Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Intro till randonneurcykling (Stockholm)


Det är säkert många som tycker att det låter lockande att cykla dygnet runt, äta mumiebullar och kall risotto, somna i vägkanten av utmattning eller stå som ett ufo på en bensinmack mitt i natten för att stämpla ett gult kort. Eller har du drömt om att cykla Paris-Brest-Paris men inte riktigt vetat hur du ska göra?

Nu finns chansen att lära er mer om randonnéecykling och träffa andra med samma intresse. Randonneur Stockholm bjuder in till en introträff den 2:a april. Eventet är kostnadsfritt och ni behöver inte vara medlemmar i klubben. Läs mer och anmäl er på Randonneur Stockholms hemsida.

/Johan 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Måndagstips: Jotunheimen rundt.


Om ni för en sekund hade tappat cykelsuget så här på måndagsmorgon så kan ni ju kika på den här filmen från Jotunheimen Rundt.

Jotunheimen Rundt // Sognefjellrittet from HoydeMedia on Vimeo.

Efter det tycker jag att ni ska gå in och anmäla er till årets upplaga. Loppet startar den 4:e juli från Laerdal och är 43 mil långt och bjuder på 4300 höjdmeter. Det är ett riktigt mulligt lopp som är klart värt att köra. En sak som är lite skoj är att många missar den lilla knölen i slutet av höjdkurvan. Det är en backe med 400 höjdmeter som verkligen kan sänka en om man tror att man kan slappna av och rulla in i mål. 

Tack för tipset Jonas!

/Johan


Antal kommentarer: 5

Bitte

Det där har jag sneglat på också. Är enligt många jag pratat med och som kört det mycket jobbigare än Styrkepröven. Och jobbigt är ju roligt 😉


Lena Sannerholt

Håller med, det där är ett riktigt mulligt lopp. Det är tio år sedan jag cyklade loppet så jag är lite sugen på en ny start. Vafflerne på Sognefjell är nog de godaste jag nånsin ätit.


Johan Mölleborn

Jag hade gärna kört det i år men jag åker till Italien samma dag. Men jag borde nog åka dit nästa år. Jag körde det 07 sist och gick omkull efter 7 km. Körde resten med lårkaka.


Peter Tonér

Topp, då ses vi i Lerdal 2015!


Johan Mölleborn

Det är taget Peter! Vi ska nog kunna samla ihop ett gäng.
/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Paris-Brest-Paris, tjejpepp!


Det börjar redan peppas i stugorna för Paris-Brest-Paris som går i augusti 2015. Det känns som att det kommer bli en hel del nya cyklister nästa gång. Bara från vår klubb så ser det ut att bli ett helt gäng. Jag tror det kommer bli ordentligt uppsving nu när vi har en dedikerad randonnéeklubb i Stockholm. Det är riktigt kul.

Något som är ännu roligare är att det blir fler och fler tjejer som vill köra. Jenny Westerlund (som skrev det här inlägget tidigare) och min bloggkollega Bitte Håf siktar på Paris och senast idag skrev Helena Enqvist om sin satsning på sin blogg. Det är helt rätt att köra igång redan i år. Det krävs nästan två års förberedelser för att få en bra runda. Lycka till Bitte, Jenny och Helena! Det kommer bli riktigt kul att följa. Har vi några fler tjejer som vill köra?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tips om en randonnéepralin i september.


Jag hittade ett randonnéelopp som jag blev alldeles pirrig av. Det startar i Merselo i Holland och slutar i Verona i Italien. Loppet är 1200 km (alldeles lagom alltså) och bjuder på strax under 10.000 höjdmeter. Rundan är uppdelad på fyra dagar med tre övernattningar. Det läckra är att man cyklar genom centraleuropa och korsar alperna. Det har jag fantiserat om länge. Mer info finns här och på deras Facebooksida. Snälla snälla Linda, får jag köra? 


Antal kommentarer: 6

Sven-Erik

Har du nu varit inne på Milslukarens hemsida igen? 😉


Johan Mölleborn

Aha finns den där? Jag hittade den på facebook. En japansk randokompis hade ”lajkat” den.
/J


Linda

Nej, det får du ej, vi har tvättid då!


Erol Orhun

Cykla eller köra bil – det där ser ut som en ypperlig rutt


Sven-Erik

Japaner, japaner, överallt japaner och du har en vän på FB som är snabb på långdistans då. Vi trodde vi var snabba eftersom vi läste om det på holländska.

Milslukaren försöker lista alla möjligheter till att cykla 1000K+ vi kan hitta samt några av de tuffare utmaningarna som SuperRandos och 24 timmars lopp. Listan är inte komplett och blir det väl aldrig, men jag hoppas att den en dag skall vara på samma nivå som UMCAs Ride List som somnade in för några år sedan.


Johan Mölleborn

Aha, den listan ska jag kika på. Låter farligt… Japanen körde MGM i somras. Jag blev helt matt på mig själv eftersom jag hade missat helt att den gick. Det var också ett sånt där lopp som jag skulle vilja ha kört.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Helgens lastfarcykling på Friends arena.


Den här helgen bjöds det på arenacykling både lördag och söndag. Jag var självklart där med min lastfarcykel. I lördags blev det omkring 100 varv med blandad fart. Vi var 40-50 pers som körde. Rikgit kul cykling och bra fart på banan. Jag tror man kan klämma in upp till 70 pers innan det blir för fullt. Det viktiga är att man håller sin linje och inte ligger i rätt fil om man kör snabbt eller långsamt. 

Idag gick det inte riktigt lika bra. Jag var på 50-års fest igår och var väl inte piggast på arenan direkt. Men det kändes rätt ok ändå. Efter ett tag fick jag ont i knät, sadeln sitter antagligen lite för lågt, men varken jag eller någon annan hade en insexnyckel så jag kunde inte sänka den. Jag körde några sega varv till och efter en stund fick jag punka istället. En stund senare kommer en av de yngre cyklisterna studsandes över golvet. Ok, jag fattar, jag ska inte köra mer. Det var helt enkelt inte min dag så jag siktade in mig på att snacka och fota istället. Det gick däremot bättre.

Säkerhetsgenomgång innan start. 

Sportsons mekaniker var på plats.

Robin Hedström testar planen.

Lastfarcykeln pustar ut mellan varven.

Tiam kör som Pantani, med händerna i bocken.

 Team Cykloteket tog det lugnt en stund.

Amir kör så det ryker. 


Antal kommentarer: 3

Johan

Sällsynt snygg cykel hos mekanikern. :-). Trevligt att träffas i lördags.


Jonas/Sportson Patrol

Var du för blyg för att fråga om du fick låna en av mina insexnycklar? hade ju hela väskan full med grejer, verktyg och bra-att-ha-saker 😉


Johan Mölleborn

Jonas, du var väl bara där på lördagen? Det var på söndagen som jag stod hjälplös och gråtandes. 😉

Johan, tack detsamma!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Medlemsmöte med Randonneur Stockholm


För er som har missat det så har det bildats en ny randonneur- och långcykliarklubb i Stockholm. Den nya klubben kommer arrangera alla brevetlopp i Stockholmstrakten. En av grundtankarna är att göra randonnée mer tillgängligt och roligt. Det ska vara enkelt att hitta information om loppen och det ska vara enkelt att anmäla sig. Vi kommer skapa ytor för medlemmarna att socialisera sig på och vi kommer anordna informationsträffar och försöka samordna resor till lopp och liknande. 

En viktig detalj är att vi har bra samarbete med den tidigare brevetarrangören Fredrikshof. Det råder ingen rivalitet mellan klubbarna snarare tvärtom. Många kommer säkert välja att vara medlemmar i båda eftersom vi erbjuder olika saker. Randonneur Stockholm kommer bara rikta in sig på randonnée, audax och långcykling. 

I onsdags hade vi vårt första medlemsmöte. Vi hade inte så mycket tid på oss så det blev ganska snabba puckar med inbjudningarna, det kom ändå ca 35 personer. Det är nästan hälften av de 76 medlemmarna vi har än så länge. Verkligen kul. 

I styrelsen ingår Henrik Eriksson, Åsa Pettersson, Bengt Sandborgh, Anders Nyström och jag själv. Vi öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och berätta om tankarna kring den nya klubben och presentera oss själva. Sedan visade vi de olika sociala plattformarna vi finns på tex hemsidan, facebooksidan och facebookgruppen (endast för medlemmar.) Efter det gick vi igenom de aktiviteter vi har planerat och sedan delade vi upp oss i diskussionsgrupper där vi pratade om vilka förväntningar och önskemål vi hade med klubben. Under tiden det diskuterades så dukade vi fram mumiebullar och kaffe. 

Efter fikat och diskussionerna samlade vi ihop alla idéerna och skrev ner på ett papper som vi slängde. Nä, vi sparade det faktiskt. Det kom många bra idéer. Det märktes tydligt att det finns mycket liv och engagemang i klubben. Det här kommer nog bli riktigt bra. Sedan berättade Bengt det senaste om PBP och Fleche Nordique. 

En av de största nyheterna var att Anders tillsammans med Jonas på Happymtb har tagit fram en egen färgkod för brevetlopp/randonnée på happymtbs kalender. Där har vi lagt upp alla våra lopp. Två veckor innan start kommer vi skapa en tråd på forumet så det blir lättare att planera. Vi hoppas att fler brevetarrangörer kommer använda sig av den här funktionen. 

Om ni vill veta mer om klubben eller till och med bli medlemmar så går ni in på hemsidan. Och här hittar ni oss på Facebook

Spännande diskussioner med mumiebullar och kaffe. 

Bengt drar det senaste från Paris. 


Antal kommentarer: 6

Anders johansson

Lycka till!
Anders
Ledaransvarig
Hofvet


Johan Mölleborn

Tack Anders!


Sven-Erik

Heja Happy & tack för tipset Johan! Milslukaren har nu också sina brevet och andra lopp inlagda i kalendern. Bara ett aber och det var att det finns en begränsning på hur länge ett lopp får pågå. Gränsen är tydligen 28 dagar vilket inte passar Three Cities Race. Det varar tills alla gått i mål och/eller slutat rapportera med angivna intervall. Bra att det går att mata in själv, andra lösningar finns men är väldigt omständliga.

Lycka till med den nya klubben. Nu är Milslukaren inte landets yngsta randonneurklubb, men det kan vi nog leva med.!


Johan Mölleborn

Tack Sven-Erik! Det känns riktigt kul.
/Johan


Anonym

Hej
Jag har förgäves försökt få kontakt med den nya klubben. Och visste därför inget om medlemskap och medlemsmöte.
Torbjörn Wikland


Johan Mölleborn

Vad konstigt Torbjörn. Vem har du mailat då? Vi har våra mailadresser på kontaktsidan och så kan man bli medlem på en annan sida. Vi finns på facebook också.
/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*