Emil Lindgren är redo för Cape Epic

Emil Lindgren är redo för Cape Epic


Söndagen den 21 mars inleds den stenhårda åttadagars partävlingen Absa Cape Epic i Sydafrika. På startlinjen finns Emil Lindgren tillsammans med nye parkamraten Fabian Giger.

Tävlingen avgörs under åtta dagar. Den sammanlagda distansen är 722 kilometer och totalt skall 14 635 höjdmeter avverkas innan slutmålet nås söndagen den 28 mars.
– Resan hit ner har gått bra och jag är på plats i Cape Town sedan i måndags morse. Min teamkamrat Fabian Giger och jag har bekantat oss med den sydafrikanska myllan och känner oss redo, berättar Emil Lindgren på telefon från Sydafrika.
Vid förra årets tävling blev Emil Lindgren totaltrea tillsammans med Andreas Kugler. I sitt nya team, Rabobank – Giant, tävlar Emil i par med schweizaren Fabian Giger som vann U23-EM 2009.
– Träningslägret och tävlingarna på Cypern har gjort gott för kroppen och de dagarna jag fick hemma i Sverige har gett mig extra energi och glädje. Nu ska vi fokusera och vara på alerten i åtta dagar, så får vi se vart det landar. Vårt mål med hela Cape Epic är att få en rejäl genomkörare och köra för etapper. Vi kör var dag som en ny tävling och har vi benen med oss så går vi för seger, fortsätter Emil Lindgren
– Cape Epic är ett lopp där man kör i par och man måste hålla ihop loppet igenom. Det är åtta dagar långt och etapperna ligger mellan ca 70-125 kilometer förutom ett kort tempolopp. Tävlingsbanan sträcker sig inåt landet från Kapstaden och de flesta bor i tält. Proffslagen bor dock lite bekvämare i campervans, säger Emil.
– Förra årets Cape Epic lärde mig en hel del och nu går jag in i tävlingen med en helt annan känsla. Jag vet vad som väntas och känner mig otroligt lugn. Det finns mängder av små saker att tänka på och för att vara lite lustig så är den bästa grejen jag ändrat till i år, en pannlampa. Då vi stiger upp i ottan är det fortfarande becksvart ute så är det en livsnödvändig sak. Att hitta till toan är mycket lättare med lampa, konstaterar Emil Lindgren.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer