Dubbel upplaga av L´Etape du Tour 2011


Tour de France egna motionslopp, l´Etape du Tour, körs nästa år i två upplagor. Detta beroende på att intresset för att få testa en av Tourens riktiga etapper är för stort och att taket på 10 000 deltagare innebär att arrangören ASO får tacka nej till många cyklister. Därför väljer man att nästa år köra två upplagor av motionsloppet på två olika sträckningar av 2011 års Tour de France.

Den första körs måndag 11 juli, på etappen mellan Modane Valfréjus och Alpe d´Huez. Liksom den riktiga Touretappen, den 19e som avgörs tio dagar senare här, är den bara 109 kilometer lång. Men det är inte vilka 109 kilometer som helst – eller vad sägs om klättringarna Télégraphe, Galibier samt Lautaret och sen en härlig avslutning uppför l´Alpe d´Huez!

Den andra körs söndag 17 juli mellan Issoire och Saint-Flour. Den är desto längre, 208 kilometer, och väldigt kuperad med små och stora klättringar hela dagen. Denna sträckning genom Centralmassivet har Tour de France redan passerat då den utgör den nionde etappen som avgörs här en vecka tidigare, den 10e juli. 

Bor man i närheten av dessa båda sträckningar mellan 10e och 22 juli kan man alltså köra båda motionsloppen samt se själva Tour-etapperna som sträckningarna går på. Dessutom finns det möjlighet att se fler av alp-etapperna som går 19-22 juli. Dags att planera semestern?

Utöver nyheten att man väljer att köra två motionslopp på två av nästa års Tour-etapper lanserar ASO också ett Paris-Roubaix-motionslopp i egen regi. Den nionde april kör man Paris-Roubaix Challenge, 135 kilometer från Saint Quentin till Roubaix med det mesta av det bästa i gatstensväg. 

Läs mer: http://www.letapedutour.com/

 

 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer