Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Tour de France sista etappen.


Först och främst, vilken fantastisk tour vi bjöds på! Även om det var ganska klart att Froome skulle vinna så var det ändå maximal underhållning. Avslutningen var ju något alldeles extra. Jag var helt säker på att Cavendish skulle ta spurten men Kittel klämde till med sitt livs prestation. Tour de France är så mycket mer än en cykeltävling. Det är ett spektakel som går över allt annat. Det är verkligen synd att svensk media så envist blundar för det.

Nåväl, ni PBP-cyklister som såg den sista etappen kände nog hur det spännde till lite extra i mysbyxorna när klungan rullade iväg från Versailles. Det beror på att de cyklade genom Guyancort och förbi idrottsanläggningen som är start och mål-område för PBP. De rullade snyggt genom den karaktäristiska ovala rondellen där man staplar in efter 120 mil. Om två år står vi där igen. Men innan dess ska det cyklas breveter en masse! Jag ska snart ta tag i mitt eget cyklande så jag inte möglar bort helt. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Dagens Tour-etapp. Fougeres-Tours


Dagens Tour-etapp startar i Fougeres. Det är en relativt platt etapp som lämpar sig för spurtarna. Mer än så tänkte jag inte skriva om TdF nu utan det lämnar jag till andra som gör det bättre. Om ni känner igen det namnet Fougeres så kan bero på att det är en kontrollstation på Paris-Brest-Paris. Härifrån är det bara 30 mil kvar till Paris. Bara en Vätternrunda kvar som Christer Hedberg skrev 2011. När jag bildgooglade på ”fougeres PBP” så dök det upp en hel del roliga bilder och många minnen kom tillbaks. Jösses vad jag längtar till 2015 nu!   

 

Bilden fräckt knyckt från randonneursontario.ca

 

 

Bilden lånad utan tillåtelse från Tillmanns skitdåliga blogg.


Antal kommentarer: 1

Tille

SAY WHAT!?!?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

London Edinburgh London


Det börjar dra ihop sig för London Edinburg London. Det märks inte minst på Happy Mtb där snacket är i full gång. Den 28:e juli går starten och RAAM-hjälten Gunnar Ohlanders, Ari Iivonen, Bengt Sandborgh, lång-Anders, Åsa och Henrik och liggcyklisten Per Eric Rosén är några av svenskarna som är anmälda. Åsa och Henrik ska dessutom cykla till starten från Stockholm. Som att det inte räckte med 140 mil. 140 blåsiga mil vilket jag fick erfara när jag körde LEL för 4 år sen. Flera av dessa cyklister kör även Örebros 100-milare i helgen som uppvärmning så det är ju ganska lätt att lista ut vad det kommer snackas om på den rundan. Själv åker jag till Gotland och klappar får istället.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

100 mil i helgen?


Om någon är sugen på att cykla 100 mil med förträffliga Örebrocyklisterna i helgen så finns det platser över. Klicka på den här länken så hittar du all information som behövs. Jag hade tänkt köra men valde att hoppa av det i sista sekund. Det är ett jättefint arrangemang med bokat boende och väsktransport. Esperantogården i Lesjöfors är något man inte får missa. Känslan är magisk. Maila eller ring Börje om ni är intresserade.

Själv var jag ute och cyklade en sväng runt Mälaren igår. Blev jättetrött och höll på att ge upp och dö i motvinden till Strängnäs. Men sen tog jag mig i kragen och cyklade hem och drack vin på altanen. En bra dag i solen helt enkelt.

 

 


Antal kommentarer: 5

Sven-Olof Johansson

Inte i år, men 2014 är det helt klart dags för en 100-mil om jag ska våga köra den där franska 120-milen 2015 …


Bitte

Får erkänna att jag blir lite sugen, och med Örebrocyklisterna kan det inte bli annat än bra. Men det får vänta lite, ska värma upp lite till först 🙂


Johan Mölleborn

Den är klockren som uppvärmning inför PBP. Kan tänka mig att den kommer bli fullbokad då. I år hade jag inget att värma upp till så tiden fick gå till familjen istället.
Oj vad jag längtar till PBP!


Wei

Saknade dig på 100-mila i helgen. Årets absolut bästa brevet. Medvind, värme och solsken hela rundan. Inte att förglömma är servicen från Börje Ericson mfl.


Johan Mölleborn

Ja det hade varit något alldeles extra det. Nästa år…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

En cykelfri helg i Kebnekaise.


Jag har ju tydligen slutat cykla. Men för att ni ändå ska få se mitt söta ansikte så klämmer jag väl upp några bilder från helgen. Då var jag nämligen uppe i Kebnekaise med ett gäng polare. Första dan gick vi från Nikkaloukta till Kebnekaise fjällstation med ryggsäckarna fullastade med whisky, cognac, bib-vin och vandrarkläder. Fjällstationen var finare än jag trodde den skulle vara. Bra mat och bra service. Naturen var också bättre än väntat. Det ska bli riktigt kul att komma upp till de här trakterna igen nästa år på Sverigetempot. 

Andra dagen gick vi en guidad tur upp på berget. Östra leden. Jag hade hört historier om att det var jättelätt att gå upp på toppen och att det var helt onödigt att ens köpa kängor och skaljacka. Men det visade sig vara nåt helt annat. Det var ju riktigt långt och högt, inte helt otippat eftersom det är Sveriges högsta berg. Och som lök på laxen så var det snöstorm på toppen. De som säger att det bara är en promenad har nog varit nån annanstans. Typ Haga parken eller Tanto. 

Hela vårat gäng kom, tack vare stark vilja och bra kamratskap, upp på toppen. Det var en riktigt skön känsla att stå högst upp och highfiva varandra. Starkt jobbat alla!

Dagen efter gick vi lite olika rundor. Jag och Johan irrade runt i dalen i 7 timmar och höll på att dö vid Silverfallet. Vi skulle gå den västra leden upp till toppen men tog fel väl så vi gick in mot Silverfallet istället. Där följde vi en stig som såg ut att stämma. Men det slutade med att vi fann oss själva hängandes på ett stup 50 meter över forsen. Ett felsteg där så hade det varit slut. Efter den pulshöjaren höll vi oss i dalen resten av dagen. 

Tack grabbar för en riktigt härlig helg!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Stockholm-Göteborg. Lycka till!


På fredag klockan 14 går starten för Stockholm-Göteborg. Ni kan följa dramat via Happymtb och på Twitter om ni följer @mileftermil med haschtaggen #mileftermil Med lite tur kan vi få en rapport från någon av deltagarna här senare. Sverigetempo-Toni kanske kan ställa upp.

Jag kommer tyvärr inte köra för jag ska gå upp för Kebnekaise och bli uppäten av mygg istället. Mitt cykelår har verkligen kapsejsat. Tror dessvärre att jag inte har nått botten än. Till topps!

Lycka till och kör så det ryker! Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*