Cykelvasan passerar 2000 anmälda
OS-mästarinnan i cross country, Sabine Spitz, har bekräftat att hon kommer till Cypern för att köra Sunshine Cup. Flera svenskar väljer varje år att inleda säsongen på medelhavsön.

Cykelvasan passerar 2000 anmälda


Pressmeddelande från Vasaloppet

Lördag 14 augusti 2010 körs andra upplagan av CykelVasan, 90 km tävlings- eller motionsklass med start i Sälen och målgång i Vasaloppsmålet i Mora. Alternativt kan man cykla 30 km eller 45 km motionsklass med start i Oxberg och målgång i Mora. Maximalt 4.000 åkare kommer att tillåtas att starta i 90-kilometersloppet.

– Det är mycket glädjande att intresset för våra arrangemang under Vasaloppets sommarvecka ökar, säger Vasaloppets informationschef Per Strid. Även löparfesten Vasastafetten som arrangeras helgen efter CykelVasan (den 21 augusti) tycks samla fler deltagare i år. Hittills har vi kunnat notera en 40-procentig ökning av antalet anmälda tiomannalag jämfört med samma tid 2009.

CykelVasans banchef Anders Holmberg kan berätta om flera banförbättringar som görs för att erbjuda en ännu bättre cykelupplevelse mellan Sälen och Mora:

– Vi har byggt en ny 1.200 meter lång grusväg mellan Smågan och Långhedsvägen där det ifjol egentligen bara var en stig. Mellan Mångsbodarna och Tennäng kommer banan att gå av asfaltsvägen för att i stället köras i Vasaloppsspåret. Det är en sträcka på ungefär fem kilometer där det ligger bark i dag, men vi ska med början på tisdag starta arbetet med att lägga på en grusbädd.

Mellan Tennäng och Risberg har vi byggt en enklare grusad väg två kilometer parallellt med asfaltsvägen. Upp mot Hökberg var det mycket bark och jobbigt att cykla, där har vi nu förenklat banan genom att lägga på grus. Det har vi gjort i första hand med tanke på de korta distanserna så att det ska bli mer lättcyklat.

Samma sak har vi även gjort på några fler ställen in mot målet; det är synpunkter som vi fick från deltagarna förra året och som vi nu åtgärdat. Sammantaget är det här åtgärder som gör att det känns jättebra och att vi hoppas att deltagarna ska få en ännu bättre upplevelse i årets lopp.

> Vasaloppet.se


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Mikael Olofson

Skulle gärna vara med om inte töntarna på cykelförbundet förbjudit cykelcrosscyklar i mtb, det är det enda jag har så det blir inget race för mig! Främja cykelsporten, yeah right! Varför inte införa krav på mustach också?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lidingöloppet MTB lägger ner

Med sorg tog vi idag emot beskedet att Lidingöloppet MTB efter åtta år som ett...

Läs mer

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Emil Johansson - om vägen som lett honom till toppen

Upp, upp och uppåt. Starten på Emil Johanssons karriär pekade lika brant uppåt som inrunet...

Läs mer

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där...

Läs mer
SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som hette Trailfox, men deras segment...

Läs mer
Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård plockade segern på Cykelvasan 2021

Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog...

Läs mer