Calle Friberg: andra etappen i Bike 4 Peaks

Calle Friberg: andra etappen i Bike 4 Peaks


Etapp 2: Lofer – Kirchberg (Österrike)
75 kilometer och 2515 höjdmeter

Calle Friberg:
”Hallo Leute!
Då var vi alltså i Österrike och dagen bjöd på solsken och cirka 20 grader. Igen. Det underlättar med kläder, uppvärmning och allt runtomkring när man som vi har begränsad support. Dock all cred åt Team Bulls som vi har langning och annan hjälp från.
 

Etappstarten var klockan nio istället för klockan tio idag, och i och med min sjunde plats igår fick jag stå bland de 15 första som ropas upp tio minuter innan start. Väldigt skönt att slippa stå i sin startbox i 45 minuter och vänta.

Efter en kort masterstart gick det uppför ganska direkt, och jag kunde sitta med i tätgruppen på sju, åtta man i drygt halva innan jag och Tim Böhme tvingades släppa.
Vi höll ändå dem inom räckhåll och anslöt precis innan toppen. Sedan följde en relativt platt, snabb men rätt mysig ”transport” med snöklädda toppar runt omkring oss.
Jo, jag hann se så mycket:) Men det jag inte hann se var killen som skulle langa mig min första flaska, utan jag fick snällt hushålla med den lilla flaskan jag startade med tills jag äntligen fick en ny vid 40 kilometer någonting.
Lite klurigt det där när man ligger i samma grupp som en eller två stycken från Bulls, och denna ensamma langare ska ge flaskor till tre gubbar.
Tanken var även att vi skulle få ytterligare en flaska innan den sista brutala avslutningsklättringen, men den andra langaren fastnade i bilkö och hann inte fram. Så det vara bara att köra på, trycka i sig gel och hoppas på det bästa. Benen kändes så där på platten innan, och jag tänkte ”Oj, det här kan gå illa utan vätska och med ben som protesterar.”

Den avslutande klättringen var cirka tio kilometer lång, och 1000 höjdmeter skulle av verkas. Benen blev inte bättre när det väl började gå uppför, men på något vis slet jag mig med och allt fler föll ifrån den stora gruppen som hade bildats innan klättringen.
Jag släppte sedan tätkvintetten efter bara ett par kilometer för att försöka hitta mitt tempo. Det går liksom inte att mygla sig med i 45 minuter.
Jag kom sedan ikapp tysken Robert Mennen (Topeak-Ergon) som hade släppt, och vi körde tillsammans tills det var någon kilometer kvar till den snöklädda toppen ovanför Kirchberg. Lite mäktigt var att vi åkte via störtloppsbacken Hahnenkamm på vägen upp. Det lutar här kan jag meddela, hehe…

Väl till topps väntade det roligaste på hela dagen – en 1000 höjdmeter downhill hela vägen ner till Kirchberg. Även om dessa marathonspecialister ofta är grymma uppför är de inte alltid lika grymma utför, så jag hade förhoppningar om att köra ikapp ett par stycken på vägen ner. Vilket jag också gjorde. Fyra stycken blev det. Men den sista gubben kom jag aldrig förbi på den rätt tajta downhillbanan. Stora delar av den är på samma bana som världscup-downhillen går på. Me like!

Min laddning resulterade i en femte plats idag, vilket jag är supernöjd med. Jag var hack i häl på tysken Geismayr (Centurion-Vaude) som kom fyra. Christoph Sauser vann igen före Alban Lakata och Markus Kaufmann.

Colin från Colorado hade en lite bättre dag idag och blev 45:a – bra jobbat!

Nu laddar vi för att orka från Kirchberg – eller ”Kirchan” som vi säger här nere 😉  
Ända till Kaprun i morgon då!

So far so good!” / Calle

Tidigare inlägg:
Calle Friberg: inför Bike 4 Peaks 
Calle Friberg: första etappen i Bike 4 Peaks

Bike 4 Peaks 


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Martin Bonnor

Kanon Calle,
Förtsätt med båda den fina cyklingen och dem trevliga referat 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lidingöloppet MTB lägger ner

Med sorg tog vi idag emot beskedet att Lidingöloppet MTB efter åtta år som ett...

Läs mer

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Emil Johansson - om vägen som lett honom till toppen

Upp, upp och uppåt. Starten på Emil Johanssons karriär pekade lika brant uppåt som inrunet...

Läs mer

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där...

Läs mer
SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som hette Trailfox, men deras segment...

Läs mer
Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård plockade segern på Cykelvasan 2021

Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog...

Läs mer