Friends Arena arrangerar Gran Fondo

Friends Arena arrangerar Gran Fondo


Cykelloppen som kallas Gran Fondo har de senaste åren växt sig allt större och större. Tävlingsformen innebär att både elit och motionärer deltar i samma arrangemang och har karaktärsdrag av både rullande folkfest och mer spetsig cykeltävling.

Med Friends Arena som start och mål och Fredrikshofs IF som arrangörsklubb så presenteras idag Gran Fondo Stockholm. Tävlingen kommer att äga rum den 24 maj 2014 och målet är att cykelloppet på sikt skall bli ett av de största i Sverige.

Huvudpartnern Bianchi:

–­ Gran Fondo-loppen är redan en internationell succé. När Stockholm nu äntligen får ett storlopp känns det självklart att vi är en del av det, säger Salvatore Grimaldi ägare till Bianchi.

Ovan bild från Gran Fondo New York.

Thomas Perslund, VD för Friends Arena, kommenterar:

–­ Intresset för cykling som motionsform växer enormt så det känns spännande med ett lopp där alla som tycker det är kul kan vara med, såväl eliten som motionärer. Målet är att Gran Fondo Stockholm på sikt ska bli ett av Sveriges största cykelarrangemang.

Gran Fondo Stockholm kommer att bestå av två distanser: Gran Fondo på 15 mil och Medio Fondo på 6 mil. Sträckningen kommer att utgå från Friends Arena in till Stockholm City och sedan vidare runt i Stockholms norra förorter för att sedan avslutas i Solna på Sveriges nationalarena.

Den tidigare världsmästaren, vinnaren av Tour of Texas och den första upplagan av Tjejtrampet Marianne Berglund, är ambassadör för Gran Fondo Stockholm:

–­ Jag tycker det här är ett otroligt spännande projekt och ser fram emot att vara med som ambassadör, men framförallt som deltagare i loppet.

Gran Fondo är ett begrepp som används flitigt internationellt, men även i Sverige på senare år. Karaktäristiskt för ett Gran Fondo-lopp är att det är en blandning av elit och motionärer. Stora förebilder har varit Gran Fondo New York och Gran Fondo Rom.

Anmälan till loppet kan göras med start den 27 september 2013 på www.granfondostockholm.se


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Lennart Hvied

Hej
Härligt med en Gran Fondo i Stockholm
Alla cykel älskar kan få se huvudstaden från rätt sida.
Finns ett liknade lopp i Köpenhamn
Vi kommer


Micke

1200kr vilket skämt!


Mikael

Som sagt 1200 spänn för ett relativt simpelt lopp men det verkar vara kutym nu att man skall mjölka maximalt med pengar vid arrangemangen och speciellt då när det inte är cykelklubbar som står bakom det hela.
Jag kommer självklart inte köra loppet, åker själv andra betydligt billigare lopp som Tierpsrundan, St Jude, SMACK rundan, Yngaren Runt etc.
Hoppas fler resonerar som mig.


Jerry

Ja, om man tittar på en av de mest klassiska/populära Gran Fondo loppen i Italien: http://www.maratona.it/en/ — så har de ju höjt avgiften rejält på senare tid och man tvingas nu punga ut med nästan 950 kr. Då får man förvisso en riktig cykeltröja, riktigt bra mat och extremt bra depåer längs med banan, som ju också är betydligt finare än nästan någon annanstans. Man kan bli tvungen att betala över 200 kr/dag för suveränt boende inkl. frukost i nära anslutning till banan. Man har bara 1400 frivilliga som hjälper till för 9000 startande, men allt fungerar perfekt. Det finns emellertid billigare och riktigt bra alternativ för de som tycker att de börjar tappa greppet om hur mycket ett sådant lopp skall behöva kosta att delta i … .Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Upsala CK får SM i Landsväg 2021-2022

Svenska Cykelförbundet har tilldelat Upsala CK Linje-SM under 2021 och 2022. Linje-SM 2021 kommer genomföras...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Kim Magnusson och Nathalie Eklund - Svenska mästare i Landsväg 2020

Under helgen har alltså Skandisloppet Linje-SM äntligen avgjorts och Sverige har fått nya svenska mästare...

Läs mer
Ludvigsson och Nordén redo för VM

En trupp på sex cyklister representerar Sverige vid UCI Road Championship 2020 i Imola, Italien nästa vecka. Förbundskapten Lucas Persson...

Läs mer
Göteborgsgirot 2020 ställs in

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 har organisationen bakom loppet beslutat att ställa in samtliga lopp under Göteborgsgirot...

Läs mer