De nominerade är
Globalisering är kanske ett väl starkt ord – men fatbikes håller på att sprida sig långt utanför Alaska, där de en gång föddes. Och spridningen är inte bara geografisk – nu används fethjulingarna året runt och många menar att fatbiking kommer att få sitt stora genomslag 2014.

De nominerade är


Cykelgalan blir en helkväll med mat, dryck, musik och cykelcelebriteter. Dessutom ska årets bästa prestationer på cykel utses.

Följande priser delas ut under kvällen:

– Årets postcyklist, herrar (tre cyklister nominerade)
– Årets postcyklist, damer (tre cyklister nominerade)
– Fåglumstipendiet
– Eurosports juniorstipendie för herrar
– Eurosports juniorstipendie för damer
– Årets förening
– Sällskapet gamla tävlingscyklisters bragddiplom

Nominerade till Årets kvinnliga respektive manliga postcyklister är:      

Alexandra Engen      
Engen har haft sin bästa säsong någonsin. VM guld i sprint, en sjätte plats vid de Olympiska spelen och totalseger i Bundesligan. Och detta trots att Engens säsong 2012 fick en usel start med en vurpa i första loppet som innebar en dryg månads frånvaro följt av en längre sjukdomsperiod.

Jessica Hedlund
Hedlund har från att hon att hon fick börja tävla i Handbike igen 2011 gjort stora framsteg. Säsongen 2012 var hon helt fokuserad på deltagande vid Paralympics, där blev hon fyra på både tempo och linje.

Emma Johansson
Johansson är säkerheten själv, hon är alltid med när det gäller och ofta räcker det hela vägen. En sjätteplats på linjeloppet vid de Olympiska spelen och en etappseger vid damernas Giro är värt att nämna. Detta trots en problematisk inledning på säsongen då hon bröt båda nyckelbenen vid ett träningsläger på Gran Canaria.

Felix Beckeman
Beckeman har visat framfötterna på den internationella scenen hela säsongen, där han har radat upp topplaceringar. Han slutade på åttonde plats i 4X Pro Tour. Vid EM i Polen stämde allt för Beckeman som lyckades bärga titeln som Europamästare före bland andra både regerande världsmästaren och 2010 års världsmästare. 2012 gick Beckeman från att vara en åkare som kunde komma topp-tio i tuffaste konkurrens till en åkare som etablerat sig som en stabil världsåkare.

Magnus Darvell 
Med sin lugna och ödmjuka inställning och alltid med ett leende, har Darvell leverarat högsta resultat inom cykelcross. Magnus vann Svenska mästerskapen och hans bästa resultat vid en världscup tävling är en 25:e plats.

Fredrik Kessiakoff
Kessiakoff har vid upprepade tillfällen visat att han i år tagit steget in i den absoluta världseliten. Han blev tvåa i den prestigefulla bergspristävlingen i Tour de France efter att ha kört i den prickiga ledartröjan under sju etapper. Det blev etappsegrar i både Spanien runt och Schweiz runt, samt en femte plats på tempoloppet på VM i Holland.

Under kvällen blir det också underhållning av slagverksensembeln Komodo och genom Peter Perskis pjäs Cyklisten. Kvällens värdar är Roberto Vacchi och Morgan Alling.

Plats: Mälarsalen, Münchenbryggeriet, Stockholm
Insläpp: klockan 18:30
Biljettpris, privatperson: 495 kr/person
Biljettpris, företag: 495 kr +moms/person

Köp biljetter på: http://www.biljettnu.se/  

Läs mer på http://www2.kistamassan.se/events/swedenbikeexpo/sweden-bike-awardsLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer