Cykla med Jenny Rissveds på lördag och bidra till Musikhjälpen + tävla om hennes guldtröja

Cykla med Jenny Rissveds på lördag och bidra till Musikhjälpen + tävla om hennes guldtröja


Nu på lördag, den 18 december kommer Jenny Rissveds cykla 30 mil från Falun till Norrköping för att lämna över sin guldtröja från Rio-OS 2016 till Musikhjälpen-buren i Norrköping. Förutom att cykla med längs vägen kan man även delta i utlottningen av hennes signerade OS-guldtröja genom lägga minst 50 kronor i hennes bössa i Musikhjälpen. Temat för musikhjälpen i år är ”För en värld utan barnarbete”.

”Lägg minst 50 kr i min bössa så är du med och tävlar. För varje gång du skänker minst 50 kronor får du en chans att vinna. Du kan alltså bidra flera gånger för större chans att vinna.”Skriver Jenny Rissveds på sitt Instagramkonto

För uppdateringar och info är det på hennes instakonto man ska kika, hennes bössa i musikhjälpen hittar ni här

”Oavsett om du har intresse av en begagnad gammal tröja eller inte kanske du vill cykla en sväng med mig? På lördag kommer jag nämligen att cykla från Falun till Norrköping för att lämna över tröjan till Musikhjälpen. Cykla med en bit och vänd, cykla en bit och ta tåget hem, eller varför inte cykla hela vägen? Jag kommer starta i Falun (Lugnet) kl 06.00 på lördag och passera Fagersta, Köping och Katrineholm på vägen. Sprid gärna informationen om tävlingen till alla du känner så vi kan bidra med så mycket pengar som möjligt. För att barn ska få vara barn och varje barn har rätt till lek, vila och fritid”, fortsätter Jenny Rissveds.

Bilden är inte från OS, men från säsongen 2016, samma år som OS i Rio. Foto: Valentin Baat

Cyklingen på lördag
Det är en 30-milstur som väntar Jenny Rissveds – och den som vill/orkar följa med hela vägen – för att lämna tröjan vid Musikhjälpens glasbur i Norrköping. För er cyklister som vill hänga på och trampa en liten eller lång bit finns ALLA möjligheter på lördag! Ni följer allra bäst tidsläget och hur det går på Jennys eget Instagram, men här kommer några hålltider:

Vid bra väglag räknar teamet med runt 13 till 14 timmar aktiv cykeltid och tre planerade halvtimmesstopp. Cirka 15-16 timmar och 30 mil. Den exakta rutten är upplagd på Strava. men det är klart lättast att ansluta vid starten eller depåstoppen så kolla in dessa platser och ungefärliga hålltider på lördag!

  • Avfärden sker tidigt, mera exakt kl 06.00, från Falu Energi och Vatten-plakatet på Lugnets skidstadion i Falun.
  • Strax efter 10-tiden är det beräknad ankomst i Fagersta. Depåstopp på en halvtimme för mat och dryck vid Hembygdsgården i Fagersta.
  • Sedan bär det av mot Köping där de vägar som ska användas mäter cirka sju mil, så ankomst mellan 13-14 högst preliminärt vid Skeppshandelns stenugnsbageri i Köping, Östra Långgatan 35 och ett nytt stopp på en halvtimme.
  • Sedan är det runt sex mil genom mörkret ner mot Katrineholm där stoppet sker på Circle K Katrineholm, Vingåkersvägen 16. Är väglaget och den lugna farten som beräknat ska Jenny Rissveds ankomma någon gång mellan 17-18. Men vid det här laget finns all anledning att kolla hennes Instagram samt Musikhjälpens hemsida och sändning. Vi ska även försöka att uppdatera några gånger här på SCF.se.
  • Med 23 mil i benen är det en nätt sjumilstur på det vägavsnitt som ska användas ner till Norrköping, så det är en Vätternrundetur – något lite kallare – om någon vill hänga på hela vägen ner till Musikhjälpens glasbur i Norrköping. Tidigast 21.00 och senast 21.30, vid normalt väglag – och om inget oförutsägbart händer.

Saxat från Swe Cycling och Jenny Rissveds instakonto.


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lidingöloppet MTB lägger ner

Med sorg tog vi idag emot beskedet att Lidingöloppet MTB efter åtta år som ett...

Läs mer

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Emil Johansson - om vägen som lett honom till toppen

Upp, upp och uppåt. Starten på Emil Johanssons karriär pekade lika brant uppåt som inrunet...

Läs mer

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där...

Läs mer
SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som hette Trailfox, men deras segment...

Läs mer
Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård plockade segern på Cykelvasan 2021

Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog...

Läs mer