Blogg

Ses vi på Bike Expo i helgen?


På lördag startar Sweden Bike Expo på Kistamässan. Det ser ut att bli en riktigt bra mässa med många intressanta utställare och föreläsare. Bland annat så kommer Emma Johansson, Gunnar Ohlanders och Fredrik Kessiakoff. Själv kommer jag stryka runt och fota och blogga eftersom jag är en av sex inbjudna bloggare under mässan. Jag hoppas att det blir skoj och att vi ses under helgen. Pip gärna till om ni vill att jag kikar lite extra på något.

Bilder och text kommer självklart här under nästa vecka. 

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Randonnékalendern för 2013 har kommit!


Så, nu har äntligen randonnékalendern för nästa år kommit. Klicka in på cykelsveriges, eller hela INTERNETS mest upphetsande, nyskapande och mindblowing hemsida, Randonneurs Sverige och klicka er vidare till Kalendern. Sen är det bara att låta er inspireras och pricka för alla datum och distanser som faller er på läppen. Missa inte Linköpings 20-milare som går redan den 5:e januari. Sen kan ni följa upp med KBCKs 20-milare som startar från Barkarby. Mer info och kartor och gps-filer och sånt kommer snart.

Snart är det dags att njuta på vägarna igen.

 


Antal kommentarer: 10

Erik Nohlin

Pornografi!


Johan Mölleborn

Ja det är härlig kvällslektyr.


Reimert Sjöblom

Ha ha den där bilden väckte en del minnen av evigt regn punkor och misär. Lämplig för att sälja in randonné….

Det är bannimej bara jag som inte stirrar i backen eller letar efter ”annat”.

Det kommer bli ett fint år 2013 sanna mina ord!


Johan Mölleborn

Jag gillar den bilden. Det var från 40-milaren där det regnade satan hela vägen.
http://www.bigmollo.com/2010/05/40-mil-fran-tumba.html


Viktor

Den bilden väcker minnen som verkligen får mig att inte längta efter randonne.


Johan Mölleborn

Äh jag minns nog hur du trivdes den dan Viktor.


Kaj

Det var som en lång våt dröm. Och mina dojor är fortfarande blöta.


Anders Nyström

Fortfarande den mest minnesvärda rundan jag varit med om. Fri tolkning.
Det är jag som står och hänger vid vägkanten letandes efter ”något”.


Mikael sevä

Hej!

Gillar din blogg!

Jag har en fråga, när du cyklade pbp vad hade du för cykel?

Ha det gott!


Johan Mölleborn

Tack Mikael.
Jag körde på en vanlig kolfiberräser med 23 mm däck. De allra flesta använder helt vanliga räsercyklar. Det kan vara skönt att ha lite bredare däck, tex 25 eller 28 mm om man får plats med det i ramen.
/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Inget LEL för herr Mölleborn


Jag hade ett allvarligt snack med Linda, min sambo och blivande fru, om sommarens cyklingar. Eller rättare sagt, hon hade ett allvarligt snack med mig. När svavelröken lagt sig så satt jag ensam kvar vid bordet. Hur gick det egentligen? Fick jag eller fick jag inte köra London-Edinburgh-London? Oh nej, hon sa verkligen att jag inte fick. Och det verkade inte vara förhandlingsbart heller.

Nu måste jag snabbt hitta på något annat att göra. Det finns ju lite härliga lopp i Alperna tex Tour de Mont Blanc eller den där Super Randonné Provence som Bengt Sandborgh körde eller kanske den här pralinen med start i Grenoble. Eller så håller jag mig i närheten av Sverige och kilar över till Norge och kör Jotunheimen Rundt. Eller så får jag väl reka upp en hel brevetserie åt KBCK istället. Den som lever får se. Jag har ju hela vintern på mig att planera.     

Ni som ändå vill läsa om hur det var att köra LEL så kan klicka här.

/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Randonnéavslutning med Gunnar Ohlanders.


Igår var det dags för Fredrikshofs årliga randonnéavslutning på Östermalm. Alla var välkomna, även de som inte är medlemmar i Fredrikshof. Innan vi gick dit så samlade KBCK ihop trupperna på en sunkig pizzeria för några sunkiga öl och en sunkig pizza. Sen gick vi mätta och glada till randonnéträffen där Bengt Sandborg presenterade kvällens agenda och kvällens talare, Gunnar Ohlanders.

Det snackades lite om Superbrevet Scandinavia som går i sommar och sen visades datumen för Stockholms breveter. Nytt för i år är att succéklubben KBCK kommer arrangera en 20-mils brevet. Det är den klassiska Tour de Ötzi som kommer köras som en riktig brevet den 16:e Februari. Start och mål utanför Welcome hotell i Barkbarby. Där finns gratis parkering och det är 10 meter till pendeltåget. Jag kommer skriva mer om det senare. Men boka in datumet redan nu.

Sen var det dags för Gunnar att berätta om hans äventyr. Även om de flesta av oss hade  följt honom på hans blogg och på Happy mtb så var det riktigt kul att höra honom berätta om det med egna ord. Det är svårt att ta in hur långt och hårt det där loppet är. PBP tar ca 3 dygn för de flesta, RAAM tar 12 dygn! Det är 4 gånger så långt som PBP. När man lyssnar på Gunnar så är det lätt att börja drömma sig bort och fundera på att köra loppet själv. Tills man vaknar till och inser att det är helt SINNESJUKT långt. 480 mil på max 12 dygn. Efteråt fick vi se en film som de hade klippt ihop. Då kom suget igen och jag började drömma om att nån gång köra det där själv. Sen kom jag på att mitt trams-lopp i Italien hade tagit mig 4 dygn. Om det hade varit RAAM så hade jag haft 8 dygn kvar på cykeln. Han är en hård jävel den där Gunnar. Hård och otroligt ödmjuk. 

 

Mobilkameran och fotografen hade lite svårt att fokusera i mörkret.


Boka honom som talare på nästa kick off eller klubbmöte för att få inspiration och se vad man kan genomföra bara man ger sig fan på det.  

Nöjda och belåtna cyklade vi hem till förorten igen. Vi hade medvind hela vägen hem så det kändes nästan som att man hade nån sorts talang. 

/Johan


Antal kommentarer: 6

Sven-Erik

En ny brevet-arrangör! Distanscyklingen växer.


rikard

Läste din epilog i senaste Kadens triggade genast på att Stockholm-Göteborg ska köras igen. Har tänkt att utmana mig genom att cykla längre än jag gjort förut så det verkar ju som en bra idé att göra det genom att cykla tvärs över Sverige. Men då är ju frågan: När går detta av stapeln? Har inte hittat någon info på de sällan uppdaterade randonneursidorna. Vet du datumet?


Erik Nohlin

Johan: Det måste ha innefattat en muta, hur lyckades du. För två år sen försökte tre PBP-cyklister från Komet Club Rouleur (KCR) i Göteborg med 70 medlemmar på ett seriöst sätt övertyga Sandborg att få arrangera tidigare brev än de HCK arrangerar på senvåren, HCKs första 200k är i mitten på April och det tyckte vi var för sent. Inget skulle krocka med existerande verksamhet, utan göra den bättre. Försöket att göra Randonneursverige mer tillgängligt möttes med en iskall örfil. Bra för oss alla att äldremännen verkar tina, om tjugo år kanske vi kan cykla en 200k så tidigt som i januari.


Nils Calmsund

@Erik: Det vill du nog egentligen inte veta va 😉 ?


Erik Nohlin

Nils: Ok, vi stannar där.


Johan Mölleborn

Rikard, Stockholm-Göteborg kommer enligt Peter Tonér gå helgen efter midsommar. Jag har inte hört nåt mer om det. Men får väl återkomma här när det är spikat.

Erik, det var trist. Testa att tjata på honom igen. Det borde inte vara en omöjlighet att få in fler breveter. Vi startar lite lugnt med en 20-milare. Men till 2014 ska vi ha en hel serie.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Bloggtips i höstmörkret. Bengt Sandborgh.


Jahapp. Så här års händer inte så mycket extravagant som man skulle önska. De flesta är klara med årets utmaningar och börjar planera nästa års äventyr. Men Bengt Sandborgh hade en sak kvar på sin lista. Nämligen permanenten Super Randonné Haute ProvenceLäs om Bengt och Niklas äventyr i Provence på Bengts blogg

Det är rätt fiffigt med såna där Permanents. Man mailar organisatören och får ett startkort, sen är det bara att cykla runt och skratta sig harmynt. Får se när jag kan få tid över att göra nåt sånt. Måste nog börja jobba hårdare på lobbyverksamheten här hemma. 

Niklas på toppen av Mont Ventou.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*