Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Missa inte att anmäla er till Stockholm-Göteborg.


Som ni kanske har märkt så kom det aldrig nån rapport om Mallorca 312. Efter 5 mil så fick det loppet ett abrupt slut när jag cyklade in i en bergvägg. Kommer nog skriva några rader om det senare. Förbered er på blod, och kanske lite naket.

Nästa vecka höjs anmälningsavgiften från 1000.- till 1600.- på succéloppet Stockholm-Göteborg så passa på att anmäla er nu. Eller anmäl en kompis. Det är sånt vänner är till för. Klicka på den här länken så kommer ni rätt.

En liten Mallisbild kan jag väl bjuda på ändå. Vassego!


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

30 mil i helgen.


Det har varit lite tunnsått på långcyklarfronten för mig i år. Än så länge har jag bara hunnit med några 20-milare som längst. På lördag körs det 30-milare i Stockholm, Örebro och Malmö. Men jag kommer inte köra nån av dem. Det blir istället 30 mil på Mallorca för mig. Enligt yr.no och klart.se så kommer det regna hela veckan. Även under loppet. Men det gör ingenting. Vi har ju haft så fin vår här hemma så…

Vi hörs väl om en vecka så där. Då bjuder jag med lite tur på fina mallis-bilder.

 


Antal kommentarer: 2

Sven-Erik

Vilken kalender har du, Johan? Göteborg, Stockholm och Örebro skall det väl vara? För den som är sugen på kortare distans så har Skövde en 20-milare. Den som har annat inplanerat på lördagen kan köra 20-mil i Borlänge. Allt enligt kalendern på http://www.randonneurs.se

Milslukarna i Malmö hade sin första 30-milare förra helgen.

Ha det bra på Mallis, men ta inte med dig regnet tillbaka.


Johan Mölleborn

Ah, Göteborg skulle det vara. Jag skrev fritt från minnet.
Tack. Jag hoppas regnet glider förbi snabbare än snabbt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vinn en startplats på GöteborgsGirot!!


I vintras vann jag en startplats till Göteborgsgirot på Öijers julkalender. Nu har jag kommit på att jag inte har någon möjlighet att åka ner och köra det. Rätt floppigt. När man väl vinner nåt kul så kan man inte använda det. Men som sagt, jag tänkte lotta ut den startplatsen till någon annan som förhoppningsvis KAN köra loppet. Det är alltså landsvägsloppet vi snackar om.

Det jag vill att ni gör är att ni skriver en motivering till varför just DU ska få startplatsen. Maila den till bigmollo@hotmail.com Det premieras om ni ordvitsar eller använder göteborgshumor eller refererar till Göteborg, räkor, torsk, Glenn eller getter. Ja Göteborg helt enkelt. Jag väljer sedan ut de bästa bidragen och lottar mellan dom.

Jag åker till Mallis på fredag så jag tänkte att det här skulle vara klart innan dess. Så på torsdag kväll presenterar jag vinnaren. Se så, kör så det ryker!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Våren kom på långfredagen.


Ni som inte är på Mallorca och löjlar er just nu har nog också gjort upptäckten, det är vår! Efter ett halvt års väntan var det äntligen möjligt att köra på smala däck och slippa klä mig som en cykelpendlare. Det var till och med så vårigt att Lisa testade sin springcykel för första gången. Det gick prima. Hon gillade mest att köra fram och tillbaks på gatan och posera. Det ska nog kunna bli en långcyklist och bloggare av henne också. 

Dagen till ära drog jag på mig Contistället med nya hjälmen och hela klabbet. Skillnaden är enorm när man slipper ha så mycket kläder på sig. Det enda som drog ner lite på pro-känslan var att jag körde vintercrossen men på måndag blir det räser. Då ska vi köra snabbdistans i Roslagen med Contigänget. Jag räknar med att bli lika sönderkränkt som jag blev förra året så jag måste toppa på alla sätt som går. Det kan bli Zipp-premiär! 

Glad påsk!


Antal kommentarer: 2

Johan A

Crisp….. Tycker nog ändå att Lisas hjälm verkar vara mer aero!


Johan Mölleborn

Hon kör den nya pro-hjälmen. Jag är ju bara en vanlig motionär ju.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Randonné dei Monti Divini.


Om ni just nu sitter och klurar på vad ni ska göra i början av juni så kan jag föreslå att ni åker till Italien och vackra Toscana. Den 1:a och 2:a juni kör de flera härliga lopp bland annat en randonné på 388 kilometer och 7100 höjdmeter. Starten går i Castelnuevo Berardenga. Det är en av kontrollerna på 1001 Miglia. Området är fantastiskt vackert så jag kan tänka mig att den här rundan är en riktig höjdare. Mer info finns här: Bullettabike.it 

Nej, jag åker inte. Jag kommer förhoppningsvis vara slutkörd efter min bröllopsresa då.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vintercykling. Med hopp om vår.


Nu börjar man blir rätt sugen på vår och bar asfalt. Igår blev suget så stort att jag och Toni körde ett varv runt Mälaren. Korta varvet alltså. Samma runda som Tour de Ötzi. Det långa varvet sparar vi tills dubbdäcken tas av. Himlen var klarblå redan vid sextiden när vi rullade ut från Barkarby. Cykelvägarna var som vanligt isiga och söndergrusade. Tur att vi körde dubbdäcken. Vanliga räserdäck hade totalhavererat i DÖDSGRUSET. Ute på de större vägarna var det snö och isfritt. Vägen från Alby till Södertälje sviker aldrig, där är det alltid motvind. 

Vi kom till Södertälje strax efter åtta och lyxade till med en mumiebulle och lite dricka. Just dricka är lite bökigt när man cyklar på vintern. Om man har flaskorna i flaskhållarna så fryser de på någon timme och om man har de i ryggfickan, som vi hade, så är det omöjligt att fa tag på de med tjocka vantar. Man kan förstås köra med Camelbak, men hur lökigt ser inte det ut?

När vi kom till Strängnäs var vi ganska mätta på motvind och dubbdäckssmatter så där fikade vi igen. Benen var rätt crispiga av vätskebrist så jag hällde i mig en Cola och två såna där kemiskt blåa sportdrickor och en korv. Utanför blåste det fortfarande kallt. Det var 12 minus när vi startade och den kylan höll i sig ganska länge. Framåt lunch började solen värma lite men i skuggan var det lika svinkallt som tidigare. 

När man cyklar i kyla ska man se till att inte klä sig för varmt. Då blir man bara svettig och fryser ännu mer. Eftersom jag inte lever som jag lär så klädde jag mig för varmt och blev således svettig och kall och vätsketömd. Men smart som jag är så hade jag med mig en tunn underställströja och bytte min tjocktröja mot den tunna halvvägs. Och vips så var jag varm igen. Jag passade samtidigt på att byta mina tjocka vantar mot ett par tunna längdskidshanskar. På huvudet hade jag en ullmössa med skärm. Under jackan hade jag först en nät-undertröja, sen en Prima cykeltröja i ull och coolmax (grymt mullig) och över det en tunn underställströja som kröntes av en blå KBCK-jacka. 

Undertill då? Äntligen tänker ni nu. Nä inget sånt, bara cykelbyxor med ett par långtights över. Fötterna stoppades ner i ett par ull/coolmax-strumpor, Shimano vinterskor och tjocka skoöverdrag. 

Resten av rundan rasslade på i bra fart. Toni är stark så när man blir trött så kan man lita på att han mosar vidare i motvinden. Det är nåt speciellt med den här rundan. När man kommer till Enköping så känns det som att man är framme. Då är det bara transport till Bålsta där vi alltid fikar på vinterrundorna, men aldrig på sommarrundorna. Sen är det bara några backar kvar innan man ska trängas med IKEA-zombies som sitter i sina bilar med skrikande barn och uppgivna blickar bara ett andetag från total härdsmälta. 

Efter 20 härliga mil sladdade vi in på vår klubblokal Lilla Barkarby och besällde varsin Belpils samtidigt som vi stolpade förbi baren på väg ner till klubb-båset. Vilken härlig dag. Om några veckor slipper vi dubbdäcken. Då jävlar!


Antal kommentarer: 4

Erik Nohlin

Det där var det bästa jag läst på hela Internet!


Johan Mölleborn

Tack Erik. Det gäller att passa på när solen skiner!


Mikael Sevä

Tjena!

Låter grymt! Dubbdäck…men vad cyklade du på?

Mvh
Mikael


Johan Mölleborn

Jag körde på pendlarcrossen. En gammal Merida cross 3. Den har hängt med 4-5 år nu.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*