Blogg

KBCK 20-mils brevet 16/2. Tour de Ötzi.


Lördagen den 16:e februari är ni hjärtligt välkomna på succéklubben KBCKs första officiella brevet! 
Turen går utmed den klassiska Tour de Ötzi runt Mälaren. 

Tid – 08:00 

Var – Welcome Hotell Barkarby

GPS-fil: KBCK 20 mil.

Kostar – 100.- utan medalj och 150.- med medalj. 

Anmälan – Maila mig bigmollo@hotmail.com och skriv ditt namn, telefonnummer och adress. 

Afterbike – Det kommer afterbikas på KBCKs klubblokal Lilla Barkarby. 

Allmänt – Det finns gratis parkering vid starten precis utanför Welcome Hotell. Där kan ni också köpa kaffe om ni är tidiga. Om ni kommer med pendeln så går ni av i Barkarby och tar vänster utanför spärrarna. 

Se till att vara plats en halvtimme innan start så ni hinner hämta ut startkort och sånt. 

OBS! Det finns inga vägnoter för rundan så ni får ladda ner GPS-filen här.

I stora drag kör vi: Barkarby, Västerbron, Fittja, Södertälje, Strängnäs, Enköping, Bålsta, Barkarby.

Det finns även en tråd på Happymtb där försnacket redan är igång.

Några tidigare bloggningar om Tour de Ötzi.

Januari 2007

Februari 2007

November 2008

Januari 2009

December 2009

Januari 2010

Välkomna!

/Johan


Antal kommentarer: 1

Amir

Jag är med såvida det inte blir snökaoz på lördagLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Två tips i ett inlägg.


Skrämmande tyst här på bloggen. Man skulle nästan kunna tro att det är vinter. Jag tänkte i alla fall försöka liva upp med två bra tips för att överleva resten av vintern. Den ena är en liten karamell i sommar och den andra är ett sätt att komma fram dit. Vassego.

Tips nummer 1:

Ni som har gått hela vintern och suktat efter en långrunda på grusvägar kommer snart bli nöjda. Peter Tonér har nämligen en 20-milare på gång. Så här skriver Peter på Happy:  

Trevlig tråd…precis som jonas-ni har hunnit kommentera så var det nyss en 20-milsbrevet på gång med minst 75% obelagd väg. Jag kom i och för sig på ett rätt enkelt sätt att sköta verifieringen men framkomlighetsklausulen i randonnéreglementet fick mig att backa i höstas. Alldeles innan snön omöjliggjorde rekning på traktorvägar och annat trevligt bestämde jag mig för att åtminstone tillfälligt skrinlägga ursprungstanken och istället välja att köra varvet som en 21-22 mil lång Grus, Gräs och Cross Special. Super Special menar jag. 

Jag lovar, och jonas-ni kan nog intyga, att det finns ruskigt roliga vägar här och var. På denna bana handlar det även om att ta sig fram på några få partier med kortare stigar och kanske något lyft. De finns med för att koppla ihop återvändsvägar som är så roliga att det vore kriminellt att inte cykla på dom. Både grussmiskare och grusskeptiker kommer att få svårt att inte gilla den här slingan. Det är dock inte lerheaven för crossnördar. 

Under våren hamnar de sista bitarna på rätt plats och då kan jag antagligen konstatera att asfalt står för mindre än 20%. 

Man passerar faktiskt happy-kända Karmansbo Herrgård, fast innan kakbuffén öppnar, alltså INGEN kakbuffé men en fint kök som säkert tar gruppbeställningar på exklusiva pastallrikar. 

GoranS tanke om en permanent är mycket bra. Vi får skapa en sån av denna runda och begära foton på fina torp, helst inga stockar. Då är det inte heller långt kvar till att den 30-milsbrevet som jag har i huvudet tar verklig form och permanentas som permanent. 

Det känns som att tiden är rätt för att improvisera en inbjudan här och nu: 

Startplats: Westerqvarns servering, Mölntorp, Hallstahammar 
Starttid: Lördagen 1 juni kl 7.00. 

Maxtid: Det är ingen brevet, alltså inga tider att förhålla sig till. (utom om man vill vara med om efterfesten, se nedan) 
Stämpelkort Inga 
Gps: Fil 
Papperskarta: Ta med din egen. 
Traditionell kompass: inte så dumt om man envisas med att cykla ensam och inte har lekt utmed hela slingan som barn (lita aldrig på att en gps hjälper dig hela vägen). 

Principer: Alla ska med. 
Grupper: Beroende på hur många som kommer och hur målsättningarna ser ut. 

Grillfest på Westerqvarn vid återkomst. Vandrarhem och Bed & Breakfast finns alldeles intill. 

Slingan, oerhört summarisk (gps-fil i vår): Strömsholm-Köping-Västra Skedvi-Karmansbo-Gisslarbo-Lersäter-Kölsta-Hallstahammar-Mölntorp-Strömsholms slott-Mölntorp. 

Totaltid för en vältränad grupp som inte kör för fullt (och som inte bonkar) kommer säkert röra sig kring 12-13 timmar. Det är ingen speciellt kuperad terräng men backarna som finns bromsar ofta den redan relativt låga (med asfaltmått mätt) marschfarten effektivt. 17-18 mil grus blandat med ännu mjukare underlag suger inte bara fart utan förstås också mycket kraft. Mycket energipåfyllning går åt. Det finns mat och fika utmed rutten inklusive en arrangerad matkontroll utmed det mest näringslivsglesa partiet, som måste till om vi ska slippa ha ryggsäckar. 

Mer info när vägarna är fasta igen. 

/Peter


Tips nummer 2:

Långspinning i Hässelby Gård (Stocksholm). Under vintern kommer det anordnas långspinning varannan helg i Västerort. Vi körde förra helgen så nästa tillfälle är den 9:e februari sen 23/2, 9/3 och 16/3. Tiden är mellan 11 och 14. Än så länge är det bokat för 3 timmar per pass men om vi är fler som vill köra längre så kan vi lösa det. 

Både cyklarna och lokalerna är i toppklass. Det kostar 100.- per gång. 

Maila Amir för anmälan och frågor: amirnazari65@yahoo.com

Ja det var väl så mycket jag lyckades klämma ur mig idag. 

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Stockholm-Göteborg 2013!


Under hösten började det surras om att det härliga loppet Stockholm-Göteborg skulle återupplivas. Det loppet var inkörsporten för min långcykling. Stockholm-Göteborg växte snabbt under de åren det gick och hade nog kunna ha upp mot 100 startande om det inte hade försvunnit för några år sen. Nu har Peter Tonér skakat liv i det hela och samlat information på den här sidan

Det här är ett perfekt lopp för er som vill testa på långcykling. Det är lagom långt för att inte gå sönder men det är ändå långt nog för att få den riktiga långcyklarkänslan. Det är riktigt läckert när man rullar in i Göteborg och kommer på att man faktiskt har cyklat dit. Gå in och anmäl er, ni kommer inte bli besvikna!

Om ni vill läsa hur det var när jag körde loppet 2008 så klickar ni in er på min andra blogg.  I den här tråden på Happy diskuteras det om loppet.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Filmtajm! Le 1000 du sud.


En italiensk randonnékompis la upp en film på facebook från ett lopp de körde i somras, Le 1000 du sud. 100 mil i Provence och franska alperna. Efter en snabb googling så såg jag att det går dagen efter jag fyller 40. Hur ska jag lösa det här? Jag tycker det såg rätt trevligt ut, vad tycker ni? 


Antal kommentarer: 4

Johan A

Var det Jonas Larsson på cykeln med de små hjulen??


Jonas Larsson

Coolt, jag skulle vilja köra en 100-milare på min Airnimal. Det där blir en riktig pralin.


Gunnar O.

Åhh, va mysigt.


Sven-Erik

Smart filmidé att visa nerförsbackar och fråga om cyklisterna njöt av klättringarna. Såg njutbart ut, men kan nog vara kalla nätter. Jag tycker att du skall cykla. Livet tar förhoppningsvis inte slut vid 40.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

2013 rullar igång. Pepp pepp!


Nu är det nya året i full gång. I helgen gick årets första brevet. Det var CK Hymer som drog igång med en 20-milare den 5:e januari. Vi blev fyra som startade och lika många som gick i mål. En riktigt fin runda som jag gärna kör igen. Om ni vill läsa mer om den rundan så finns det här.

London-Edinburgh-London öppnade anmälan i helgen. De 900 platserna blev fullbokade på mindre än ett dygn. Just nu verkar det vara 17 svenskar anmälda, bland annat RAAM-Gunnar och långcyklarparet Åsa och Henrik. Om ni vill läsa mer om hur det var på LEL förra gången så finns det här.

Ni som missade anmälan till LEL har fortfarande chansen att cykla långt med Super Brevet Scandinavia. 120 mil med bokade övernattningar. Läs mer om det här. LEL skrev också att de kommer släppa några platser till senare. Jag fortsätter förhandlingarna hemma men än så länge ser det dystert ut. Jag vill verkligen köra det loppet.

Kör så det ryker!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Långcyklaråret 2012.


Snart är det här året till ända och det är väl dags att knyta ihop säcken så vi kan börja kika på vad som händer nästa år. Men först kan vi kika på vad som hände i år. Det var ett riktigt händelserikt år. Den största långcyklargrejen var ju självklart Gunnars hjälte-insats på RAAM. Sen gjorde Toni och Jonas succé på Sverigetempot. Men det var en hel del annat kul som hände också. Här kommer några av de sakerna som jag har följt. 

RAAM: Gunnar Ohlanders blev i år den andra svensken som har genomfört loppet. Det här är ju inte bara årets prestation utan den största långcykalrprestationen nånsin, delat med Catrin Berge som cyklade det 2006. Strasser och Schoch fightades stenhårt om segern i soloklassen men vi fick maximal underhållning när vi följde Gunnars framfart på Happymtb.  

Sverigetempot: Sveriges, och faktiskt Europas, längsta randonnélopp gick i början av sommaren. Toni Arndt och Jonas Nilsson kom in på en delad förstaplats. De satte samtidigt ny rekordtid på Sverigetempot. Tiden att slå är nu 106 timmar och 20 minuter. Nästa chans blir förhoppningsvis 2014. Toni skrev en reseskildring här på bloggen. Det gjordes även ett försök att köra distansen Smygehuk-Treriksröset på rekordtid. Men det sprack efter 180 mil på grund av trasiga knän. Där var målet satt till blixtsnabba sub 100 timmar solo, men med support.

Fleche nordique. Kalle Abrahamsson, Staffan Geroensson, Per-Åke Classon och Krister Jönsson vann på fantastiska 662 kilometer. Att köra en Flèche är lite speciellt. Man ska på förhand rita ut den sträcka som man ska köra. Det ska vara minst 36 mil och du ska cykla den på 24 timmar. Varken mer eller mindre. Man besämmer själv var man startar men alla går i mål på samma ställe. I somras var det målgång i Skövde. En kul grej med Flechen är att hur mycket man än googlar eller söker på nätet så är det omöjligt att hitta information om det. 

Randonneur 10000: Klippt från Bengt Sandborghs blogg: ”Kraven för att få en ”Randonneur 10000” är att man inom en 6-års period ska klara av: 2 st kompletta brevetserier (200, 300, 400, 600 och 1000 km) 1 st Paris-Brest-Paris Randonneur, 1 st BRM 1200 + (Alltså ett minst 1200 km långt annat brevetlopp t.ex Mille Miglia, London-Edinburgh-London eller Super Brevet Skandinavia) 1 st Flêche, 1 st Super Randonnée, samt andra randonneurlopp så att man sammanlagt kommer upp i distansen 10 000 km.” Bengt och Niklas Wemberg blev de två första svenskarna som kan kvittera ut den medaljen. Starkt jobbat. Bengt och Jonas körde även Cascade 1200 och Super randonné de haute Provence.

1001 Miglia Italia: Där var vi några stycken som åkte ner och svettades i 160 mil. Vädret var fantastiskt men förödande varmt. Jag skrev en berättelse om det här på bloggen

100-milare, Örebros,  Stockholms,  Västerås: Det blev sammanlagt 12 personer som genomförde någon av de tre svenska 100-milarna. Jag skrev om min upplevelse på Örebros 100-milare här

Det var ett riktigt tunnt år på brevetfronten. De flesta var nog ganska mätta sedan brevethetsen innan och runt Paris-Brest-Paris. Det genomfördes bara 33 stycken 60-milare i Sverige. Själv körde jag bara en 30-milare och en 100-milare. Men det kommer garanterat öka under 2014 och 2015 då PBP går igen. Det kommer en del kul lopp nästa år också så glöm inte bort att cykla nu under vintern. 

Tack alla som har orkat följa bloggen och ett ännu större tack till alla som jag cyklat med eller träffat under året. Nästa år blir ännu bättre. Vi börjar redan den 5:e januari i Linköping med en 20-milare. Kör så det ryker!

/Johan    


Antal kommentarer: 5

Johan A

Bra skrivet…


Sven-Erik

Ser fram emot dina inlägg under 2013. Gott nytt!


Johan Mölleborn

Tack. Det blir garanterat mer nästa år.
/Johan


Gunnar O.

Brevetsäsongen 2013 startar ju snart. Kan knappt vänta.


Johan Mölleborn

Jag är bra sugen på Kalles 20-milare i början av januari. Får se hur jag lyckas med förhandlingarna hemma och med mig själv.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*