Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Hur går det för mig då?


Ja hur går det för mig egentligen? Jo idag var jag på sjukan och kollade upp hälsenan som har krånglat ett tag. Som jag trodde så var det inget trasigt utan den var bara överansträngd och hade tröttnat på att sitta på just mig. Efter lite styrketester och ett blodprov och så fick jag ett recept på Voltaren och rådet att vila från cyklingen. Jag höll mig från att berätta att jag faktiskt hade vilat med några 20-mils rundor de sista veckorna. Jag är övertygad om att total vila är ett steg närmare döden.

Idag blev det kort om tid så jag hoppade upp på Monarken istället. Döm om min förvåning när hälsenan kändes ok men knät började stöka istället. Är det åldern som kommer smygande eller sitter nån med en wodoo-docka och jävlas med mig? 

Hursom helst. Det blir ingen 60-milaren den här helgen heller utan jag kör nån sorts rehab 20 eller 30-milare i gubbigt tempo. Det är ganska precis två månader kvar till Mille Miglia så jag behöver inte stressa så länge jag håller igång vettigt. Det är bättre att jag blir frisk. 

Tummen upp trots allt. 

/J


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 5

Anders Nilson

Att du får ont i knät efter att ha haft ont i hälsenan kan väl inte ses som något annat än naturligt, de sitter ju liksom ihop de där och lite kompensation från kroppen på en skada brukar kunna krypa uppåt, och det är klart det är åldersrelaterat


Johan Mölleborn

Så du tror inte det har nånting med wodoo att göra? 🙂
Det är nog som du skriver. Ålder plus att jag belastat knät annorlunda när jag har haft ont i vaden.
/Johan


Sven-Erik Olsson

Om det är åldern så skall du kanske överväga att lämna tillbaka Voltarentabletterna till apotekets återvinning. Till riskfaktorerna hör fatala blödningar och det utan föregående varning. Har du provat naprapat? Finns t ex hos idrottsskadeexperten.


Johan Mölleborn

Jag har inte haft några problem tidigare så jag tror att hälsenan bara var en överansträngning och knät var en följd av det.
Fatala blödningar låter inte så farligt. Det är riskerna man får ta. 😉
/J


stef

Snygg mamma-klänning där!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

RAAM, snart dags för start!


Från och med imorgon får ni hålla tummarna, då går nämligen starten för Solo-ryttarna i RAAM. Gunnar Ohlander startar som enda svensk och ska kämpa sig 480 mil tvärs över USA. Det känns som att ett ”KÄMPA!” är befogat.

Följ Gunnar på hans blogg: Gunnars cykelblogg och på Facebook. Om ni vill göra något för att hjälpa cancerforskningen så har Gunnar en insamling på Cancerfonden.

Bilden är lånad från Gunnars blogg.

Kör så det ryker!

 

 


Antal kommentarer: 4

Kalle Bern

Raam högst upp i bloggflödet och Lindéns sverigelopp högst upp i nyhetsflödet, långcyklingen tar över helt nu.


Åsa Eriksson

Vättern är bara ett prologlopp nuförtiden. Riktig långcykling är det nya svarta. Shit vad jag är ute…


Reimert Sjöblom

Jepp långcyklingen är på frammarsch…. alla verkar vilja späka sig på de mest underliga sätt. Utdraget lidande av en mer episk karaktär verkar underligt nog appelera en allt större skara.

Heja Gunnar!

Johan, vi ses på Miglian!


Sven-Erik Olsson

Hoppas nu att han blir andre svensk som genomför inom ra(a)mtiden.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

För er som inte orkar köra Vättern…


Så kommer här dagens tips. Fredrikshofs 100-milare startar på torsdag. Henrik och Åsa har dragit ihop en härlig runda från Tumba ner till Boråstrakten och tillbaka. Jag hade tänkt köra den men en krånglande hälsena satte stopp för det, sen har jag en familj som tydligen uppskattar mitt sällskap också. SMHI lovar underhållande och omväxlande väder. 

Här är en länk till rutten i Gpsies.

Och anmälan mailas hit anmalan@randonneurs.se

Om ni inte har tid nu i helgen så går Örebros 100-milare. Inbjudan finns här. Den har jag själv planerat att köra. Det är ett riktigt smidigt upplägg med bokade övernattningar och väsktransport till nattstoppen. När Börje Ericzon håller i pinnarna så brukar det bli toppklass. 

 


Antal kommentarer: 4

Sven-Erik Olsson

Sedan finns Göteborgs (Hisingen CKs) Den Småländska Treklövern om 1000 km den 19-juli, med start i Norahammar (Jönköping, så klart). Övernattning möjlig på vandrarhemmet.


Johan Mölleborn

Ja just det. Bra tips. Sundsvall har en charmig 100-milare också. Ska leta upp en länk till den.
/J


Sven-Erik Olsson

Info om Sundsvalls arrangemang (30/6) är sparsam, men borde väl dyka upp här:
http://alnö-race-team.nu/j15/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=54


Johan Mölleborn

Tackar tackar. Information om randonnélopp brukar vara svårfunnen. Man bör vara schaman eller tankeläsare för att få reda på startplats och dylikt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ny bloggare, första inlägget, presentation +ANNAT


”Jaha en ny bloggare till Kadens, vad ska den jönsen skriva om då?” Tänker ni säkert nu. Jo det ska jag förklara. Jag tänkte skriva om svensk randonné och långdistanscykling. Jag har under några år skrivit om mig själv och min egen förträfflighet på min egen blogg bigmollo.com. I den här bloggen tänkte jag försöka skriva om andra människors förträfflighet också, även om det säkert kommer spilla över en hel del av min egen cykling också.  

Jag får väl börja med en kort presentation av mig själv. Jag är en ung gubbe, har två barn och en sambo, älskar att cykla långt, dricka vin och äta ost. Jag började min långcyklarkarriär för 6 år sedan med att cykla Stockholm-Göteborg. När jag kom i mål lovade jag mig själv att ALDRIG göra nåt liknande igen. Men minnet är kort för året efter körde jag Paris-Brest-Paris och sen dess är jag fast. Det finns ingen bättre känsla än när man tror att man ska dö av utmattning halvvägs på ett lopp i ett främmande land och ändå lyckas ta sig i mål.  

Det händer ganska mycket i sommar. Bland annat kommer det cyklas Sverigetempot, RAAM, Cascade 1200 och 1001 Miglia. Med lite tur kommer jag få rapporter från de loppen så ni kan få uppdateringar här. 1001 Miglia ska jag själv köra så där kommer ni garanterat få rapport.  

Om ni har några frågor, funderingar eller vill att jag skriver om något speciellt så är det bara att maila mig. Hoppas ni hittar nånting läsbart i det jag skriver.

/Johan


Antal kommentarer: 12

Johan A

Klart det största som hänt bloggsverige sen August Strindberg. Grattis Sverige!


Åsa Eriksson

Åh herre gud… ska du vara med och trängas här också? Det är ju lika bra man lägger ner nu 😉


H_42HZ_M

Härligt!

Johan A, du menar väl Astrid Lindgren? 😉


Patrik Skolling Möller

Nämen !!

Det går bra nu ! 🙂


Robert

Äntligen en go gubbe som bloggar 🙂


Mikael

GETTER bland finkulturen, vart är världen på väg?


Johan Mölleborn

Tackar tackar! Det ska bli riktigt skoj. Kadens kommer fyllas med långcyklande gubbar från och med nu.
/Johan


Johan Mölleborn

Och långcyklande tjejer förstås.


Johan Mölleborn

Och getter..


Eup

Oh…genomskinliga cykelbyxor och kissdoft. Äntligen på Kadens!


Sven-Erik Olsson

OK, när skriver du om den första turen med björnspray i flaskstället?


Nypan

Roligt!
Det ska bli kul att läsa om dina funderingar och tankar om både dina egna och alla andras långlopp på cykel.
Långcykling är ju lika rolig som kortare cykling, men med skillnaden att man får njuta längre 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*