Emil Lindgren och Emmy Thelberg vinner Lidingöloppet MTB 2018

Emil Lindgren och Emmy Thelberg vinner Lidingöloppet MTB 2018


Dagen till ära var Lidingö dränk i sol och insvept i värme och redan på morgonen stod det klart att årets första ordentliga tävlingspremiär skulle bjuda på en ordentligt cykelfest.  

Förhandstipsen var att loppet skulle få liknande karaktär som fjolåret med hög fart från början. Det var flera åkare i båda dam- och herrklassen som var sugna på segern.

Med den nya damstarten gavs de startande chansen att positionerna sig på ett bättre sätt mot sina konkurrenter. Farhågorna att det inte skulle gå fort var som bortblåsta redan från början då Åsa Erlandsson satte hög fart tidigt och fick med sig Hanna Bergman och Emmy Thelberg. Tre åkare som har fina meriter från olika lopp och framförallt från Lidingöloppet MTB med vinster och topplaceringar. Tättrion skapade en lucka som stadigt växte till jagande Nadia Larsson, Ingrid Kjällströms och Hanna Näslund. Åsa Erlandsson och tätgänget höll ihop hela vägen in mot mål och det hela avgjordes sista biten med en spurt. Längsta strået drog Emmy Thelberg, Team TCM, som äntligen tog en seger efter två stycken 2:a-platser 2014 och 2015. Tvåa i mål var Hanna Bergman, Falu CK, och trea i mål blev Åsa Erlandsson, Varbergs MTB. Segertiden skrevs till 2:25:17.

– Jättekul att åka idag! Jag var lite orolig att det skulle bli låg fart men Åsa cyklade fort från början, säger Emmy Thelberg. På frågan om hennes erfarenhet från landsvägscyklingen bidrog till att hon var stark i spurten svarar hon: – Ja men det tror jag, jag har spurtat mycket under åren på landsväg och det är ett bra komplement till MTB-cyklingen.

I herrklassen sattes det hög fart från start av Team Serneke Allebike över den tekniska delen på Bosön. Deras tre cyklister, Emil Lindgren, Michael Olsson och Dennis Wahlqvist tätt följda av Henrik Sparr, Calle Friberg, Isak Nordin, Alexander Wetterhall och Mikael Flockhart. I Grönstabacken kom så den slutgiltiga stöten då de tre i täten fick lucka till sista jagande. Efter det växte avståndet trots jakten från killarna bakom. Calle Friberg,Team HiQ, och Isak Nordin, Cykloteket Racing Team, hade länge sällskap och blev på södra ön ikappåkta av Alexandet Wetterhall, Tre Berg CK. In mot passering av Lidingövallen efter 38 km valde Wetterhall att trycka på och fick en lucka som han sedan höll. Han plockade lite på täten men kunde inte göra något och kom i mål som fyra 2m26s efter segraren. I täten bombade Team Serneke Allebike på och höll sin lucka. In mot sista spurten fick Emil Lindgren en liten lucka och kunde spurta hem sin andra raka seger på Lidingö. Tvåa i mål var likt förra året var Michael Olsson och trea blev fjolårstrean Dennis Wahlqvist. Alla tre var inom 2 sekunder i mål och segertiden blev 2:01:16.

– Jag är helt slut då det gick fort från start. Men jag har starka lagkompisar. Det är inte så enkelt som det ibland kanske ser ut när vi växeldrar. Ett jättefint och jätteroligt arrangemang, säger Emil Lindgren direkt efter vinsten.

Antal deltagare:

Lidingöloppet MTB 63: 1744
Lidingöloppet MTB 23: 446
Lilla Lidingöloppet MTB: 141

Fullständiga resultat hittas på hemsidan: www.lidingoloppet.se/sv/site/mtb/resultat/resultat-2018


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Ung trupp till XCO-VM i Leogang

Jenny Rissveds, sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM...

Läs mer

XCO SM 2020 – ett hopp för framtiden

Nästa helg (19-20 september) står Göteborg och cykelklubben Master värd för årets upplaga av SM...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Grönt ljus för XCO-SM i Göteborg 19-20 september

Polisen har gett klartecken för CK Master att arrangera MTB XCO-SM i Skatås, utanför Göteborg...

Läs mer
Team Bicycling 2020 - Laget

De sex deltagarna i årets upplaga av Team Bicycling har nu hunnit avverka två träningsläger, ett i Högbo Bruk utanför...

Läs mer
Stort intresse för Hemmavasan

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år...

Läs mer