Fira Cykelns dag hos din lokala handlare

Fira Cykelns dag hos din lokala handlare


Den 11 maj firar cykelbranschen Cykelns dag. Det här är ett tillfälle då du kan kika på de senaste cyklarna och tillbehören hos din lokala cykelhandlare, samt ställa frågor till kunnigt fackfolk.

Det senaste decenniets folkhemsexplosion kring hälsa, friskvård och sportande har skänkt cykeln som transportverktyg, och cyklingen som motionsform, en rejäl skjuts uppåt på både popularitetsstegen och trendbarometern.  Den svenska cykelbranschen har tagit fasta på detta då de sedan några år tillbaka arrangerar Cykelns dag.

Projektledaren för Cykelns dag Joakim Stenberg förklarar:

 – I cykelfackhandeln finns massor av kunskap som man gärna delar med sig av till den växande skaran cykelintresserad allmänhet. Det är också ett bra sätt att visa var man köper riktiga kvalitetscyklar av kunniga fackmän.

Stenberg berättar vidare att den 11 maj blir en dag till cykelns ära, och ett naturligt startskott för våren. Målsättningen är att etablera dagen som den naturliga starten för cykelsäsongen varje år.

Bicycling ger Cykelns dag två tummar upp och hoppas på att ni promenerar ned till er cykelhandlare lördagen den 11 maj för att kika, klämma och känna på säsongens cyklar och accessoarer.

www.cykelnsdag.seLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer
Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft, kadens och avancerad cyklingsdynamik, inklusive...

Läs mer
Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen. Dagen då framhjulet släpper i...

Läs mer