att både springa och cykla under en och samma helg? Du väljer själv om du bara vill delta i det ena eller det andra loppet – eller om du hellre bara hänger med som publik och njuter av New Yorks utbud och miljöer.

Vill du däremot veta hur din sammanlagda tid från båda loppen står sig mot den som Johan Olsson, Daniel Breece och Anders Szalkai får, eller som Petter och Michaela Askergren noterade 2013 (på den sammanlagda tiden 8.48.40)? Då finns det bara ett sätt att få reda på det …

Antar du utmaningen?

Resedatum: 17-21 maj 2018

LÄS MER OCH BOKA HÄR!

Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Hjälp oss skapa Sveriges bästa cykeldestination - Camp Järvsö!

I sommar slår vi upp portarna till vår nya storsatsning Camp Järvsö – platsen för...

Läs mer

Nu lanserar vi nya Camp Järvsö

Bicycling, Runners World och Springtime skapar Sveriges bredaste och mest attraktiva destination för dig som gillar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Den förnedrande konsten att packa en cykelväska

Krönika: Det verkade som en bra idé. Jag hade lånat en sofistikerad cykelväska till träningslägret, en sådan där i hårdplast,...

Läs mer