Cykeltidningen Kadens blir Bicycling

Cykeltidningen Kadens blir Bicycling


Varumärket Bicycling är en del av det amerikanska mediebolaget Rodale Inc. som också ger ut bland annat Runner’s World. Förlaget bakom Cykeltidningen Kadens, On The Run AB, blir därmed tredje i världen att publicera tidningen Bicycling.

– Efter 10 år med Cykeltidningen Kadens vill vi växla upp verksamheten ytterligare. Varumärket Bicycling är störst i klassen och givetvis ser vi det som en stor fördel för våra läsare att den redaktionella produkten blir både snyggare och journalistiskt starkare. Vi kan ge våra cykelintresserade läsare en ännu bättre bild av den fantastiska cykelvärld vi lever i, säger Kalle Bern, chefredaktör på svenska Bicycling.

Svenska Bicycling kommer fortsätta komma ut med 10 nummer om året år 2013. Hela organisationen runt svenska Bicycling blir densamma som på Cykeltidningen Kadens.

– När vi startade Cykeltidningen Kadens hade vi som mål att en dag nå 10 000 prenumeranter och det har vi snart gjort. Nu är det dags att jobba mot 20 000 och då behöver vi Bicycling. Vi gjorde samma resa med Springtime 1994 som blev Runner’s World. Samarbetet med amerikanska Rodale Inc. och deras produkter har fungerat väldigt bra, säger Jojje Borssén, marknadschef för Bicycling och Runner’s World i Sverige.

Första numret av Bicycling kommer ut i januari 2013. Under Sweden Bike Expo 17-18 november, 2012 kommer stora delar av redaktionen finnas på plats i montern för att svara på frågor och prata om Bicycling och Cykeltidningen Kadens.

Om Bicycling
Bicycling startades 1961 och är idag världens största cykeltidning med över 125 000 prenumeranter och fler än 2 miljoner läsare.

Om Svenska Bicycling
Tidningen startades 2003 som Cykeltidningen Kadens och har idag cirka 8500 prenumeranter. Bicycling distribueras med Tidsam och ägs av On The Run AB som ingår i Springtime Network som producerar Runner ́s World, Fitness Magazine och Vasalöparen på uppdrag av Vasaloppet.

Kontaktpersoner

Kalle Bern
Chefredaktör Bicycling
kalle@kadens.se
073-650 39 92

Jojje Borssén
Marknadschef Bicycling
jojje@kadens.se
070-740 86 79Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Cykelhjälm förhindrar 60% av alla skallskador

En ny studie från Folksam visar att cykelhjälm förhindrar 60 procent av alla cykelrelaterade huvudskador...

Läs mer

Kadens växer och byter distributör till tidningshyllan

Löpartidningen Runner's World och Cykeltidningen Kadens distribueras från och med nummer åtta 2012 av Tidsam....

Läs mer

Samarbete med Sweden Bike Expo

Cykeltidningen Kadens blir mediapartner till Sveriges nya cykelmässa - Sweden Bike Expo på Kistamässan 17-18...

Läs mer

Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens

Claes Åkeson lämnar rollen som chefredaktör på löpartidningen Runner’s World. Hans efterträdare blir Stefan Larsén,...

Läs mer

Vad tycker du om nya kadens.se?

Ge oss en första kommentar på dina intryck av nya kadens.se här!

Läs mer