Engen och Lindgren snabbast på MTB-SM

Engen och Lindgren snabbast på MTB-SMMästerskapstävlingarna på Kransmossens idrottsplats i Borås inleddes under onsdagen med tempodisciplinen. 

När tävlingarna inleddes klockan nio på morgonen var det lite småkyligt och molnigt. Allt som dagen förflöt steg värmen och solen kom åter fram. Så när herrelit körde sin tävling fram mot sen eftermiddag var det strålande sommarväder med solsken. 

Damer elit 
Frågetecknet inför damloppet var om U23-världsmästarinnan Alexandra Engen, Jönköpings CK var ”fit for fight” efter Amerika-äventyret. Alexandra visade direkt att hon var med i matchen och att hon har kapacitet. 

– Tempodisciplinen för mig är att jag tycker hela tiden att det går för långsamt och så gör det ruskigt ont, förklarar Alexandra Engen. Alexandras segermarginal till Kajsa Snihs, IK Jarl Rättvik blev hela 44 sekunder. Kajsa Snihs gjorde ett fint lopp och många gladde sig att hon var tillbaka på tävlingsbanan igen. Trea blev den nytända Åsa Erlandsson som går från klarhet till klarhet.

– Jag såg Alexandra komma, men jag bet ihop så att hon inte skulle komma förbi mig, berättade Åsa Erlandsson, som startade en minut före Engen. 

Herrar elit 
Flera förhandsfavoriter hade visat storformen den senaste tiden. Ett frågetecken var om Emil Lindgren, Rabobank/Alingsås CK var i balans efter senaste Amerikaresan. Det var han. Med en frenesi tog han sig an den tio kilometer långa sträckan och körde på ett sätt som ingen kunde mäta sig med. Emil Lindgren vann före Magnus Darvell, Team Kalas och Fredrik Edin, Cykloteket. 

Det var en lättad Emil Lindgren som kunde pusta ut efter loppet.

– Det här var ett skönt kvitto, förklarade Emil Lindgren. Det känns riktigt bra efter strulet i Amerika. Nu laddar jag om för cross-country loppet på fredag. avslutade Emil Lindgren. 

Damjuniorer 
Borlängs CK:s Felicia Ferner vann efter ett väldisponerat lopp med 14 sekunder före de två Mölndals-cyklisterna Hanna Helamb och Ida Olsson. 

Herrjuniorer 
Efter en intensiv duell mellan Härnösands CK:s Axel Lindh och Emil Linde från Gävle CA avgjorde tävlingen till Lindhs fördel. Marginalen i mål var efter 23 minuters cyklande endast 9 sekunder. Bakom de två var det många som kämpade om bronsplatsen. Pontus Fagerhill, Kopparbergs CK gick segrande ur den striden och tog hand om bronspengen. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Pallplats för Zakarias Johansen

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska...

Läs mer

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg hej till Treks nya E-caliber....

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer