Engen totaltrea och Lindgren punkterade


Den tredje och avslutande etappen av Sunshine Cup avgjordes under söndagen i strålande vackert väder. Den steniga och tuffa banan krävde sina punkteringsoffer, bland dem Emil Lindgren (Rabobank – Giant Offroad Team).

Till dagens tävling hade det tillkommit en del cyklister som inte varit med i de tidigare del-cuperna, bland dem fanns österrikiskan Elisabeth Osl som vann världscupen 2009.
– Det var ett riktigt fränt race idag, berättar Alexandra Engen (Rothaus – Cube MTB Team) på telefon från målområdet i Amathous på Cypern.
– Fältet blev rejält utspritt. Jag kunde bara hålla en och samma fart tävlingen igenom, då det inte fanns mer kraft att hämta. Men jag kämpade på och det räckte till en sjätteplats och min tredjeplats i totalcupen var säkrad. Det har varit en riktigt bra vistelse här på Cypern. Jag har fått ut det jag ville av träningslägret och nu har jag lagt en bra grund för den kommande tävlingssäsongen. Att få med mig en tredjeplats i sammandraget känns mycket stimulerande. Dessutom har jag glatt mig åt att få kampera ihop med mina svenska tävlingskolleger. Nu bär det av tillbaka till mitt nya hem i Freiburg och fortsatt träning fram till första tävlingen i slutet av mars i Schweiz, sammanfattar en mer än nöjd Alexandra Engen.
Det blev en dubbelseger i damelitklassen för Central Ghost Pro Team genom tyskan Mona Eiberweiser och Elisabeth Osl. Trea kom suveräna danskan Annika Langvad (HMTBK) som vann Sunshine Cup totalt.
Söndagens etapp i herrtävlingen vanns av Jaroslav Kulhavy (Rubena Birell Specialized) med Roel Paulissen (Cannondale Factory Racing) som tvåa och Jan Skarnitzl (Dimp – Giant) på tredje. Bäst bland de svenska herrarna kom Anders Ljungberg med en 12:e plats. För Emil Lindgrens del blev det en 39:e plats på etappen efter att ha drabbats av punktering.
– I dag var inte kroppen med mig och det kändes som de sista dagarnas träning satt kvar i kroppen. När inte kroppen fungerade riktigt, så körde jag tyvärr lite oklokt och punkterade på egen förskyllan och dessutom på helt fel plats, cirka 100 meter efter tekniska zonen. Därmed var dagen förstörd, konstaterar Emil besviket.
– Tittar jag tillbaka på hela vårt träningsläger här på Cypern så har det gått över förväntan och jag är helnöjd. Men det är surt att avslutningen skulle bli så här. Det känns som om torsdagens hårda pass fortfarande sitter kvar i kroppen, analyserar Emil som flyger hem till Sverige under måndagen.
I sammandraget slutade Emil på en delad sjätteplats. Den inbördes ordningen bland de övriga svenska elitherrarna blev Fredrik Edin (Cykloteket Racing Team), Magnus Darvell (Team Kalas) och Alexander Blomqvist (Alingsås CK).


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer