På cykeltur med dottern
Blogg

På cykeltur med dottern


En veckas simläger på Eriksdalsbadet. Cykla dit och hem varje dag, cirka 2 – 2,5 mil varje dag. Med min 9-åriga dotter. I ur och skur cyklades det med ett gott humör. Självklart med den obligatoriska glass- och fikapausen på hemvägen. Så roligt att cykla med sitt barn bland andra cyklande och få känna pulsen av att cykla tillsammans i staden. Lärorikt både för mig och min dotter.


Alltid ligga till höger så det är enkelt att möta andra och andra kan cykla förbi


Självklart träna på att släppa styret med händerna!


Cykla genom Skogskyrkogården – vackert, rogivande och bilfritt

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram


Bicycling nummer 6!

I detta nummer bjuder vi på:

  • Går på djupet om däckstryck!
  • Åker till magiska Ticino
  • Hur du klär dig i vinter
  • och tar tempen på Julia Borgström, vår nya cykelstjärna!

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Morgonnjutning

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Broar – jag gillar broar
Blogg

Broar – jag gillar broar


Små, stora, korta, lång, breda, smala, höga eller låga. Jag gillar broar – att cykla över dem. De kopplar ihop. Ger löfte om en fortsättning. Vi har på tok för få cykelbroar i staden jag bor – vi behöver flera!

Här kommer en massa bilder på härliga broar att cykla över.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och tänk vilken cykelbro detta skulle kunna bli!

 

 

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och InstagramLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

På cykelfiske med pressen
Blogg

På cykelfiske med pressen


Hade en härlig morgon och förmiddag häromdagen. Var ute och cyklade och fiskade med reporter och fotograf från tidningen Mitti. De ville göra ett reportage om mitt cykelfiske. Det var strålande solsken, ljumma vindar och till och med några samarbetsvilliga abborrar som ville visa upp sig i tidningen!


Fotograf Sacharias var dagens storfiskare!

 

 

Jag återkommer när reportaget publiceras.

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och InstagramLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Cykelglädjen tillbaka – med råge!
Blogg

Cykelglädjen tillbaka – med råge!


Så länge jag kan minnas har jag alltid gillat att cykla. Som liten kille fixade jag och kompisarna till dåtidens mtb- och bmxbanor på ödetomter och i skogspartier – detta var innan mtb och bmx var uppfunna. Cyklade som en galning på en cykel med limpa, en DBS – eller som vi kallade den: DödenBakomStyret! Självklart utan några som helst skydd på kroppen. Det var ju sol och sommar, så det var ofta bara kortbrallor på. Och några skydd var inte uppfunna på den tiden. Vi hade så kul, cyklade hela dagarna och kroppen var full med skrapsår. Cykelglädjen har sedan följt mig genom livet.

Men på senare år har jag märkt – cykelglädjen har klingat av. Det är inte så roligt längre. Något har hänt. Jag cykelpendlade från förort in till stan – fram och tillbaka, på mer eller mindre samma dåliga gång- och cykelvägar. Läget på landsvägarna runt Stockholm har blivit värre och värre för oss som cyklar där – det är en milsvid skillnad mot när jag cyklade 2 500 mil om året på 80 och 90-talet. Så cyklandet var inte så roligt längre…

Sen bytte jag jobb för ett tag sedan. Fick nya vägar att cykla till jobbet. Helt andra typer av vägar än tidigare. Jag cyklar inte längre till stan – jag cyklar från stan. På småvägar, på grusvägar och ibland på cykelvägar – och inte en endaste elsparkcykel som hindrar mig. Och nu började något hända. Det blev som en nytändning. Att slippa stöket och böket med att cykla i stan. Att i stället få börja dagen på detta sätt:

 

 

 


I denna veva började jag också utforska gruscykling – jag hade ju fått sådana sträckor på väg till jobbet och som väckt min nyfikenhet. Så min cykelcross fick genomgå en lite förvandling för att bättre passa gruscykling. Och när jag cyklade omkring på grusvägarna så dök det då och då upp skogssjöar. Och jag som gillar att fiska!


Dags för lite fiske, efter att ha cyklat till sjön!

Så nästa grej blev att försöka hitta bra sätt att kombinera dessa två passioner – cykling och fiske. Och det har jag nu gjort. Och upptäcker hela tiden nya grusvägar, stigar och fiskeplatser. Det är underbart att cykla fram i vacker natur, med ett rikt djurliv och ofta långa sträckor som är helt bilfria.

Cykelglädjen är tillbaka – med råge!

 

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och InstagramLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Underbara cykelturer
Blogg

Underbara cykelturer


Det är så vackert nu längs grusvägarna och stigarna – naturen håller fullständigt på att explodera. Det är en sådan njutning och förmån att då och då kunna få ge sig ut med cykeln och ta in allt detta. Här är lite bilder från de senaste cykelturerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och InstagramLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*