Mot Rio via London

Mot Rio via London


Den sexfaldiga svenska mästarinnan Alexandra Engen har visat att hon kan prestera stort på mästerskap, inte minst 2010 när hon vann SM, EM och VM(U23). På lördag klockan halv två går starten för damernas OS-MTB.

-Jag är väl förberedd på alla plan, säger Alexandra Engen, som inför lördagens tävling har finslipat tekniken för just den här banan med rock gardens, hopp, drop och berms. Vidare har hennes team utvecklat en exklusiv OS-cykel bara för detta race.

-Det är tufft och konkurrensen är stenhård, men jag vet att vi är rustade på bästa sätt. Förberedelserna har varit på gränsen till overkliga, på ett positivt sätt, säger Engen efter sitt pre-camp i Skottland som inleddes direkt efter de svenska mästerskapen i Göteborg.
-Att vara i OS-byn är ganska surrealistiskt. Träningarna har inte varit helt optimala i och med knäskadan från SM, men blev bättre nu på slutet. Det började i moll och slutade i dur som förbundskapten Fredrik Ericsson uttryckte det.

-Sammantaget har uppladdningen varit mycket lyckad och vi har inte lämnat något åt slumpen, säger Fredrik Ericsson, efter ett ytterligare ett par timmar med finslipning på OS-banan.

Engen blir den siste av de svenska cyklisterna som tävlar vid OS i London. Väderleksrapporterna talar om högsommarvärme, något som bruka gynnar Engen.
-Jag kommer att ha mitt fokus på racet samtidigt som jag skall njuta av att vara här och tävla.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer