Bra VM-lopp av Lindgren – Kulhavy ny världsmästare

Bra VM-lopp av Lindgren – Kulhavy ny världsmästare


Det var Nino Schurter som satte fart på tävlingen inför den stora hemmapubliken, han drog upp tempot direkt efter start. En tätgrupp bildades med Schurter, Jaroslav Kulhavy, José Antonio Hermida, Florian Vogel och Julien Absalon.

Några varv senare på den tekniska banan var det bara två man kvar i täten – Kulhavy och Schurter. De båda följdes åt och det såg länge ut att kunna bli en ny spurtduell, likt den i Val di Sole, men det höga tempot satte sina spår så när Jaroslav Kulhavy höjde farten lite till ute på sista varvet fick han den avgörande luckan som tog honom till sitt första VM-guld.

Nino Schurter blev tvåa, distanserad med 47 sekunder. Bronset gick till Julien Absalon som körde i mål 1:26 minuter efter den nya världsmästaren. 

Emil Lindgren som gillar när det regnar fick sitt önskade väder. Regnet kom halvvägs in på VM-loppet och svensken gjorde ett av säsongens bästa lopp. Han blev 18:e man.

– Jag fick en bra start på loppet och sen tryckte jag på där det gick. När regnet kom blev det lite extra svårt innan jag kom in i en mer avslappnad åkning, som måste till i regn, säger Emil Lindgren. Jag är väldigt nöjd med mitt lopp i dag. Det var ett säkert race och jag gjorde mitt tredje VM-lopp i rad med placering bättre än tjugonde. Nu blir det träning tillsammans med Alexandra Engen i Freiburg innan Bundesligan nästa helg, avslutar Emil.

Förbundskaptenen Fredrik Ericsson var nöjd med Emils insats.

– Rackarns bra, utropar Fredrik. Han gjorde ett bra lopp, hade fokus och såg fräsch ut. Det är här han hör hemma, menar Fredrik.

Magnus Darvell var Sveriges andra deltagare i världsmästerskapet men det blev en kort historia. Han kraschade under startloopen och punkterade sedan strax därefter.

– Det blev ett kort lopp i dag. Efter en hyfsad start så kändes benen riktigt bra och jag kunde plocka mycket uppför. Med sedan blev det ett par vurpor i trängseln och efter det punkterade jag. Just nu är jag riktigt besviken, men jag ska försöka blicka framåt så fort som möjligt, säger Magnus Darvell.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer