Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

I helgen smäller det igen.


I helgen körs Göteborgs 100-milare och jag ska vara med. Det är både för att kunna föranmäla mig tidigare till PBP och för att bli av med några semesterkilon som har smugit sig på. Jag ska nämligen köra ett lopp i Alperna i höst; Endura Alpentraum. 25 mil och 6000 höjdmeter. Man korsar Alperna och avslutar med Stelvio. Då måste jag vara lätt för att ta mig upp. Men nu i helgen är det Göteborg som gäller alltså. Bilder och knackig text kommer. Stay tuned!

Man vill ju inte bomma PBP…


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anonym

Stora sadelväskan på ser jag.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ciao ciao bella Toscana!


Befinner mig i Toscana med familjen för tillfället. Vi ska vara här i två veckor. Sedan bilar vi hem genom alperna där vi tar ett litet stopp. Dagarna är ganska enkla. Varannan dag tar jag en sväng runt kullarna här i närheten och på eftermiddan bränner jag axlarna på stranden. Just nu sitter jag på verandan och kollar på Touren på Rai 2 samtidigt som jag glor igenom forum och bloggar. Fru Mölleborn och ungarna sover, tror jag. 

Det är riktigt läckert när man är ute och cyklar. Alla cyklister man möter, grupper, klubbar och ensamma gubbar hälsar. Ciao! Jag kör med ”buongiorno” med samma accent som Brad Pitt i Inglourious basterds. Jag har några rundor jag håller mig till. En kort på fyra mil men som ändå går över ett litet berg så man får ihop 500 höjdmeter. En lite längre genom Scarlino och runt bergen på 7 mil. Ibland lägger jag till lite extra backar eller följer skyltarna till en ny by som omväxling. Jag måste nog säga att det är minst lika bra cykling här som på Mallorca. Om inte snäppet bättre till och med. 

De första dagarna var lite svala. Tempen har legat runt 25-30 grader. Men idag kom värmen så det kan bli riktigt svettigt på rundan imorgon. Om två år går Mille Miglia igen. Då njuter man på de här vägarna i 160 mil. Gissa om jag kommer köra det. Ciao!Antal kommentarer: 3

Åsa

Banndjårnå! Ser härligt ut – njut!


Davide Costadone

Buongiorno! Härligt att få höra likheterna du lägger fram med Mallorca, håller med!

Ciao Davide


Johan Mölleborn

Tackar. Jag hade tänkt lägga ut lite mer bilder och skriva några rader men det där Italienska nätet var inte på min sida. Får väl återkomma med mer i vinter när behovet av sådant är som störst.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Garmisch Partenkirchen och Zugspitze


Nu kan man stoltsera med att ha gått upp för Tysklands högsta berg också. Zugspitze 2962 meter. Vi fick en fantastisk helg med strålande stol och så mycket garv så jag klarar mig året ut. Innan jag sorterar minnena så får ni nöja er med bilder. Ganska många…Antal kommentarer: 3

Johan A

Du gick alltså. Låter ju episkt och jobbigt.


Johan Mölleborn

Precis. Inte en cykel på hela helgen. Det var verklgen episkt. Längtar tills jag ska cykla i de trakterna i höst.


Jenny W

Wow! Vilka bilder. FintLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Kör så det ryker Toni!!


Precis nu gick starten för den sista gruppen (snabbgruppen) i Sverigetempot i Riksgränsen. Om hundra timmar och tvåhundratio mil kommer förhoppningsvis de första cyklisterna vara i mål i Smygehuk. Jag hoppas att alla får en härlig resa och att KBCKs stolthet Toni Arndt får det härligast av alla. 

Kör så det ryker nu!!

Vad jag ska göra? Jo, jag åker till Garmisch-Partenkirchen och går upp för Tysklands högsta berg istället. Bilder och tramsig text kommer senare.

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Sverigetempot pepp pepp!!


Snart går startskottet för Sveriges längsta randonnélopp. Det är ett redigt startfält med närmare 50 cyklister. I snabbåkargruppen finns både Toni Arndt, som var först i mål 2012, och Gunnar Ohlanders, RAAM finisher 2012, och Tomas Nordqvist som har haft rekordet som kortast tid på en Svensk klassiker. Det startar även en tysk, Holger Röthig, som också körde RAAM 2012 så det kan verkligen gå undan i den gruppen. 

Det kommer starta tre olika grupper.

  • 2014-06-25 09:00: för dig som räknar med totaltid 155 – 177 timmar
  • 2014-06-25 21:00: för dig som räknar med totaltid 132 – 165 timmar
  • 2014-06-26 09:00: för dig som räknar med maximalt 132 timmars totaltid
En kul grej är att ni kommer kunna följa några av cyklisterna på den här sidan. Ni kommer som vanligt kunna följa det på Happy Mtb och förhoppningsvis på Sverigetempo-bloggen.
Jag håller mina tre tummar för att Toni klarar den magiska 100-timmarsgränsen i år. Här kan ni läsa hans berättelse från Sverigetempot 2012.
Kör så det ryker!!
/Johan  

Antal kommentarer: 1

Sven-Erik

Men det är väl fartkontrollerat i år, eftersom det körs som BRM?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ride to finish!!


Min italienska randonnée-vän Tony Lonero fick 2001 besked att han har MS (Mulitpel Skleros). I den här filmen får vi följa hans kamp mot sjukdomen och följa med honom under Paris-Brest-Paris 2007. Filmen är med och tävlar i Culture Unplugged festival i Nya Zeeland. 2009 startade han cykellaget Ride to finish som samlar in pengar till forskning kring sjukdomen. Se filmen och glöm inte att rösta. Ride to finish!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*