Han vann fototävlingen!

Han vann fototävlingen!


Vinnarbilden Mars 2014


Motivering 

”Kom igen, det är bara tio meter kvar till målet!” – skriker mamma. ”Vaddå målet – det är ju vägen till målet som är målet med cyklandet” tänker barnet. Det kanske inte alls gick till på det sättet, men vi tycker ändå att Jonas Svanström fångat det möjliga scenariot. Om allt bara handlar om att nå målet hela dagarna är det lätt att man missar essensen i livet. Och cyklandet.

Det är en glatt förvånad och paff vinnare som vi meddelar den lyckliga nyheten: 

– Hahahah, nä vad coolt. Jag kom hem från en 5-milare (andra ute för i år med racern) stretchar och så får jag reda på att jag vunnit…. Hoppar runt som en galning och ringer min inspiration och träningskompis och vrålar i luren att jag vunnit en kamera, hahaha.

1. Vad heter du, vart bor du och vad sysslar du med till vardags?

– Jag heter Jonas Svanström, är en 43 årig pappa till två och arbetar inom fordonsindustrin i Eskilstuna.

 Bicyclings 3:e vinnare i vår fototävling, Jonas Svanström från Eskilstuna. 

2. Hur länge har du cyklat?

– Jag har faktiskt bara cyklat sen 2010 tror jag närmare bestämt. Min mentala resa till ett förändrat liv började med att min bästa vän gjorde en svensk klassiker. Han släpade med sig mig som cykelmekaniker och allt-i-allo skulle man kunna säga. Jag tyckte det såg kul ut så jag gick och köpte mig en MTB.

– Den cyklade jag runt på och tanken föddes att jag också skulle ge mig på en svensk klassiker. Då jag var lite överviktigt så började jag skynda långsamt fram till slutet av 2011 då jag bestämt att 2012 skulle jag köra VätternRundan 2012…

– Jag tänkte först åka på MTB, men då min kompis är cykeltokig, så beställde jag en racer av märket Rose Pro RS från Tyskland. 2012 blev ett blött smärtsamt år med två pajade knän efter tio mil, men jag fullföljde loppet på en tid av 13 timmar, och jag fick ihop alla andra lopp utan problem. Men cyklingen har givit så mycket så jag tränade och körde även VätternRundan 2013 och fick tiden 9.34 som jag är jättenöjd med. Men varför nöja sig där så jag startar även 2014!

– Och på hösten 2013 införskaffades även en Scott 930 29:er som jag använt i vinter, och även 2014 kommer jag stå på startlinjen till Cykelvasan. Jag älskar både racer och mtb, jag skulle inte kunna vara den ena eller andra sorten, de båda ger lika mycket glädje för mig.

3. Hur länge har du fotograferat? Fokuserar du på någon särskild sak när du fotar? 

– Fotointresset har man dragits med till och från under livet och jag har nog fotograferat allt från fyrverkeri till bröllop. Men de senaste åren har det varit mycket från höften som även hamnat på min blogg som jag har startat. Men ibland kan jag tänka lite på vad jag vill förmedla med en bild.

4. Berätta mer om vinnarbilden, vad är det som händer och vilka är det som syns på den, barnet och mamman? Och vart och när är den tagen? 

– Vinnarbilden var faktiskt en ögonblicksbild, men pojken var lite blyg och mamman heja på och visa vägen. Bilden är taget på Smeracet 2013 som arrangeras av ECK i Eskilstuna. Det har varit ett motionslopp från veteran ner till junior. Det nya för i år är att det även blir ett lopp med tävlingsklass och i år körs det redan den 17:e maj.

5. Kommer du att fota mer cykel i framtiden? 🙂

– Om jag kommer att fotografera mer cykel i framtiden, ja det kan jag garantera att jag kommer. För jag har faktiskt gått och funderat på införskaffa mig just en GoPro-kamera men inte känt att jag haft medlen för att genomföra ett köp. Detta kommer helt klart att öppna upp för mer kreativitet i framtiden och jag tackar ödmjukast för vinsten.

Delta i vår fototävling nu!


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Årets första nummer!

Här har ni en tjuvtitt på årets första nummer av Bicycling!

Läs mer

Bicycling #8 - En Encyklopedi

Årets sista nummer av Bicycling är här, och det är inget mindre än en superspecial....

Läs mer

Bicycling #7 - Ute nu!

Ett rykande färskt nummer av Bicycling har landat i butikshyllorna. Fullproppat med en sällan skådad...

Läs mer

Allt om Tour de France i Bicycling #5

I Bicycling nr 5 som nu ligger ute i hyllorna hittar ni en stor guide...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bicycling nummer 3!

Nu hittar ni vårens första nummer av Bicycling ute i hyllorna och här har ni...

Läs mer
Gå med i Springtime Sports Club gratis!

Vi på Bicycling– tillsammans med systertidningen Runners World och träningsresearrangören Springtime – lanserar nu Springtime Sports Club.

Läs mer
Årets första Bicycling är här!

I Bicycling numer ett tar vi med er på en cykeltur i Nordkorea, hjälper dig hitta din sweetspot i träningen...

Läs mer