Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Laddat och klart inför morgondagen.


Det blir tll att fylla fickorna imorgon. Sent igår hämtade jag Maximgrejerna som vi ska mumsa i oss på Vätternrundan. Som tur är så finns det inget på krav att allt ska ätas upp just imorgon. Om några timmar sätter vi oss i bilen och åker ner till Motala. Vi kommer väl sitta och smutta på Carbo loader och kakor och fisa så där härligt grabbigt som bara grabbar kan. GPS:en är laddad med rutten så jag hittar runt och benen är laddade med rödbetsjuice så jag orkar runt. Jag har startnummer 27164. Vi startar 09:38 och har som mål att ta oss runt på under 7 timmar. Lycka till alla som ska köra! Om vi inte ses i Motala så ses vi kanske här efter helgen. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vätternvädret. Uppdatering.


Det ser bättre och bättre ut för Vätternvädret. Under veckan har det växlat mellan DÖDSregn och DÖDSvind. Nu verkar det som att det kommer regna torsdag och fredag över hela området men under natten till lördag så klarnar det upp och blir riktigt fint på förmiddagen. Tidigare låg det ett regnmoln och snippade sig över Jönköping på eftermiddagen men det verkar ha stuckit vidare nu. Håll ett krampaktigt tag runt tummarna för att det blir regnfritt. Jag är inte så jättesugen på att ligga halvblind i en klunga i 50 km/h.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vätternvädret. Drama på hög nivå!


Nu börjar det bli dags att hålla koll på vädret kring Vättern, för oss som ska cykla alltså. Tidigare i veckan såg det ut som att det skulle bli skitväder i helgen. Runt 10 grader och regn. Men nu börjar det ordna upp sig. På SMHI visar de växlande molnighet och tempen runt 14-15 grader. Det ser ut att bli ganska blåsigt så de första 10 milen ner till Jönköping kan bli rätt sega. Men sen är det bara att fälla ut spinnakern och segla med. Det ser ut att bli lite regnskurar runt Askersund men då är man ju nästan i mål så det gör inget.

Nu håller vi tummarna för att det blir ännu mer sol på lördag, och ge fan i att ha ihjäl spindlar sista veckan.


Antal kommentarer: 4

Petter

Lägg upp rutten i den här appen 🙂

http://www.cyclingplus.se/14578/ratt-vader-for-hela-traningsrundan/


Matas

@Petter tack för tipset!


Sven-Erik

Stanna hemma. inne och följ RAAM istället! 😛


Johan Mölleborn

Tack för tipset Petter. Den appen var grym!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mallorca 312. Blod, svett och tårar.


Nu börjar det bli dags att skriva lite om Mallorca 312. Jag skrev lite om det på min andra blogg men det kan ju vara kul om det händer nåt här också.

Vi flög ner på fredagen och kom till hotellet vid 2-tiden. Jag och Anders skruvade ihop cyklarna och rullade iväg till startområdet för att hämta nummerlappar och cykeltröjan som ingick i anmälningsavgiften. Det första som slog mig var hur stort det var med cykling på Mallorca, och framför allt Alcudia. Det var cyklister och cykelbutiker överallt. På hotellet där start och mål var så var det späckat med cyklister.

På lördagen ringde klockan redan 05:30. Jag smög upp för att inte väcka familjen och raffsade ihop kläder och gel och flaskor och regnjackan och begav mig mot hotellentrén där jag skulle möta Anders. Sen rullade vi mot starten. Det var mörkt, kallt och regnet låg i luften. Vid starten var det full aktivitet. I startfållan träffade jag Kent från Team Norrbotten och började surra med honom. När starten gick så hängde vi ihop och fortsatte att snacka. När väl backarna kom och pace-motorcykeln släppte oss så hängde vi fortfarande ihop.

Vi höll bra fart i backarna och jobbade ikapp flera grupper. Det var svårt att få en uppfattning om hur vi låg till i stort men vi bör ha varit ganska långt fram. Regnet hängde fortfarande i luften och ju högre upp vi kom så blev det bara blötare och blötare. På toppen av Puig Major var det mörkt och disigt. Molnen var så låga så vi körde igenom dem. Detta gjorde också att tunneln som i vanliga fall är mörk och läskig var helt kolsvart. Del blev det som att köra in huvudet i ett sotararsle. Kolsvart och äckligt. Ingen i vår grupp såg nånting. Folk började skrika runtomkring och jag kände hur någon touchar till mitt bakhjul. I vanliga fall hade man stannat och låtit ögonen vänja sig en minut men då hade man blivit nermejad bakifrån. Det var ju 1000 startande på loppet så jag hade ingen lust att stå där som ett fån när nästa klunga kom.

Till slut tappade jag orienteringen och kände hur cykeln åkte åt höger. Det tog bara nån sekund innan jag dundrade in i bergväggen. Jag såg blixtar och stjärnor, precis som i tecknade filmer, sen blev det svart nån sekund. Jag minns att jag rullade ihop mig som en boll för att inte bli påkörd. Efter en stund kom en bil som stannade. Han frågade hur det var med mig och jag svarade att jag inte hade brutit nåt men att det kändes konstigt i ansiktet. Jag misstänkte att jag blödde litegrann men var helt inne på att fortsätta loppet. Chocken och adrenalinet dövade smärtan bra. Bilkillen, Howard, bad mig att stå framför billyset för att kunna se, sen sa han lugnt ”ok, no more race for you”.

När jag kommit ut från tunneln kollade jag först cykeln och konstaterade att bakväxeln var stukad, växelhandtagen satt rakt in och det mesta såg ut att sitta snett. Min hand hade fått sig en ordentlig kyss så jag kunde nätt och jämt slå tillbaka handtagen. Det droppade blod från ansiktet på mig så jag tog av mig hjämen och Howard ringde ganska snabbt efter en ambulans. No more race alltså.

På sjukhuset fick jag snabb och bra service. De gjorde en skallröntgen och konstaterade att det inte var nån inre blödning. Sen syddes jag ihop och fick ett eget rum med utsikt över bergen. Grym start på semstern!

Några dagar senare så hade huvudvärken släppt så pass att jag kunde hyra en cykel och köra några rundor. Mallorca är verkligen toppen att cykla på. Vi körde en runda upp i bergen och en ner mot San Salvador. Den senare var en riktig hit. Utsikten från toppen var helt makalös.

Loppet då? Jo det var riktigt bra. Bra organiserat, förutom tunneln där de borde haft lysen eller pace av motorcyklar. Anmälningsavgiften var 55 euro och då ingick all mat och dryck på kontrollerna, en cykeltröja, en t-shirt till de som kom i mål, pasta party och cocktailparty efter målgång. Jag kan absolut rekomendera det här loppet. Jag kommer köra det igen nästa år. Men då ska jag inte vurpa och så ska jag ha beställt sol. Nu är det 339 dagar kvar så det är bara att sätta igång med uppladdningen.

 Antal kommentarer: 1

Nils Calmsund

You live and you learn, bättre lycka nästa gång 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tåg till Motala eller flyg till Mallorca?


Eftersom jag ska köra Vätternrundan så fick jag erbjudande om att åka tåg ner till Motala. Ett alldeles SPECIELLT Vätternrunda-tåg som tar en hela den svåra vägen från Stockholm till Motala. Tanken är ju bra. Men vafan, priset? Ska det verkligen kosta 2000 kronor att åka tåg de 20 milen? Sist jag flög till Mallorca kostade det också 2000 kronor och den resan tog också ca 3 timmar. Nånting har spårat ur…

Såja, nu har jag gnällt färdigt. Nu ska jag köra mig vimmelkantig på testcykeln.

 

Sugen på att åka tåg?

Vätternrundan närmar sig och även i år planerar SJ Charter ett specialtåg till Motala.
Tåget kommer att bestå av liggvagnar, en restaurang och cykelvagnar med personal som
är i tjänst dygnet runt samt nummerlappen under resan.
Är du intresserad går du in på på sjcharter.se och intresseanmälan för Vätterntåget eller så följer du bara länken här.

Om intresset är tillräckligt stort så lägger SJ ut tåget till bokning fredag den 24 maj.
Datum
14-15 juni
Preliminära tider
14 juni
10:00 avresa Stockholm c till Motala via Flemingsberg, Södertälje och Nyköping.
15:00 ankomst Motala med uppställning Motala Verkstad.
15 juni
20:30 avresa Motala till Stockholm c via Nyköping, Södertälje och Flemingsberg.
Pris
1995 kr.

Hälsningar
SJ Charter


genom Vätternrundan


Antal kommentarer: 5

DT

Fast SJ-tåget kommer garanterat att bli ett par timmar försenat pga ”signalfel”, ”växelfel”, ”vagnfel”, ”nedriven kontaktledning” eller annat. Därför får du fler timmar reseupplevelse med SJ än med flyget, så det blir mycket billigare per timme.


Johan Mölleborn

Ha ha ja det är klart. Tåget låter ju bra lockande ändå. Undra om man kan boka så man kommer i samma vagn som en skolklass eller ett gäng fotbollssupportrar?


NomPA

Plussa ihop det med nästa års startavgift för grupper på VR så kan du cykla på Mallis istället OCH dricka vin med……


Johan Mölleborn

Eller hur. Mallorca 312 som jag körde i våras kostade 55 euro. Då ingick mat och dryck på varje kontroll, en cykeltröja, en t-shirt till de som klarade loppet, massage, pastaparty och ett cocktailparty efteråt.


Jonas

Det där låter heelt galet, ska SJ helt plötsligt börja locka cyklister när de tar bort möjligheten att ha cykel med sig på vanliga tåg. Och dessutom till en hutlös kostnad!?
Jag bor själv i Göteborg och som tur är finns några eldsjälar som heter Lygnens venner som har lyckats chartra ett tåg med personal. Pris för enkelbiljett 350 kr plus pastabuffe för 120. Jag vet inte själv hur de gått tillväga men ni uppe i Stockholm måste väl kunna hitta en lösning om lusten finns? Ses i Motala! =)
http://www.lygnartaget.se/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Missa inte att anmäla er till Stockholm-Göteborg.


Som ni kanske har märkt så kom det aldrig nån rapport om Mallorca 312. Efter 5 mil så fick det loppet ett abrupt slut när jag cyklade in i en bergvägg. Kommer nog skriva några rader om det senare. Förbered er på blod, och kanske lite naket.

Nästa vecka höjs anmälningsavgiften från 1000.- till 1600.- på succéloppet Stockholm-Göteborg så passa på att anmäla er nu. Eller anmäl en kompis. Det är sånt vänner är till för. Klicka på den här länken så kommer ni rätt.

En liten Mallisbild kan jag väl bjuda på ändå. Vassego!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*