Engen tolva på sitt första senior-VM

Engen tolva på sitt första senior-VM


Alexandra låg på 13:e plats när hon gick ut på sista varvet.

– Jag kände att jag inte hade några krafter kvar, men jag sa till mig själv att detta är VM och sen väntar sex månaders semester. Det fick mig att tända till igen och jag inriktade mig på att passera Klemencic som lån närmast före mig. Så blev det, berättar en mycket nöjd Alexandra.

– Det här var en fantastisk dag. Allt har fungerat perfekt och det fanns så många supporters runt om hela banan, säger Alexandra.

– Hon gjorde en fantastisk insats i dag, säger förbundskaptenen Fredrik Ericsson. Sättet hon inledde loppet och sen vände den negativa trenden genom att bita ihop med en riktig fighting spirit är beundransvärt, konstaterar Fredrik Ericsson.

Loppet vanns av kanadensiskan Catharine Pendrel som körde solo stora delar av tävlingen. Pendrel bildade i inledningen av världsmästerskapet duo med den regerande världsmästarinnan Maja Wloszczowska från Polen. Wloszczowska visade tidigt i loppet att hon var i riktigt fin form men så drabbades hon av en bakhjulspunktering. på tredje varvet. Catharine Pendrel blev plötsligt solo i täten och förvaltade chansen på bästa sätt och vann.

Maja Wloszczowska hade hög moral efter punkteringen och inledde på nytt jakten på guldet. Hon körde ikapp alla som hade passerat henne när hon bytte bakhjulet. Ute på det näst sista varvet tryckte hon gasen i botten och plockade in en halv minut på ledande Catharine Pendrel, det blev nerv i finalen av damernas VM-lopp. 

Pendrel spände dock bågen sista varvet och lyckade hålla undan från anstormande Maja Wloszczowska som fick nöja sig med silvret. Eva Lechner från Italien blev tredje dam. 

Norska stjärnan Gunn-Rite Dahle Flesjå visade att hon är tillbaka i världstoppen igen på allvar genom att bli sexa.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer