Erik Nohlin – ny bloggare på kadens.se
Ett ungt hungrigt cykellag med svensk bas som ska slå cykelvärlden med häpnad. Det är forne proffscyklisten Magnus Bäckstedts nya projekt och målet är utstakat: "Det är Tour de France som gäller". I ...

Erik Nohlin – ny bloggare på kadens.se


Vem är Erik Nohlin?
Rotlös Malmöitisk Göteborgare från Stockholm. I cykelkretsar mer bekant som, EN, Hommus och ErikEnTum.

Du gillar cyklar, varför?
Cyklar är lika viktigt som mat för mig. Jag fungerar inte utan dem. Tycker, varken bil, kollektivtrafik eller promenad är särskilt respektabla färdmedel. Alla som kan, bör cykla, både för sin egen och andras skull. Cykeln, kikärtan och kärleken är det enda som kan rädda oss och med kärlek menar jag känslan man får i kroppen när man gillar något lika mycket som sin cykel.

Till vardags?
Cyklist, Industridesigner med fokus på cykling. Till LOTS Design cyklar jag varje dag på olika cyklar. Vi är specialister på att översätta varumärken och affärsstrategier till uttryck och prioriteringar för design. För min del handlar det mycket om cykelrelaterad design där jag för en produkt- och varumärkesutveckling bakom kulisserna på många små och stora företag. På fritiden hittas jag på en landsväg, i skogen eller på sadeln på väg till någon krog med extra mycket bra och obskyr Indian Pale Ale. 

Vad kommer du skriva om på Kadens.se?
Jag har huvudet långt upp i cykelvärlden både som kommersiell megaindustri och indekultur och livsstil. Designrelaterade ämnen som tillverkning, trender och material naturligtvis men även ren affektion, cykelporr och ciggdoftande svartrace från en jordnära sida av cykling som många inte ens vet existerar. Som en humla i ögonhålan har jag ultraloppet Paris Brest Paris i mitt synfält. PBP arrangeras vart 4 år och i år jag på startlinjen och förberedelserna inför denna mysiga helgutflykt kommer jag dela med mig av.

Vad står på agendan 2011?
Ta reda på allt jag kan om Thomas Wassberg, bli stenhård, både i kropp och psyket. Träningsläger i april på Mallorca, diverse smutsiga indielopp, RA(a)S – Race Across Skåne, diverse typiskt trevliga motionslopp samt många, många timmar i sadeln under Brevetlopp inför Paris-Brest-Paris. Förutom att cykla ska jag dricka otroliga mängder Indian Pale Ale. 

Övrigt – något du vill berätta om dig själv som läsarna bör veta?
Medlem i Komet Club Rouleur och CK Master i Göteborg, gillar bara färgen svart och är förmodligen den i Sverige som snöat in mest på ämnet ”Kikärtan med tillbehör”.

> Se mer av Eriks jobb.
> Läs Eriks blogg här.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer

Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple...

Läs mer

I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara...

Läs mer

Vintercykla med hela världen!

12 februari är det dags igen för Vintercyklingens dag. Nu kanske du redan cyklar året...

Läs mer
Trafikverket kastar in handduken och struntar i cykling

Svenska Cykelstäder, Svensk Cykling och Cykelfrämjandet sparar inte på krutet när de nu gemensamt yttrar sig om Trafikverkets förslag. De...

Läs mer
Det ser mörkt ut för cyklar på SJs tåg

EUs nya och så gott som klara resenärsdirektiv kommer innebära ökade möjligheter till att ta med cykeln på tåg i...

Läs mer