Emil Lindgren blir sydafrikan

Emil Lindgren blir sydafrikan


Efter en tid av ovisshet har den svenska mästaren med världsranking nummer 9, Emil Lindgren, nu skrivit på med det sydafrikanska laget Kargo Pro MTB. Det är sydafrikas första UCI-registrerade lag som nu tar sikte på högre höjder.

– Det blir ett nytt kapitel i mitt liv, men det ska bli spännande och jag tror på det Kargo Pro MTB kan leverera. Jag har tillbringat en hel del tid i Sydafrika, jag gillar landet och har förtroende för de som driver laget.

Men att Emil skriver på för det sydafrikanska laget betyder inte att han kommer att flytta dit, eller fylla upp kalendern med tävlingar i Sydafrika. 

– Satsningen är fortfarande internationell, med fokus på världscupen och andra viktiga tävlingar. Men mountainbike är stekhett i Sydafrika och träningsmöjligheterna bra, så jag kan absolut tänka mig att tillbringa lite mer tid där, säger Emil. 

Det har verkligen varit en orolig höst för Emil där han pendlat mellan hopp och förtvivlan. Normalt har en topp 10-cyklist i världen inget problem att hitta bra jobb. Men då Giant bestämde sig för att lägga ner sin satsning så sent, så hade alla stora lag redan format sin nya setup. 

– Att börja leta jobb i oktober, november är verkligen ingen höjdare. Och efter så många år i branschen kan man inte nöja sig med vad som helst heller. Ett lag som inte kan ge tillräcklig support gör det svårt att leverera. Men jag är verkligen jätteglad över den lösning som vi nu fick till, menar Emil

Vi lär få anledning att återkomma med Sveriges egen John Tomac inom kort. Tillsvidare säger vi grattis och önskar vår superstjärna stort lycka till!

Cape Epic är en tävling Emil kört flera gånger och gärna gör om. På bilden ligger Emil längst till vänster och drar det stora startfältet.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor...

Läs mer

Jennie Stenerhags drömcykelhelg - Utför i Åre

Om Jennie Stenerhag inte vinner etapplopp i Sydafrika så gör hon det i Alperna. Men...

Läs mer

Jenny Rissveds tillbaka överst på pallen

Efter en lång period av depression och tävlingsuppehåll är Jenny Rissveds nu minst sagt tillbaka...

Läs mer

Min bästa helg: Emil Lindgren

Tänk dig en cykelhelg som innehåller allt. Var är du? Vad gör du?

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Alexandra Engen lägger karriären på hyllan

Efter två VM-guld, en sjätteplats på OS och flera andra imponerande prestationer väljer Alexandra Engen...

Läs mer
Proffsens bästa tips på hur du fixar kylan!

Ska det vara många olika plagg, lager på lager, eller enstaka rejäla barriärer? Syntet- eller naturmaterial? Buff eller mössa? Vi...

Läs mer
Min bästa helg: Marika Wagner

Marika är multisportaren med en världsmästartitel i Swimrun i bagaget. Men alla andra sporter till trots trivs hon allra bäst...

Läs mer