Calle Friberg: inför Roc des Alpes

Calle Friberg: inför Roc des Alpes


Bonjour!

Nu är det Frankrike och La Clusaz i de franska alperna som gäller. Efter ett för egen del mycket bra Bike 4 Peaks i Tyskland och Österrike där jag kom på blev en 7:e plats totalt, samt en rejäl rekning av långlopps VM-banan i Kirchberg dagen efter, så har vi tagit det ganska piano denna vecka.

”Vi” är fortfarande jag och min amerikanske polare Colin som hänger med på hela denna roadtrip. Vi åkte under måndagen från Kirchberg i Österrike till Biel i Schweiz där vi bodde hos familjen som jag bodde hos under säsongerna 2004 till 2006. Stället är grymt fint och vi har blivit löjligt bra omhändertagna.
Det enda lite sämre är att Colin (eller Colään som den fransk-schweiziska familjen Cattin kallade honom) har dragit på sig någon muskelbristning eller inflammation efter etapploppet, och har därför knappt kunnat träna. Därför har han nu beslutat att inte ställa upp i långloppet här i morgon. Synd såklart, men han får trösta sig med att käka crepes, laga flaskor och köra rally på franska alpvägar under tävlingen istället.

Jag har rekat de första 20 kilometerna av banan idag och det går självklart uppför direkt från start. Typ de första 15 kilometerna är väl uppför.
Vi kör grusväg och stigar från La Clusaz upp över den klassiska klättringen Col des Aravis som varit med i Touren 39 gånger för övrigt 🙂 Efter det går det utför på kostigar (hoppas korna inte står i vägen i morgon) och sedan börjar nästa klättring, och nästa, sen ner, sen upp och så vidare, och så vidare… Ja, ni fattar.

Det är totalt 3200 höjdmeter som ska klättras över 82 kilometer, så det är väl ett dagsverke om något? Start imorgon lördag kl 08.00.

Jag ser fram emot ett nytt race och en sista genomkörare inför maraton VM om två veckor. Har i alla fall laddat med Reblochon och crepes nu, så det måste ju bara gå bra!

Vi hörs igen efter racet!//Calle Friberg

www.rocdesalpes.com


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Kalle Bern

Det är osten som gör det. Kör hårt och hårigt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Pallplats för Zakarias Johansen

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska...

Läs mer

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg hej till Treks nya E-caliber....

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer