Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Inget LEL för herr Mölleborn


Jag hade ett allvarligt snack med Linda, min sambo och blivande fru, om sommarens cyklingar. Eller rättare sagt, hon hade ett allvarligt snack med mig. När svavelröken lagt sig så satt jag ensam kvar vid bordet. Hur gick det egentligen? Fick jag eller fick jag inte köra London-Edinburgh-London? Oh nej, hon sa verkligen att jag inte fick. Och det verkade inte vara förhandlingsbart heller.

Nu måste jag snabbt hitta på något annat att göra. Det finns ju lite härliga lopp i Alperna tex Tour de Mont Blanc eller den där Super Randonné Provence som Bengt Sandborgh körde eller kanske den här pralinen med start i Grenoble. Eller så håller jag mig i närheten av Sverige och kilar över till Norge och kör Jotunheimen Rundt. Eller så får jag väl reka upp en hel brevetserie åt KBCK istället. Den som lever får se. Jag har ju hela vintern på mig att planera.     

Ni som ändå vill läsa om hur det var att köra LEL så kan klicka här.

/J


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Randonnéavslutning med Gunnar Ohlanders.


Igår var det dags för Fredrikshofs årliga randonnéavslutning på Östermalm. Alla var välkomna, även de som inte är medlemmar i Fredrikshof. Innan vi gick dit så samlade KBCK ihop trupperna på en sunkig pizzeria för några sunkiga öl och en sunkig pizza. Sen gick vi mätta och glada till randonnéträffen där Bengt Sandborg presenterade kvällens agenda och kvällens talare, Gunnar Ohlanders.

Det snackades lite om Superbrevet Scandinavia som går i sommar och sen visades datumen för Stockholms breveter. Nytt för i år är att succéklubben KBCK kommer arrangera en 20-mils brevet. Det är den klassiska Tour de Ötzi som kommer köras som en riktig brevet den 16:e Februari. Start och mål utanför Welcome hotell i Barkbarby. Där finns gratis parkering och det är 10 meter till pendeltåget. Jag kommer skriva mer om det senare. Men boka in datumet redan nu.

Sen var det dags för Gunnar att berätta om hans äventyr. Även om de flesta av oss hade  följt honom på hans blogg och på Happy mtb så var det riktigt kul att höra honom berätta om det med egna ord. Det är svårt att ta in hur långt och hårt det där loppet är. PBP tar ca 3 dygn för de flesta, RAAM tar 12 dygn! Det är 4 gånger så långt som PBP. När man lyssnar på Gunnar så är det lätt att börja drömma sig bort och fundera på att köra loppet själv. Tills man vaknar till och inser att det är helt SINNESJUKT långt. 480 mil på max 12 dygn. Efteråt fick vi se en film som de hade klippt ihop. Då kom suget igen och jag började drömma om att nån gång köra det där själv. Sen kom jag på att mitt trams-lopp i Italien hade tagit mig 4 dygn. Om det hade varit RAAM så hade jag haft 8 dygn kvar på cykeln. Han är en hård jävel den där Gunnar. Hård och otroligt ödmjuk. 

 

Mobilkameran och fotografen hade lite svårt att fokusera i mörkret.


Boka honom som talare på nästa kick off eller klubbmöte för att få inspiration och se vad man kan genomföra bara man ger sig fan på det.  

Nöjda och belåtna cyklade vi hem till förorten igen. Vi hade medvind hela vägen hem så det kändes nästan som att man hade nån sorts talang. 

/Johan


Antal kommentarer: 6

Sven-Erik

En ny brevet-arrangör! Distanscyklingen växer.


rikard

Läste din epilog i senaste Kadens triggade genast på att Stockholm-Göteborg ska köras igen. Har tänkt att utmana mig genom att cykla längre än jag gjort förut så det verkar ju som en bra idé att göra det genom att cykla tvärs över Sverige. Men då är ju frågan: När går detta av stapeln? Har inte hittat någon info på de sällan uppdaterade randonneursidorna. Vet du datumet?


Erik Nohlin

Johan: Det måste ha innefattat en muta, hur lyckades du. För två år sen försökte tre PBP-cyklister från Komet Club Rouleur (KCR) i Göteborg med 70 medlemmar på ett seriöst sätt övertyga Sandborg att få arrangera tidigare brev än de HCK arrangerar på senvåren, HCKs första 200k är i mitten på April och det tyckte vi var för sent. Inget skulle krocka med existerande verksamhet, utan göra den bättre. Försöket att göra Randonneursverige mer tillgängligt möttes med en iskall örfil. Bra för oss alla att äldremännen verkar tina, om tjugo år kanske vi kan cykla en 200k så tidigt som i januari.


Nils Calmsund

@Erik: Det vill du nog egentligen inte veta va 😉 ?


Erik Nohlin

Nils: Ok, vi stannar där.


Johan Mölleborn

Rikard, Stockholm-Göteborg kommer enligt Peter Tonér gå helgen efter midsommar. Jag har inte hört nåt mer om det. Men får väl återkomma här när det är spikat.

Erik, det var trist. Testa att tjata på honom igen. Det borde inte vara en omöjlighet att få in fler breveter. Vi startar lite lugnt med en 20-milare. Men till 2014 ska vi ha en hel serie.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Bloggtips i höstmörkret. Bengt Sandborgh.


Jahapp. Så här års händer inte så mycket extravagant som man skulle önska. De flesta är klara med årets utmaningar och börjar planera nästa års äventyr. Men Bengt Sandborgh hade en sak kvar på sin lista. Nämligen permanenten Super Randonné Haute ProvenceLäs om Bengt och Niklas äventyr i Provence på Bengts blogg

Det är rätt fiffigt med såna där Permanents. Man mailar organisatören och får ett startkort, sen är det bara att cykla runt och skratta sig harmynt. Får se när jag kan få tid över att göra nåt sånt. Måste nog börja jobba hårdare på lobbyverksamheten här hemma. 

Niklas på toppen av Mont Ventou.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snart kommer randonnékalendern för 2013. +ANNAT!


Bengt Sandborg håller just på att sammanställa 2013 års randonnékalender så den borde komma ut inom en månad. Det kommer finnas en extra fin pralin där. Håll ögonen öppna för det. 

Ni missar väl inte Randonné-avslutningen den 1:a november som Fredrikshof anordnar! Alla är välkomna och anmälan görs på Fredrikshofs hemsida. Superhjälten från Järvsö, Gunnar Ohlanders kommer och berättar om RAAM. Sen kommer det fikas och ljugas om stålramar, Brooks, PBP-tider och vem som sov med vem i ett vatten/luft-skåp. Missa inte!

 

 

Nu sticker jag ut och hojar en sväng. Ha en bra söndag!

/Johan


Antal kommentarer: 2

Janne

Ser fram emot kalendern och hoppas att loppen kommer infalla bara på dagar med fint väder då jag tänkte testa randonné för första gången nästa år. Ride reports från årets lopp har ibland sett lite deprimerande ut.


Johan Mölleborn

Ja årets lopp var en studie i misär. Nästa år lovar Bengt att det blir strålande väder varje helg. Välkommen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vätternrundan fullbokad!!


Det tog bara 2:45 efter Vätternrundan öppnade anmälningssidan innan loppet var fullbokat. Man behöver inte vara speciellt skarp för att förstå att cykling är hett just nu. Själv hade jag flyt att anmäla mig för nån vecka sen eftersom jag ska köra med Conti-gänget igen. Jag körde med dom för 2 år sen. Då kom vi in på 7:12, i år siktar vi på under 7 så det blir till att gnugga ordentligt på Moanarken i vinter. 

Ni som inte fick nån startplats får väl sikta in er på nåt härligt brevetlopp istället. Där kan ni också spänna bågen lite extra och köra 40 eller 60 mil, ja faktiskt upp till 100 mil. Brevetkalendern brukar dyka upp innan december. Jag piper självklart till när den kommer. 

 


Antal kommentarer: 6

Oscar Hellström

Lyckades lura till mig en plats mitt i all hype (är cykling verkligen så hett? Har en egen mer nedlåtande teori som går ut på att ETT motionslopp i varje sport är hett och det ska ALLA göra… Det blir i verklig motionsloppsanda tillsammans med fru, pappa och svåger.

För egen del är jag väldigt nyfiken på brevetkalendern. Det finns inga god skäl att inte prova det konceptet.


Johan Mölleborn

Du har säkert rätt i det. Med tanke på att det är 21000 pers som kör Vättern så borde det vara fullsmockat på varenda cykeltävling i landet. Men så är det ju inte.
Klart du ska köra breveter. Det är riktigt trevligt. Ta det tillsammans med frun så får ni en fin dag ihop.
/J


Erik Nohlin

Har de senaste tre åren kört en 600 km brevet samma dag som Vätternrundan. Dubbelt så långt, ingen trängsel och det kostar en hunka. Oscar: Drar du dessutom över bron till Malmö och hojar med Tony M, då ska du få uppleva långdistansaction! Det bästa efteråt är att inte berätta det för någon.


Oscar Hellström

Jag cyklar nästan alla mina mil ensam… i den grad att jag blir förvirrad och nästan får dåligt samvete när någon tar en förning för mig. Så, obskyra breveter (?? pardon my french) med ett fåtal människor skulle kunna vara perfekt. Helst på vintern när ingen annan är ute. Fast det gör mig inget att berätta lite i förbigående om nån på jobbet undrar vad man gjorde i helgen…


Johan A

Definiera flyt… Jag hade flyt som inte hann anmäla mig…


Johan Mölleborn

Det som är flyt för en kan vara oflyt för en annan. 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

RAAM-qualifier i Sverige 2014.


Peter Tonér meddelade på Happy MTB i veckan att han och CK-Distans har styrt upp ett kvalificeringslopp för RAAM i Sverige. Loppet kommer köras som ett ultralopp, alltså med följebil, och blir 70 mil långt med ca 7700 höjdmeter. Premiärturen är 2014 så ni har gott om tid på er att samla pengar till Amerikaresan 2015.

Förväntningarna är höga. I sann Peter Tonér anda lär det bjudas på knäbrytande backar, långa raksträckor genom granskog, nedlagda bruksorter, 2+1 vägar och ett episkt lidande av utdragen karaktär. Mer information kommer senare.

Nu kör vi!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*