Fredrik Kessiakoff blir ny förbundskapten för MTB

Fredrik Kessiakoff blir ny förbundskapten för MTB


De senaste fyra åren har Fredrik Kessiakoff haft en strategisk roll som styrelseledamot i Svenska Cykelförbundet och har bland annat arbetat för att stärka MTB nationellt. 

– MTB är en gren med många discipliner. Jag har lagt mycket av min fritid på att hjälpa till i förbundet, något som jag hoppas att grenen har gagnats av och jag är väldigt ödmjuk inför mina nya uppgift, säger han.

Tillsammans med Svenska cykelförbundets generalsekreterare, Leif Karlsson, har Kessiakoff även satt ihop en strategi- och utvecklingsgrupp bestående av sex personer som kommer hjälpa till med allt från uttagningar till landslaget, till att stötta den nya förbundskaptenen i strategiska beslut.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Fredrik Kessiakoff som övergripande förbundskapten MTB. Fredrik har unik kompetens och insyn i tävling och träning på högsta internationella nivå inom både Mountainbike och Landsväg och har ett starkt driv att utveckla svensk MTB. Fredrik har varit tongivande i skapandet av den nya organisationen inom MTB med både strategi- och utvecklingsgrupp och införande av grenspecifika förbundskaptener, säger Leif Karlsson, generalsekreterare för SCF.

Som ny förbundskapten vill Fredrik Kessiakoff fortsätta stärka MTB internationellt och skapa utrymme för idrotten att växa nationellt.

– Det finns många duktiga cyklister som är hungriga och jag ser fram emot att ta ett större ansvar och utveckla våra åkare. Samtidigt vill jag fördela pengarna på fler åkare för att få ut fler på tävlingar i SCF:s regi. Men vi ska åka när man har på internationella tävlingar att göra, och inte bara för att samla erfarenhet.

Vad blir din viktigaste uppgift som förbundskapten?

– Mycket handlar om planering inför kommande uppdrag och avstämning med både cyklister och ledare. Jag vill även ta ett större grepp och verkligen utveckla våra åkare långsiktigt. Dom som vill bli duktiga på MTB ska vi hjälpa och stötta på resan mot internationella framgångar. Kanske skapar vi en A-trupp och en B-trupp, samt tittar nedåt i leden för att säkerställa att ungdomar med ambitioner gör rätt saker nationellt inför en kommande elitsatsning. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer