Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Tåg till Motala eller flyg till Mallorca?


Eftersom jag ska köra Vätternrundan så fick jag erbjudande om att åka tåg ner till Motala. Ett alldeles SPECIELLT Vätternrunda-tåg som tar en hela den svåra vägen från Stockholm till Motala. Tanken är ju bra. Men vafan, priset? Ska det verkligen kosta 2000 kronor att åka tåg de 20 milen? Sist jag flög till Mallorca kostade det också 2000 kronor och den resan tog också ca 3 timmar. Nånting har spårat ur…

Såja, nu har jag gnällt färdigt. Nu ska jag köra mig vimmelkantig på testcykeln.

 

Sugen på att åka tåg?

Vätternrundan närmar sig och även i år planerar SJ Charter ett specialtåg till Motala.
Tåget kommer att bestå av liggvagnar, en restaurang och cykelvagnar med personal som
är i tjänst dygnet runt samt nummerlappen under resan.
Är du intresserad går du in på på sjcharter.se och intresseanmälan för Vätterntåget eller så följer du bara länken här.

Om intresset är tillräckligt stort så lägger SJ ut tåget till bokning fredag den 24 maj.
Datum
14-15 juni
Preliminära tider
14 juni
10:00 avresa Stockholm c till Motala via Flemingsberg, Södertälje och Nyköping.
15:00 ankomst Motala med uppställning Motala Verkstad.
15 juni
20:30 avresa Motala till Stockholm c via Nyköping, Södertälje och Flemingsberg.
Pris
1995 kr.

Hälsningar
SJ Charter


genom Vätternrundan


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 5

DT

Fast SJ-tåget kommer garanterat att bli ett par timmar försenat pga ”signalfel”, ”växelfel”, ”vagnfel”, ”nedriven kontaktledning” eller annat. Därför får du fler timmar reseupplevelse med SJ än med flyget, så det blir mycket billigare per timme.


Johan Mölleborn

Ha ha ja det är klart. Tåget låter ju bra lockande ändå. Undra om man kan boka så man kommer i samma vagn som en skolklass eller ett gäng fotbollssupportrar?


NomPA

Plussa ihop det med nästa års startavgift för grupper på VR så kan du cykla på Mallis istället OCH dricka vin med……


Johan Mölleborn

Eller hur. Mallorca 312 som jag körde i våras kostade 55 euro. Då ingick mat och dryck på varje kontroll, en cykeltröja, en t-shirt till de som klarade loppet, massage, pastaparty och ett cocktailparty efteråt.


Jonas

Det där låter heelt galet, ska SJ helt plötsligt börja locka cyklister när de tar bort möjligheten att ha cykel med sig på vanliga tåg. Och dessutom till en hutlös kostnad!?
Jag bor själv i Göteborg och som tur är finns några eldsjälar som heter Lygnens venner som har lyckats chartra ett tåg med personal. Pris för enkelbiljett 350 kr plus pastabuffe för 120. Jag vet inte själv hur de gått tillväga men ni uppe i Stockholm måste väl kunna hitta en lösning om lusten finns? Ses i Motala! =)
http://www.lygnartaget.se/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Missa inte att anmäla er till Stockholm-Göteborg.


Som ni kanske har märkt så kom det aldrig nån rapport om Mallorca 312. Efter 5 mil så fick det loppet ett abrupt slut när jag cyklade in i en bergvägg. Kommer nog skriva några rader om det senare. Förbered er på blod, och kanske lite naket.

Nästa vecka höjs anmälningsavgiften från 1000.- till 1600.- på succéloppet Stockholm-Göteborg så passa på att anmäla er nu. Eller anmäl en kompis. Det är sånt vänner är till för. Klicka på den här länken så kommer ni rätt.

En liten Mallisbild kan jag väl bjuda på ändå. Vassego!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

30 mil i helgen.


Det har varit lite tunnsått på långcyklarfronten för mig i år. Än så länge har jag bara hunnit med några 20-milare som längst. På lördag körs det 30-milare i Stockholm, Örebro och Malmö. Men jag kommer inte köra nån av dem. Det blir istället 30 mil på Mallorca för mig. Enligt yr.no och klart.se så kommer det regna hela veckan. Även under loppet. Men det gör ingenting. Vi har ju haft så fin vår här hemma så…

Vi hörs väl om en vecka så där. Då bjuder jag med lite tur på fina mallis-bilder.

 


Antal kommentarer: 2

Sven-Erik

Vilken kalender har du, Johan? Göteborg, Stockholm och Örebro skall det väl vara? För den som är sugen på kortare distans så har Skövde en 20-milare. Den som har annat inplanerat på lördagen kan köra 20-mil i Borlänge. Allt enligt kalendern på http://www.randonneurs.se

Milslukarna i Malmö hade sin första 30-milare förra helgen.

Ha det bra på Mallis, men ta inte med dig regnet tillbaka.


Johan Mölleborn

Ah, Göteborg skulle det vara. Jag skrev fritt från minnet.
Tack. Jag hoppas regnet glider förbi snabbare än snabbt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vinn en startplats på GöteborgsGirot!!


I vintras vann jag en startplats till Göteborgsgirot på Öijers julkalender. Nu har jag kommit på att jag inte har någon möjlighet att åka ner och köra det. Rätt floppigt. När man väl vinner nåt kul så kan man inte använda det. Men som sagt, jag tänkte lotta ut den startplatsen till någon annan som förhoppningsvis KAN köra loppet. Det är alltså landsvägsloppet vi snackar om.

Det jag vill att ni gör är att ni skriver en motivering till varför just DU ska få startplatsen. Maila den till bigmollo@hotmail.com Det premieras om ni ordvitsar eller använder göteborgshumor eller refererar till Göteborg, räkor, torsk, Glenn eller getter. Ja Göteborg helt enkelt. Jag väljer sedan ut de bästa bidragen och lottar mellan dom.

Jag åker till Mallis på fredag så jag tänkte att det här skulle vara klart innan dess. Så på torsdag kväll presenterar jag vinnaren. Se så, kör så det ryker!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Våren kom på långfredagen.


Ni som inte är på Mallorca och löjlar er just nu har nog också gjort upptäckten, det är vår! Efter ett halvt års väntan var det äntligen möjligt att köra på smala däck och slippa klä mig som en cykelpendlare. Det var till och med så vårigt att Lisa testade sin springcykel för första gången. Det gick prima. Hon gillade mest att köra fram och tillbaks på gatan och posera. Det ska nog kunna bli en långcyklist och bloggare av henne också. 

Dagen till ära drog jag på mig Contistället med nya hjälmen och hela klabbet. Skillnaden är enorm när man slipper ha så mycket kläder på sig. Det enda som drog ner lite på pro-känslan var att jag körde vintercrossen men på måndag blir det räser. Då ska vi köra snabbdistans i Roslagen med Contigänget. Jag räknar med att bli lika sönderkränkt som jag blev förra året så jag måste toppa på alla sätt som går. Det kan bli Zipp-premiär! 

Glad påsk!


Antal kommentarer: 2

Johan A

Crisp….. Tycker nog ändå att Lisas hjälm verkar vara mer aero!


Johan Mölleborn

Hon kör den nya pro-hjälmen. Jag är ju bara en vanlig motionär ju.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Randonné dei Monti Divini.


Om ni just nu sitter och klurar på vad ni ska göra i början av juni så kan jag föreslå att ni åker till Italien och vackra Toscana. Den 1:a och 2:a juni kör de flera härliga lopp bland annat en randonné på 388 kilometer och 7100 höjdmeter. Starten går i Castelnuevo Berardenga. Det är en av kontrollerna på 1001 Miglia. Området är fantastiskt vackert så jag kan tänka mig att den här rundan är en riktig höjdare. Mer info finns här: Bullettabike.it 

Nej, jag åker inte. Jag kommer förhoppningsvis vara slutkörd efter min bröllopsresa då.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*