Sverige ledande inom E-Cykling och Zwift
Blogg

Sverige ledande inom E-Cykling och Zwift


Hej!

Äntligen så får jag skriva detta inlägg. Det har varit på gång under längre tid. Vi har planerat otroligt mycket och det har varit många personer involverade under lång tid. Det känns så roligt att få vara med och starta detta och vidareutveckla E-Cykling i Sverige.  Vad är det då som vi har gjort? Jo, Svenska Cykelförbundet har skapt en ny gren, E-Cycling. Det innebär att vi kommer att göra samma satsning på detta som på tex Landsväg, MTB och dom andra grenarna.

Vilka skall då göra detta? Det känns nästan ännu roligare att få berätta. Vi kommer att ha en väldigt namnkunnig och tungt meriterad grengrupp. Jag har fått äran och uppdraget att vara Ordförande i gruppen.

Gruppen som helhet:

Conny Björnehall, ordförande (Guided Heroes)
Martin Björgvik, administratör (Swedish Zwift Riders)
Natalie Eklund, coach (en av Sveriges bästa damcyklister i e-cycling)
Mattias Reck, proffscoach (Guided heroes)
Alexander Wetterhall, coach (assisterande förbundskapten landsväg)
Leif Karlsson, adjungerad ledamot (GS SCF)

Vad är det då som vi skall göra? Till att börja med så måste vi nu följa FHM och se lite hur det blir med kommande tävlingar. Om det blir fler tävlingar som ställs in så kanske vi får komma fram med några bra alternativ relativt snabbt. Vi har väldigt coola och roliga planer inför hösten och vintersäsongen. Det kommer att bli helt maxat!

Sammantaget sågs vårens sex livesända deltävlingar i SWE Cup på Zwift av över 30 000 personer. Efterföljande SCF Road Challenge lockade en nästan lika stor publik. Det här ger fantastiska möjligheter för nya samarbetspartners och nya format. Vi pratar redan om hur vi skall förbättra våra sändningar så att det lockar ännu fler tittare och cyklister. Vad  skulle du vilja att vi gjorde? Vi kommer också att titta på olika former av samarbeten för att skapa dom bästa och roligaste serierna och tävlingarna. Vi hoppas också kunna få till ett SM innan året är slut.

Vi kommer att starta arbetet och ha vårt första möte nu i slutet på Maj. Då skall vi konkretisera våra planer och även sätta lite mål för denna nya gren.

Men jag ser gärna att ni hör av er med tips och förslag på vad du skulle vilja att vi gör. Eller är du en framtida partner som vill synas tillsammans med oss?

Vi syns på webben! Med vänlig hälsning, Conny BjörnehallLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska cyklister är bäst i världen på Zwift!

Svenska cyklister är bäst i världen på Zwift!


Hej

Jag är väldigt glad att börja blogga här på Bicycling. Jag heter Conny Björnehall och är Coach på Guided Heroes, cyklist såklart och håller på med en massa spännande saker när det gäller cykling. Det kommer ni att märka.

Kanske en liten kaxig rubrik men det är ju faktiskt sant. Men varför är vi så duktiga på E-cykling och hur gör man för att lyckas? Jag bor ju i norra delarna av Sverige så det är inte helt ovanligt för mig att cykelsäsongen ute slutar i Oktober och börjar igen i Maj (om jag har tur) Ofta så hinner jag inte cykla en meter stig innan det är dags för Lidingö MTB som brukar vara premiären för mig. Det kan ni ju skratta åt ni som bor i Skåne men det är en verklighet för mig.

Fortfarande snö kvar

Då är det ju rätt så bra att man har ett alternativ. Jag vill dock passa på att skicka ett tips, om ni har tillgång till snö så är längdskidor ett väldigt bra komplement till cykling. Vilken tur att jag är hyfsad på det då.  Men nu skulle vi ju prata lite mer om E-cykling.

Jag kommer tillsammans med Svenska Cykelförbundet att starta en ny gren som heter just E-cykling. Det innebär att vi kommer att ordna tävlingar, planera event, hålla nationella mästerskap och även såklart cuper. Vi har redan prövat att köra en SWE Cup och det har varit ett stort intresse från er att vara med på detta. Totalt så ha ca 30 000 personer sett livesändningarna och ca 2 500 cyklister var med och tävlade. Vilken Succé! Så detta skall vi fortsätta med och förbättra inför nästa säsong.

Live från SWE Cup

Hur lyckas man då i E-cykling? Något som är bra att tänka på är ju att man kommer att behöva lite nya prylar. Jag rekommenderar att man direkt satsar på en direktdriven trainer. Dom fungerar bättre och rätt kalibrerade så visar dom också korrekta watt siffror. Något som man också skall tänka på är en väldigt bra fläkt. Generellt så är vi ganska bra på att kyla ned oss i Sverige om man jämför med cyklister från Europa. Jag har ju tur, öppnar jag bakdörren så blir det ju kallt direkt.  Det är också en annan typ av lopp på Zwift. Det gäller att värma upp bra innan loppet, ca 20-30 minuter kan vara bra. Sedan ca 30 sekunder innan start så se till att varva upp rejält. För när starten går så är dett öppna spjäll direkt. Det går fort, ruskigt fort.

Redo i tvättstugan…

Tidigare så lugnade det ned sig lite efter ca 5-6 minuter men nu är det så många starka cyklister med så nu händer inte det längre. Det är bara att bita i så länge man kan och hoppas att det håller. Man skall dock försöka att cykla smart, dra nytta av klungan och planera upploppet noga. Jag kan rekommendera att gå in på Zwiftinsider och titta på banprofilen innan loppet. Lyssna gärna på någon av våra sändningar också, då ger vi tips under hela loppet.

Nästa tävling som jag anordnar tillsammans med SCF är redan

Måndag 20/4 kl 19:00 missa inte det. Sedan är det tävlingar:

27/4 MTB Challenge 2

4/5 Road Challenge 3

Hoppas att vi syns där! Jag ser fram emot det. Har ni några frågor eller funderingar så hör av er!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*