Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Stockholm-Göteborg 2013!


Under hösten började det surras om att det härliga loppet Stockholm-Göteborg skulle återupplivas. Det loppet var inkörsporten för min långcykling. Stockholm-Göteborg växte snabbt under de åren det gick och hade nog kunna ha upp mot 100 startande om det inte hade försvunnit för några år sen. Nu har Peter Tonér skakat liv i det hela och samlat information på den här sidan

Det här är ett perfekt lopp för er som vill testa på långcykling. Det är lagom långt för att inte gå sönder men det är ändå långt nog för att få den riktiga långcyklarkänslan. Det är riktigt läckert när man rullar in i Göteborg och kommer på att man faktiskt har cyklat dit. Gå in och anmäl er, ni kommer inte bli besvikna!

Om ni vill läsa hur det var när jag körde loppet 2008 så klickar ni in er på min andra blogg.  I den här tråden på Happy diskuteras det om loppet.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Filmtajm! Le 1000 du sud.


En italiensk randonnékompis la upp en film på facebook från ett lopp de körde i somras, Le 1000 du sud. 100 mil i Provence och franska alperna. Efter en snabb googling så såg jag att det går dagen efter jag fyller 40. Hur ska jag lösa det här? Jag tycker det såg rätt trevligt ut, vad tycker ni? 


Antal kommentarer: 4

Johan A

Var det Jonas Larsson på cykeln med de små hjulen??


Jonas Larsson

Coolt, jag skulle vilja köra en 100-milare på min Airnimal. Det där blir en riktig pralin.


Gunnar O.

Åhh, va mysigt.


Sven-Erik

Smart filmidé att visa nerförsbackar och fråga om cyklisterna njöt av klättringarna. Såg njutbart ut, men kan nog vara kalla nätter. Jag tycker att du skall cykla. Livet tar förhoppningsvis inte slut vid 40.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

2013 rullar igång. Pepp pepp!


Nu är det nya året i full gång. I helgen gick årets första brevet. Det var CK Hymer som drog igång med en 20-milare den 5:e januari. Vi blev fyra som startade och lika många som gick i mål. En riktigt fin runda som jag gärna kör igen. Om ni vill läsa mer om den rundan så finns det här.

London-Edinburgh-London öppnade anmälan i helgen. De 900 platserna blev fullbokade på mindre än ett dygn. Just nu verkar det vara 17 svenskar anmälda, bland annat RAAM-Gunnar och långcyklarparet Åsa och Henrik. Om ni vill läsa mer om hur det var på LEL förra gången så finns det här.

Ni som missade anmälan till LEL har fortfarande chansen att cykla långt med Super Brevet Scandinavia. 120 mil med bokade övernattningar. Läs mer om det här. LEL skrev också att de kommer släppa några platser till senare. Jag fortsätter förhandlingarna hemma men än så länge ser det dystert ut. Jag vill verkligen köra det loppet.

Kör så det ryker!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Långcyklaråret 2012.


Snart är det här året till ända och det är väl dags att knyta ihop säcken så vi kan börja kika på vad som händer nästa år. Men först kan vi kika på vad som hände i år. Det var ett riktigt händelserikt år. Den största långcyklargrejen var ju självklart Gunnars hjälte-insats på RAAM. Sen gjorde Toni och Jonas succé på Sverigetempot. Men det var en hel del annat kul som hände också. Här kommer några av de sakerna som jag har följt. 

RAAM: Gunnar Ohlanders blev i år den andra svensken som har genomfört loppet. Det här är ju inte bara årets prestation utan den största långcykalrprestationen nånsin, delat med Catrin Berge som cyklade det 2006. Strasser och Schoch fightades stenhårt om segern i soloklassen men vi fick maximal underhållning när vi följde Gunnars framfart på Happymtb.  

Sverigetempot: Sveriges, och faktiskt Europas, längsta randonnélopp gick i början av sommaren. Toni Arndt och Jonas Nilsson kom in på en delad förstaplats. De satte samtidigt ny rekordtid på Sverigetempot. Tiden att slå är nu 106 timmar och 20 minuter. Nästa chans blir förhoppningsvis 2014. Toni skrev en reseskildring här på bloggen. Det gjordes även ett försök att köra distansen Smygehuk-Treriksröset på rekordtid. Men det sprack efter 180 mil på grund av trasiga knän. Där var målet satt till blixtsnabba sub 100 timmar solo, men med support.

Fleche nordique. Kalle Abrahamsson, Staffan Geroensson, Per-Åke Classon och Krister Jönsson vann på fantastiska 662 kilometer. Att köra en Flèche är lite speciellt. Man ska på förhand rita ut den sträcka som man ska köra. Det ska vara minst 36 mil och du ska cykla den på 24 timmar. Varken mer eller mindre. Man besämmer själv var man startar men alla går i mål på samma ställe. I somras var det målgång i Skövde. En kul grej med Flechen är att hur mycket man än googlar eller söker på nätet så är det omöjligt att hitta information om det. 

Randonneur 10000: Klippt från Bengt Sandborghs blogg: ”Kraven för att få en ”Randonneur 10000” är att man inom en 6-års period ska klara av: 2 st kompletta brevetserier (200, 300, 400, 600 och 1000 km) 1 st Paris-Brest-Paris Randonneur, 1 st BRM 1200 + (Alltså ett minst 1200 km långt annat brevetlopp t.ex Mille Miglia, London-Edinburgh-London eller Super Brevet Skandinavia) 1 st Flêche, 1 st Super Randonnée, samt andra randonneurlopp så att man sammanlagt kommer upp i distansen 10 000 km.” Bengt och Niklas Wemberg blev de två första svenskarna som kan kvittera ut den medaljen. Starkt jobbat. Bengt och Jonas körde även Cascade 1200 och Super randonné de haute Provence.

1001 Miglia Italia: Där var vi några stycken som åkte ner och svettades i 160 mil. Vädret var fantastiskt men förödande varmt. Jag skrev en berättelse om det här på bloggen

100-milare, Örebros,  Stockholms,  Västerås: Det blev sammanlagt 12 personer som genomförde någon av de tre svenska 100-milarna. Jag skrev om min upplevelse på Örebros 100-milare här

Det var ett riktigt tunnt år på brevetfronten. De flesta var nog ganska mätta sedan brevethetsen innan och runt Paris-Brest-Paris. Det genomfördes bara 33 stycken 60-milare i Sverige. Själv körde jag bara en 30-milare och en 100-milare. Men det kommer garanterat öka under 2014 och 2015 då PBP går igen. Det kommer en del kul lopp nästa år också så glöm inte bort att cykla nu under vintern. 

Tack alla som har orkat följa bloggen och ett ännu större tack till alla som jag cyklat med eller träffat under året. Nästa år blir ännu bättre. Vi börjar redan den 5:e januari i Linköping med en 20-milare. Kör så det ryker!

/Johan    


Antal kommentarer: 5

Johan A

Bra skrivet…


Sven-Erik

Ser fram emot dina inlägg under 2013. Gott nytt!


Johan Mölleborn

Tack. Det blir garanterat mer nästa år.
/Johan


Gunnar O.

Brevetsäsongen 2013 startar ju snart. Kan knappt vänta.


Johan Mölleborn

Jag är bra sugen på Kalles 20-milare i början av januari. Får se hur jag lyckas med förhandlingarna hemma och med mig själv.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt kortaste lopp någonsin.


Jag lyckades vinna en av herr Öijers kalendertävlingar, den med en startplats till Göteborgsgirot. Jag kommer köra landsvägsloppet. På hemsidan pågår anmälan för fullt just nu. Så om ni känner ett oemotståndligt sug att cykla runt på Göteborgs vägar och stigar så kan passa på att anmäla er nu. Eller ge bort en startplats till en kompis i julklapp. 

Det här loppet är inte riktigt vad jag brukar köra. Distansen är ungefär samma som det brukar vara till första kontrollen på ett vanligt randonnélopp. Det kan nog vara det kortaste loppet jag varit anmäld till när jag tänker efter. Det lär å andra sidan gå snäppet snabbare än vad jag är van vid, till och med mycket snabbare. Hur som helst så ser jag verkligen fram emot det. Med lite tur så blir det fint väder så man kan göra en bra helg av det. Feskekörkan, Glennar och cykellopp. Vad kan gå fel? 


Antal kommentarer: 2

jome

feskekörkan
välkommen te götet


Johan Mölleborn

Tack jome. Jag ändrar stavningen på fiskekyrkan så jag inte stöter mig med nån. 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

En vecka kvar till jul.


Ni som är intresserade av vad jag vill ha i julklapp kan klicka här. Ja, det är 50 stycken, men ni behöver inte köpa alla på samma gång. 

Ni som inte vet vad ni ska ge till släkten kan ju klicka här. De klapparna blir nån glad över på riktigt. 

Annars hade jag inte så värst mycket att skriva om idag. Den här årstiden går mest till att planera inför nästa år och drömma sig tillbaks till det man gjorde i somras. Jag har en plan på att köra en liten bloggserie med tips om långcykling och utrustning under januari-februari. Om inte en alltför avlägsen framtid kommer vi kunna cykla omkring i kort-kort igen. Glöm inte det.

 

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*