Fototävlingens första omgång avgjord!
Lance Armstrong (Astana) har meddelat arrangören av Giro d'Italia, RCS Sport, att han kommer finnas med på startlinjen i Venedig den 9 maj.

Fototävlingens första omgång avgjord!


Läsartävling – Bli cykelfotograf för en dag! Vinnaren blir Kadens cykelfotograf för en dag och får följa Kadens fotograf Luca Mara under ett fotouppdrag och ta bilderna som sen hamnar i tidningen.
Första deltävlingen är avklarad och vinnaren av första momentet blev Peter Whitfeldt med en riktigt fartfylld actionbild och med motiveringen:
”Bilden har en tajt och bra komposition, och snyggt frilagd mot den blå himmeln. Det gör att cyklisten framträder bra. Den låga kamerapositionen gör att man dras in i bilden och verkligen känner farten. Bilden har vissa skarpa partier och man anar cyklisten ögon vilket är viktigt för kontakten. Kort sagt en riktigt bra actionbild som hade platsat som uppslag i vilken cykeltidning som helst”
1. Peter Withfeldt med ”Doserad”. 15p
2. Lars Svenander med ”Skandis GP 2010″”. 13p.
3. Christer Möller med ”Velodrome i Köpenhamn”. 11p.
4. Sebastian Dahlström med ”Rail to bar spin”. 9p.
5. Emil Gildebrand med ”Downhill”. 7p.
6. Bosse Lindström med ”Action 3 Belgiskt”. 5p.
7. Johan Sundström med ”ingen titel”. 4p.
8. Mats Sundberg med ”Stock och sten”3p.
9. Niclas svensson med ”jump”. 2p.
10. Peter Nielsen med ”drama”. 1p.
Alla bidrag hittar du via denna länken.

Deltävling 2: Cyklist i miljö”

Nu startar andra deltävlingen och den har tema ”cyklist i miljö”. Här gäller det att ta en bild där cyklisten är en mindre del och miljön är det viktiga. Cyklist och miljö måste komponeras ihop på ett bra vis. Sista uppladdningsdag är 11 september.

Ladda upp dina bidrag här!

Så går det till!

Kadens tävling ”Cykelfotograf för en dag” består av två stycken deltävlingar (se nedan). I varje deltävling väljer juryn (består av Kadens redaktion och fotograferna Luca Mara och David Elmfeldt) ut de tio bästa bidragen. Dessa poängsätts enligt en fallande skala: 15 p till förstaplatsen, 13 p till andraplatsen, 11 p till tredjeplatsen, 9 p till fjärdeplatsen, 7 p till femteplatsen, 5 p till sjätteplatsen, 4 p till sjundeplatsen, 3 p till åttondeplatsen, 2 p till niondeplatsen och 1 p till tiondeplatsen.
I tidningen redovisas vinnarbilden från respektive deltävling. Den tävlingsdeltagare som har samlat ihop flest poäng efter de två deltävlingarna är slutvinnaren.

Så gör du!

Gå in på kadens.se och välj Bilder i menyn överst på sidan. Här hittar du tävlingsalbumen som du ska ladda upp dina bidrag till. Endast ett tävlingsalbum i taget kommer vara öppet, i samband med att deltävlingarna presenteras (se ovan). Efter att du blivit medlem på kadens.se och loggat in så kan du via din profil ladda upp dina tävlingsbidrag. Du kan ladda upp max tre bilder till respektive tema – totalt kan du alltså delta med sex bilder i tävlingen.

Förstapriset!

Förstapriset är alltså att bli Kadens fotograf för en dag och under stöd och ledning av Luca Mara. Fotouppdraget kommer att vara att fotografera bilder som ska illustrera ett cykeltest. Fotograferingen kommer att ske i eller i närheten av Stockholm.
Kadens ordnar med allt det praktiska. Vinnaren behöver bara ta bilderna! Vinnarens bilder från fotouppdraget publiceras i Kadens 9-2010, ute 30:e november.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer

"Cykling är framtiden"

Det här kommer ju inte som en nyhet för oss cyklister, för vi vet ju...

Läs mer

Få cyklister är nöjda med läget i kommunerna

Cykelfrämjandets nya nöjdhetsundersökning Cyklistvelometern visar att Örebro, Karlstad och Finspång är Sveriges bästa kommuner att...

Läs mer

Ernesto Colnago för arvet vidare

I dag, 140 år efter att den första kedje- och pedaldrivna tvåhjulingen såg dagens ljus,...

Läs mer
Bicycling #5 - ute nu!

En liten tjuvtitt på årets femte nummer av Bicycling Inte prenumerant? Just nu under Coronatider behöver vi ert stöd lite...

Läs mer
Låt barnen cykla

Coronapandemin och trängseln i kollektivtrafiken ger elever fler skäl att cykla till skolan – Cykla eller gå till skolan! Då...

Läs mer