Engen fyra i Dalby Forest
Manuel Belletti (Colnago - CSF) passade på att vinna när Girot kom till hans hemstad - Cesenatico. Etappen var även tillägnad den förre storstjärnan Marco Pantani som kom härifrån.

Engen fyra i Dalby Forest


Det var Alexandra Engen, Emil Lindgren, Magnus Darvell, Matthias Wengelin och Fredrik Edin. Samtliga gick vidare från tidskvalet. Bäst lyckades Alexandra Engen, som var nästbäst i damklassen efter hemmafavoriten och U23-VM-silvermedaljören Annie Last. 

De fyra herrarna försvann i kvartsfinalen. Alexandra tog sig enkelt vidare till kvartsfinalen där hon klarade sig vidare efter målfoto. Hon ändrade taktiken i semifinalen och körde helt sonika ifrån konkurrenterna och vann avstannande i mål. Men den taktiken kostade mycket kraft. 

Till finalen kvalificerade sig förutom Alexandra, Annie Last och de två schweiziskorna Katrin Leumann och Nathalie Schneitter.

Alexandra blev efter direkt i starten och kom aldrig riktigt in i matchen och slutade fyra. Efter en stenhård spurt mellan de tre andra vann Nathalie Schneitter knappt före Annie Last och Katrin Leumann. 

– Jag är väldigt nöjd med min fjärdeplats idag. Dessutom var det en taktisk lektion för mig. Hittills har mina sprint-race varit relativt enkla uppgifter där jag kunnat kontrollera det hela. Det här tar jag med mig direkt till nästa sprint, den i Offenburg och där siktar jag på en pallplats, avslöjar en taggad Alexandra Engen, som närmast förbereder sig för söndagens XC-lopp. 

Tidigare under dagen var det träning inför lördagens och söndagens crosscountry-lopp. Två världscupdebutanter var på plats – Emmy Thelberg, Härnösands CK och Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team. Båda var mycket imponerade av världscupbanan.

– Helhäftigt, konstaterar Fredrik Edin efter avslutat träningspass. Jag har aldrig kört på något liknande. Nu skall jag ha kul här och lära mig massor, berättar Fredrik Edin. 

Även Emmy Thelberg var nöjd med dagen:

– Banan var rolig, en hel del singeltrack och en lång uppförsbacke där man har chans att jaga placeringar. Det kommer att bli spännande på söndag, förklarar Emmy Thelberg.


Källa: Svenska Cykelförbundet/Media.Namke 
Foto: © Jahn Ekman Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer