Carlos Sastre trivs i öppen Tour
A.S.O. presenterade under tisdagen de 20 lag som får vara med i årets Tour de France. 17 ProTour-lag och tre ProContinental-lag har belönats med en varsin inbjudan.

Carlos Sastre trivs i öppen Tour


Det var ovisst om han skulle komma till start ända till veckan innan Touren sprakade loss i Rotterdam. Nu njuter Carlos Sastre av ett vidöppet Tour de France efter att ha klarat av den första veckan, en stekhet sådan med massa krascher, kullersten och berg, utan att ha förlorat allt för mycket tid till sina värsta konkurrenter.

Han ligger efter den första veckans strapatser på en tolfte plats, distanserad med 2:40 av Cadel Evans (BMC Racing Team) som tog över ledningen i tävlingen efter gårdagens hårda etapp.
Det har varit vilodag i Tour de France i dag och spanjoren i Cervélo Test Team passade på att spendera lite av sin lediga tid genom att vara med på sitt lags presskonferens i Morzine.
– Jag var tillräckligt bra för att vara med favoriterna i går. Jag hade stor förväntan på gårdagens etapp, det var ju ingen som visste vad som väntade. Den första veckan har varit full av spänning, en hel del krascher, värme och vind. Jag är lugn, den här Touren har bara börjat, säger Carlos Sastre som ser ut att trivas.
– Jag har inte satt upp något mål för årets Tour, jag njuter av loppet från en annan synvinkel i år. Jag tar det dag för dag.
Carlos Sastre kommenterade värmen som ligger över Frankrike under presskonferensen och menade på att om den ligger kvar när Touren når Pyrenéerna kommer det att bli barbariskt.
– Om jag har möjlighet kommer jag att prova något men jag har inte någon särskild plan. Jag var ju inte ens säker på att jag skulle kunna starta Touren, säger Sastre och syftar på ryggproblemen han fick efter Giro d’Italia.
Spanjoren noterade också att tävlingen är mer öppen än på många år.
– Detta är den första Touren på länge där det finns favoriter från flera olika lag som har möjlighets att vinna. Det är väldigt öppet.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Tour de France skjuts upp

Då Frankrike nu har förbjudit stora events fram tills mitten på juli har organisationen bakom...

Läs mer

Ludvigsson kör Tour de France

Efter fem Giro d’Italia och tre Vuelta a España får Tobias Ludvigsson nu äntligen chansen...

Läs mer

Vem ska man tro på?

Krönika: Det är lätt att tappa tron som cykelnörd. Är det inte att skivbromsar blir...

Läs mer

Tour de France i siffror

Första upplagan av Tour de France startade i Montgeron 1903. 60 startade och 21 tog...

Läs mer

Sagan VS Cavendish: Memekriget

Världsmästaren Peter Sagan blev i veckan diskad från Tour de France efter kraschen under sprinten...

Läs mer
Därför ska du följa Tour de France

Ett skådespel i 21 akter – en riktig nagelbitare. Så säger Bicyclings medarbetare Gabriella Ekström om det stora etapploppet som...

Läs mer
Tour de France 2017

Start i Düsseldorf, målgång i Paris. 9 platta etapper, 5 kuperade etapper, 5 bergsetapper, 2 individuella tempoetapper och 2 vilodagar....

Läs mer