Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Ciao ciao bella Toscana!


Befinner mig i Toscana med familjen för tillfället. Vi ska vara här i två veckor. Sedan bilar vi hem genom alperna där vi tar ett litet stopp. Dagarna är ganska enkla. Varannan dag tar jag en sväng runt kullarna här i närheten och på eftermiddan bränner jag axlarna på stranden. Just nu sitter jag på verandan och kollar på Touren på Rai 2 samtidigt som jag glor igenom forum och bloggar. Fru Mölleborn och ungarna sover, tror jag. 

Det är riktigt läckert när man är ute och cyklar. Alla cyklister man möter, grupper, klubbar och ensamma gubbar hälsar. Ciao! Jag kör med ”buongiorno” med samma accent som Brad Pitt i Inglourious basterds. Jag har några rundor jag håller mig till. En kort på fyra mil men som ändå går över ett litet berg så man får ihop 500 höjdmeter. En lite längre genom Scarlino och runt bergen på 7 mil. Ibland lägger jag till lite extra backar eller följer skyltarna till en ny by som omväxling. Jag måste nog säga att det är minst lika bra cykling här som på Mallorca. Om inte snäppet bättre till och med. 

De första dagarna var lite svala. Tempen har legat runt 25-30 grader. Men idag kom värmen så det kan bli riktigt svettigt på rundan imorgon. Om två år går Mille Miglia igen. Då njuter man på de här vägarna i 160 mil. Gissa om jag kommer köra det. Ciao!Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Åsa

Banndjårnå! Ser härligt ut – njut!


Davide Costadone

Buongiorno! Härligt att få höra likheterna du lägger fram med Mallorca, håller med!

Ciao Davide


Johan Mölleborn

Tackar. Jag hade tänkt lägga ut lite mer bilder och skriva några rader men det där Italienska nätet var inte på min sida. Får väl återkomma med mer i vinter när behovet av sådant är som störst.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Garmisch Partenkirchen och Zugspitze


Nu kan man stoltsera med att ha gått upp för Tysklands högsta berg också. Zugspitze 2962 meter. Vi fick en fantastisk helg med strålande stol och så mycket garv så jag klarar mig året ut. Innan jag sorterar minnena så får ni nöja er med bilder. Ganska många…Antal kommentarer: 3

Johan A

Du gick alltså. Låter ju episkt och jobbigt.


Johan Mölleborn

Precis. Inte en cykel på hela helgen. Det var verklgen episkt. Längtar tills jag ska cykla i de trakterna i höst.


Jenny W

Wow! Vilka bilder. FintLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Kör så det ryker Toni!!


Precis nu gick starten för den sista gruppen (snabbgruppen) i Sverigetempot i Riksgränsen. Om hundra timmar och tvåhundratio mil kommer förhoppningsvis de första cyklisterna vara i mål i Smygehuk. Jag hoppas att alla får en härlig resa och att KBCKs stolthet Toni Arndt får det härligast av alla. 

Kör så det ryker nu!!

Vad jag ska göra? Jo, jag åker till Garmisch-Partenkirchen och går upp för Tysklands högsta berg istället. Bilder och tramsig text kommer senare.

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Sverigetempot pepp pepp!!


Snart går startskottet för Sveriges längsta randonnélopp. Det är ett redigt startfält med närmare 50 cyklister. I snabbåkargruppen finns både Toni Arndt, som var först i mål 2012, och Gunnar Ohlanders, RAAM finisher 2012, och Tomas Nordqvist som har haft rekordet som kortast tid på en Svensk klassiker. Det startar även en tysk, Holger Röthig, som också körde RAAM 2012 så det kan verkligen gå undan i den gruppen. 

Det kommer starta tre olika grupper.

  • 2014-06-25 09:00: för dig som räknar med totaltid 155 – 177 timmar
  • 2014-06-25 21:00: för dig som räknar med totaltid 132 – 165 timmar
  • 2014-06-26 09:00: för dig som räknar med maximalt 132 timmars totaltid
En kul grej är att ni kommer kunna följa några av cyklisterna på den här sidan. Ni kommer som vanligt kunna följa det på Happy Mtb och förhoppningsvis på Sverigetempo-bloggen.
Jag håller mina tre tummar för att Toni klarar den magiska 100-timmarsgränsen i år. Här kan ni läsa hans berättelse från Sverigetempot 2012.
Kör så det ryker!!
/Johan  

Antal kommentarer: 1

Sven-Erik

Men det är väl fartkontrollerat i år, eftersom det körs som BRM?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ride to finish!!


Min italienska randonnée-vän Tony Lonero fick 2001 besked att han har MS (Mulitpel Skleros). I den här filmen får vi följa hans kamp mot sjukdomen och följa med honom under Paris-Brest-Paris 2007. Filmen är med och tävlar i Culture Unplugged festival i Nya Zeeland. 2009 startade han cykellaget Ride to finish som samlar in pengar till forskning kring sjukdomen. Se filmen och glöm inte att rösta. Ride to finish!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Barkarbys 60-milare.


I lördags var det dags för Barkarbysektionens pièce de résistance, 60-milaren runt Dalarna. Här fick jag hjälp av självaste Henrik Öijer för att sniffa upp de finaste vägarna. Och vägarna han plockade fram gjorde oss inte besvikna. 

När man själv är ansvarig för starten så kan man inte ligga kvar i sängen och tryna. Då gäller det att hoppa upp som en loppa och vara på plats innan de andra kommer. Så även denna lördag. Vi blev ca 20 glada laxar som rullade iväg från Welcome Hotell i Barkarby. Den hjälpsamma personalen lovade att ta emot oss ett dygn senare och lägga stämpelkorten i ett kuvert som jag skulle plocka upp på måndag innan jobbet.

Den första biten ut mot Bålsta, som jag har cyklat femtio miljoner gånger, såg precis ut som vanligt när det regnar. Vid första stämplingen i Skolsta så var vi en grupp på 15 personer. Efter Skolsta vände vi rakt uppåt mot Morgongåva och Heby. Just den här biten hade diskuterats och ändrats in i sista sekund. Men trots det så hade det nästlat in sig ett grusavsnitt som ändå. Men det gjorde ingenting, vägarna var riktigt mulliga fast det var motvind och sporadiskt regn. SMHI hade lovat att regnet skulle blåsa bort framåt eftermiddan. Och det stämde faktiskt. Det tackar vi för.

Efter 18 mil sladdade vi in på Mc Donalds i Hedemora. Det hade varit ganska styv motvind dit så vi var alla rätt hungriga. Jag tog en dubbel Big Mac & Company med plusmeny. Det satt som en smäck. Stärkta av fett, socker och glutamat styrde vi mot Rättvik. Vägen från Hedemora förbi Gagnef, Leksand och Tällberg och alla små dunderfina byar där emellan var helt makalös. Vi susade fram och i den mest idylliska av idyller och jag kom på mig själv flera gånger med att glömma bort att jag cyklade. Det var bara Carl Larsson som saknades. Och mig som mullig dalakulla då. 

I Rättvik delade vi upp oss. Ett gäng ville ta en längre matpaus medan jag, Toni och Daniel kände för att ta en snabbfika och pipa vidare. Och det gjorde vi. Efter Rättvik hade Öijer hittat en riktigt fin slakmota i skogen mot Bjursås. Men cyklar man upp så får man också cykla ner och strax var vi i Falun. Här stämplade vi på Statoil och åt en korv. Sen var det dags för de fem milen till Hedemora där vi skulle få vårt sista matstopp för natten. De sista milen till Hedemora kändes som en evighet. Vi började bli ordentligt trötta och hungriga. Det var tre riktigt glada cyklister som nådde Hedemora för andra gången när klockan slog 01. Vi hade nu cyklat 42 mil och hade 18 kvar. Jag var riktigt trött och orkade inte äta upp all mat jag hade köpt, samma meny som tidigare. Men ganska mycket äckligare den här gången. Däremot gjorde jag världens genidrag. Samtidigt som jag var på toa och försökte göra nr 2 så höll jag upp mina tröjor under handtorken. Så när det var dags att åka så var jag både torr och varm.

Nästa öppna stopp var Bålsta. Dit var det 15 mil. Det kändes ganska drygt så där mitt i natten så vi började surra om att man skulle vilja bli trollad dit eller ännu hellre till Bro. Det skulle vara prima för då hade vi bara haft några mil kvar. Men trolleri funkar bara på film så vi fick trampa på genom natten. Så här i efterhand så minns jag det som ganska mulligt men just då funderade jag på vad fan det var jag pysslade med. Varför gör jag så här mot mig själv? Sitta på en cykel och gnida sönder arslet och veva runt pedalerna tills knäna gnisslar och gör ont, vad ska det vara bra för?

Efter tusen såna tankar och några spontana stopp utmed vägen så var vi äntligen framme i Bålsta. Den där Shellmacken i Bålsta alltså. Den är för jäkla mullig när man ser den några kilometer därifrån. Vid det här laget så var jag helt trasig. Jag var helt slutkörd och tömd på energi och hade fått lägga mig en gång på vägen för att jag höll på att svimma. Jag köpte en Cola och en påse bilar. Jag drack halva burken Cola och satt och petade i påsen med bilarna medan Bålstaborna kom in på macken och köpte frukost. Det är faktiskt rätt tragiskt när man ser det. Kraftigt överviktiga människor som köper en grillad med räksallad och en cola till frukost. Man behöver inte vara en raketforskare för att se sambandet.

Efter Bålstastoppet fick jag helt plötsligt ny energi. Toni och Danne var lika starka som innan så jag var riktigt nöjd att jag kunde snäppa upp mig och hänga med hela vägen in i mål. Vi höjde tempot de sista milen. Nu hade vi både medvind och hemlängtan. Innan Barkarby började det trixas med förningar och man märkte att den magiska Barkarbyskylten började närma sig. Jag hamnade längst bak i sista rondellen, bästa läget, och precis i absolut bästa tänkbara tillfälle ställer jag mig upp, greppar händerna i bocken och pressar ut mina sista tynande watt i pedalerna och dundrar förbi Toni och Danne som ser helt vilsna ut och tar den finaste av alla skyltar på hela rundan, ja fan i hela världen till och med. Vilken kille. Ena sekunden ligger man och sprattlar på backen med hjärtklappning och nästa spurtar som man inte har gjort annat. 

Med den sista stämpeln på kortet skakade vi hand och tackade varandra för ett riktigt bra dygn. När Danne rullade mot pendeln så cyklade jag och Toni hem till mig där det fanns kalla Duvel och några starka korvar som väntade på att bli grillade. Det blev en härlig afterbike på min baksida innan Toni tackade för sig och cyklade tillbaka till pendeln igen.

Tack alla som cyklade, följde på twitter och happy och i tankarna och tack till Henrik för den fina banan och tack Linda för att du låter mig hålla på. 

/Johan
Antal kommentarer: 5

Hasse

Tack Linda för att vi får möjlighet att läsa dessa skildringar! Bra jobbat av er som cyklat! Konstigt nog blir jag sugen på att gnida sönder arslet på sadeln och torka kläder på en macktoa. Det går nog över.


Helena Enqvist

Alltid lysande skildringar!


Jon

Underbar berättelse och prestation!!!!


Johan Mölleborn

Tackar tackar. Era kommentarar värmer.
/Johan


Ole "Irons"

Kul läsning och bra kämpat!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*