Calle Friberg: fjärde etappen i Bike 4 Peaks
Snart finns andra numret av Bicycling 2016 i butik. Här hittar du en tjuvtitt på innehållet. Mycket nöje!

Calle Friberg: fjärde etappen i Bike 4 Peaks


Etapp 4
69 kilometer och 1 800 höjdmeter

Vädret är fortsatt strålande här nere och det hjälper oerhört mycket för motivationen, logistiken och den allmänna trivseln. Efter en rejäl massage dagen innan så kunde det gå lite segt visste jag med mig. Men eftersom benen bar som betong på etapp 3 var jag tvungen att försöka med nåt för att väcka dom. Och det visade sig vara ett bra beslut.

Den sista etappen var snäppet lättare på pappret men det där kan ju upplevas annorlunda 🙂 Det började på platta asfaltsgångvägar genom samma dalgång som vi kom in på dagen innan. Det attackerades en del men ingen kom riktigt loss. Jag försökte bara spara energi och sitta med högt upp bäst jag kunde. Det kändes att benen var bättre idag.

Den första klättringen – som på pappret såg ut som en mindre ”powerbacke” – var tydligen en rejäl rackare på 400 höjdmeter. Det var bara att tugga på lilla klingan tills cykeln började stegra av lutningen. Sedan börja gå.
Här led jag ordentligt och svor över det mesta. Väl uppe och snabbt nere i samma dalgång igen blev vi en jagande grupp på åtta, tio åkare som efter fem, tio kilometer hade jagat ikapp tätgruppen.
Nu var det bara att skaka ben, käka, dricka och mentalt ladda för den sista monsterklättringen på 20 kilometer och 1000 höjdmeter.

Jag släppte tätgruppen på sju, åtta åkare och hittade mitt tempo. Jag fick i mig bra med gels, dricka och en halv energibar (vilket är bra), så jag kände mig relativt påfylld och hittade ett bra rytm.
Klättringen var först asfalt för att sedan bli grusväg, sedan mindre grusväg som blev brantare och brantare. Jag körde förbi sydafrikanen Daryn Lill och sedan Tim Böhme, precis innan toppen.
Nu var det bara en känd downhill som heter Wildkogel Trail ända ner till botten i Neukirchen där målet var.
Här ska downhillas, tänkte ju självklart jag! Riktigt grym, teknisk rolig stig var det. Och även om jag safe:ade lite så körde jag ikapp och förbi tre stycken på vägen ner. Riktigt kul med en bra känsla! Kul så in i 🙂

Blev 6:a på etappen och avancerade till 7:a totalt. Vilket jag är jättenöjd med! Jag siktade och trodde på en topp-tio, och det blev det också. Med lite flyt så kanske en 5-6:e placering hade varit möjligt men inte mer utan en annan förberedelse.

Colin blev 51:a idag och 49:a totalt.

Vi har verkligen haft en kanonvecka med roliga etapper, bra väder, relativt bra support, bra hotell, bra mat på på hotellen och på det så kallade pastapartyt, och minimalt med jobb på våra cyklar.

Efter etappen har vi och Team Bulls nu relaxat på hotellet, bastat, hängt i poolen, solat, ätit wienerschnitzel. Känns som en skön avslutning på denna urladdning.

Vi har nu precis kommit ner från en restaurang på en alptopp där avslutningsceremonin och partyt var. Fantastiskt härlig avslutning!

I morgon drar vi tillsammans med Karl och Tom från Team Bulls tillbaka till Kirchberg för att kika på banan för maraton-VM som går där om tre veckor.

Full gas! // Calle

Tidigare inlägg:
Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks 
Calle Friberg: första etappen i Bike 4 Peaks
Calle Friberg: andra etappen i Bike 4 Peaks 
Calle Friberg: tredje etappen i Bike 4 Peaks 

Bike 4 PeaksLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer