Engen lovar full gas – ovisst med Lindgren

Engen lovar full gas – ovisst med LindgrenI lördagens cross-country tävling ställer mtb-landslaget under Fredrik Ericssons ledning upp med Alexandra Engen och Ann Berglund. Dessutom finns sjukdomsdrabbade Emil Lindgren på plats. Han är där tillsammans med sitt team Rabobank-Giant.

Emil Lindgren drabbades av halsont innan förra veckans lopp i Kanada och fick bryta tävlingen. Efter ett par dagar till sängs och en kort kur med antibiotika är hans sikte inställt på att starta på lördag. 

– I går kände jag mig så pass bra att jag kunde köra en tur för att få igång kroppen igen. Det verkar ha fungerat bra och jag känner mig lite piggare igen. Hostan har lättat lite men plågar mig fortfarande en del, förklarar Emil Lindgren. Jag har inte varit ute på banan ännu, då jag gör allt för att återhämta mig. En världscupbana är inget man bara rullar runt på, så det blir helt enkelt för hårt att köra den i mitt nuvarande tillstånd. Jag satsar allt på ett kort och hoppas det räcker till för ett hyfsat resultat på lördag, säger Emil Lindgren. 

För Alexandra Engen är Windham-banan ett kärt återseende. Det blev en tredjeplats här förra året i U23-klassen och det blev grunden för världsmästartiteln veckan därefter. 
Efter förra veckans lopp i Mont-Sainte-Anne var Alexandra ”lite så där nöjd” men ville mer. 
– Jag ser fram emot racet på lördag! Har haft några lugna dagar och återhämtat mig från förra helgens race. I går var vi och kikade på banan och den är lik sig från förra året – en lång fin och omväxlande stigning följt av en lekfull utförslöpa med mycket småtrix, svängar och stenar. För tillfället är den ganska tungkörd uppför på grund av att det regnat en hel del förra veckan, men det borde torka upp i och med det fina och varma vädret som vi har nu. Jag hoppas kunna köra jämnt och stadigt och lite snabbare än förut. Det är bara att gasa så mycket det går, säger Alexandra Engen med ett leende. 

Världscupdebuterande Ann Berglund gjorde en godkänd debut i Kanada och är förhoppningsfull inför sitt andra världscuplopp.

– Mitt mål är att köra så bra att jag inte blir avplockad utan får gå i mål. Banan är rolig och passar mig bättre än den i Mont-Sainte-Anne med sina något flackare backar och roliga utförsåkning. Kroppen känns bra och idag blir det ett pass med Emil Lindgren på vägarna här runt Windham, berättar Ann Berglund. 

I sammandraget leder fortsatt den unga fransyskan Julie Bresset för de två kanadensiskorna Catharine Pendrel och Marie-Helene Premont. Jaroslav Kulhavy tog över ledartröjan bland herrarna. Han leder före Nino Schurter, Schwiez och Burry Stander, Sydafrika. 

Damernas tävling går lördagen den 9 juli med start klockan 11:45 (lokal tid) 
Herrarnas tävling börjar klockan 14:30 (lokal tid) 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Pallplats för Zakarias Johansen

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska...

Läs mer

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg hej till Treks nya E-caliber....

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer